Bristol Scout a večerní létání

Makety a polomakety poháněné elektromotorem.
zdekar
Zkušený

Re: Bristol Scout a večerní létání

Příspěvek od zdekar »

Nj, škoda... tak někdy jindy. Byli jsme tam sice jen dva, ale lítalo se parádně. Ze začátku bylo bezvětří a docela i termika. To by ti ale mohla to super-termický letadlo odfouknout,ne? :)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

k.fredy píše:Tý jo tak to je bomba, já totiž bydlím v Praze a chodím do parku venčit psa a chtěl bych nějaký malý letadlo si postavit aby bylo schopno lítat v parku ma malé louce a mezi stromy, tudíž nějaké malé rozpětí a taky hlavně co nejmenší hmotnost aby to lítalo co nejpomaleji, nevíte někdo o něčem co by se takového dalo postavit? Mám na mysli plánek + rada co za elektroniku do toho dát... Normálně takový malý letadla nedělám, to jen vyjímečně mě to napadlo právě kvůli tomu parku že tam chodím několikrát denně a zrovna dneska byl úplně luxusní večer...absolutní bezvětří a teplo, tak mě dost mrzí že nic takovýho nemám :-)
Jelikož asi nechceš odzkoušeného deproňáka, tak si vybrat z něčeho původně určeného pro pohon CO2... Jelikož jsem se kdysi dávno touto cestou dostal k modelařině mohu doporučit snad vhodné modely ;)

K Bristolu Scoutu už mám určitý vztah z minulosti postavil jsem maketu podle plánku pana Rašky který vyšel v Modeláři roku 1995, rozpětí 624 mm a váze 75 gramů, pohon CO2...
Nějaké ofocené papírové fotky horší kvality, jen pro představu, ale vůbec si nepamatuju jak to lítalo a jak zkončilo :? Plánek bych měl mít paírový i PDF. A ta holčička na druhé fotce je neteř, která včera slavila 19.narozeniny :lol: :lol:
P8050253.JPG
P8050253.JPG (21.34 KiB) Zobrazeno 3596 x
P8050249.JPG
P8050249.JPG (30.13 KiB) Zobrazeno 3596 x
A nebo model Messenger ze stavebnice od Igry nebo Modely??? Už nevím, kdo vyráběl, ale papírový plánek mám a nedávno jsem někde četl, že ho někdo elektrifikoval, snad dokonce na 1S Li-Po a taky to prý parádně lítá... Mám doma postavený na CO2, ale nelítám s mím, dostal ho syn na hraní 8-) a podle toho taky vypadá... zatím chybí pouze směrovka, ale tak ho dostal.
A rozpětí cca 580 mm, hmotnost nevím.
P8050255.JPG
P8050255.JPG (17.93 KiB) Zobrazeno 3596 x
P8050258.JPG
P8050258.JPG (32.39 KiB) Zobrazeno 3596 x
P8050259.JPG
P8050259.JPG (34.25 KiB) Zobrazeno 3596 x
Naposledy upravil(a) REX dne 05 srp 2012 21:09, celkem upraveno 1 x.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

zdekar píše:Nj, škoda... tak někdy jindy. Byli jsme tam sice jen dva, ale lítalo se parádně. Ze začátku bylo bezvětří a docela i termika. To by ti ale mohla to super-termický letadlo odfouknout,ne? :)
Jo, jo, někdy jindy, snad po neděli, ale to už zase naskočím do pracovního procesu, tak uvidíme, jak mě semele :lol: :lol: :lol:
A termika by asi nebylo to pravé ořechové :twisted:

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Dnes navečer jsem si zalítal s Bristolem, bylo krásné bezvětří, akorát už se šeřilo a manželka říkala, že je letadlo dost blbě vidět. Ještě že je takové nažloutlé a docela ,,svítí,, :twisted:
Dal jsem ale dvoje baterky a když jsem zkončil a vyndával baterku z letadla, začlo právě svítit pouliční osvětlení :lol: :lol:
Tak mě napadlo, že až někdy příště bude za tmy hezky na lítání, půjdu někde na parkoviště k obchoďáku pod světla a vyzkouším umělé osvětlení :twisted:
Akorát to nebudu smět moc přehánět s výškou.... ale naštěstí se sním dá lítat kousíček nad zemí a ,,kolem hlavy,,

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Dneska mi to nedalo a po více než 3týdenním odhodlávání jse lítal v 9 večer pod umělým osvětlením venku... Byl jsem jenom u domu na cestě pod lampou, říkal jsem si, že to už musím vyzkoušet, teplota kolem nuly, slabě sněžilo a podle kouře z komínů okolních domů téměř bezvětří :lol:
Nejprve trochu problémů s dotrimováním, zapoměl jsem, že jsem posledně opravoval spojení půlek výškovky a na ujetém sněhu na cestě mi furt vypadávala baterka-je zespodu bez zajištění pouze nastrčená....
Létato se celkem dobře, dál od světla je hůř vidět když letí rovně ode mě, ale náklon do zatáčky to vždy zachránil :lol:
Navíc kolem sloupu bez osvětlení to nějak moc přitahovalo těsně k němu, ale vždy jsem se vyhnul.
Takže doladit pár drobností a příště večer zase hurá do vzduchu, teda pokud nebude moc mrznout, řízení v rukavicích mi vůbec nejde :evil:
...a jestli mě sledují sousedi, musí si myslet, že jsem se už asi zbláznil :lol: :lol: :lol:

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

hashpi píše:
Je na mne sice malý :lol:, ale aspoň budu mít něco na zahradu :mrgreen: A hlavně se mi hodí do obýváku pod dřevěný strop :lol: Chtěl jsem něco ve velikosti CO2 nebo většího gumáku akorát na RC. A v dnešní době se dají sehnat pikoserva a elektronika s hmotností jen pár gramů.
REX píše:
viewtopic.php?f=7&t=413
Něco takového by tvým požadavkům vyhovovalo více! 60cm rozpětí, pár gramů a dvouploch-továrna na vztlak.... jen je to z depronu a už nejde koupit :( ale kdyby se prodával, hned bych si jednoho koupil!
Tak přesně něco takového jsem měl na mysli :) . Továrna na vztlak, lehký, malý a aby se s ním dalo kličkovat v malé rychlosti na zahradě :mrgreen:
Ten Camel není tak běžný, proto padla volba na něj. Je to tenhle a rozpětí má 584 mm.
Přílohy
Camel.jpg
Camel.jpg (215.4 KiB) Zobrazeno 2346 x

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

To budeš muset postavit hodně hodně lehký! Myslím že to je až nereálné, u depronového Scouta to šlo díky materiálu, ale klasická stavba? Nevím, nevím! Určitě to postavit půjde a bude to i létatelné, jen na malý prostor to nebude nejspíš ideální.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak zatím je jen vytisknutý plán a na stavbu je ještě čas :) Ale požadavky stále platí :mrgreen: . Lehký, pomalý dvouploch na zahradu.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Ještě jsem zapomněl, že jsem si spolu s extrou objednal Čiháka od Rašky. Taky docela lehké éro. Čihák Rapid Kdysi dávno vyšel v Modeláři v menším měřítku na CO2 nebo gumu. Já ho měl na gumu a lítal docela hezky. Hlavně byl fakt lekhý.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Čikák vypadá taky dobře, to bude létavé ;) ale dvouploch bude pomalejší což je na zahradu vhodnější.

Odpovědět

Zpět na „Makety a polomakety“