Bristol Scout a večerní létání
Re: Bristol Scout a večerní létání
Nj, škoda... tak někdy jindy. Byli jsme tam sice jen dva, ale lítalo se parádně. Ze začátku bylo bezvětří a docela i termika. To by ti ale mohla to super-termický letadlo odfouknout,ne?
- REX
- Mazák
Jelikož asi nechceš odzkoušeného deproňáka, tak si vybrat z něčeho původně určeného pro pohon CO2... Jelikož jsem se kdysi dávno touto cestou dostal k modelařině mohu doporučit snad vhodné modelyk.fredy píše:Tý jo tak to je bomba, já totiž bydlím v Praze a chodím do parku venčit psa a chtěl bych nějaký malý letadlo si postavit aby bylo schopno lítat v parku ma malé louce a mezi stromy, tudíž nějaké malé rozpětí a taky hlavně co nejmenší hmotnost aby to lítalo co nejpomaleji, nevíte někdo o něčem co by se takového dalo postavit? Mám na mysli plánek + rada co za elektroniku do toho dát... Normálně takový malý letadla nedělám, to jen vyjímečně mě to napadlo právě kvůli tomu parku že tam chodím několikrát denně a zrovna dneska byl úplně luxusní večer...absolutní bezvětří a teplo, tak mě dost mrzí že nic takovýho nemám
K Bristolu Scoutu už mám určitý vztah z minulosti postavil jsem maketu podle plánku pana Rašky který vyšel v Modeláři roku 1995, rozpětí 624 mm a váze 75 gramů, pohon CO2...
Nějaké ofocené papírové fotky horší kvality, jen pro představu, ale vůbec si nepamatuju jak to lítalo a jak zkončilo Plánek bych měl mít paírový i PDF. A ta holčička na druhé fotce je neteř, která včera slavila 19.narozeniny
A nebo model Messenger ze stavebnice od Igry nebo Modely??? Už nevím, kdo vyráběl, ale papírový plánek mám a nedávno jsem někde četl, že ho někdo elektrifikoval, snad dokonce na 1S Li-Po a taky to prý parádně lítá... Mám doma postavený na CO2, ale nelítám s mím, dostal ho syn na hraní a podle toho taky vypadá... zatím chybí pouze směrovka, ale tak ho dostal.
A rozpětí cca 580 mm, hmotnost nevím.
Naposledy upravil(a) REX dne 05 srp 2012 21:09, celkem upraveno 1 x.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
Jo, jo, někdy jindy, snad po neděli, ale to už zase naskočím do pracovního procesu, tak uvidíme, jak mě semelezdekar píše:Nj, škoda... tak někdy jindy. Byli jsme tam sice jen dva, ale lítalo se parádně. Ze začátku bylo bezvětří a docela i termika. To by ti ale mohla to super-termický letadlo odfouknout,ne?
A termika by asi nebylo to pravé ořechové
- REX
- Mazák
Dnes navečer jsem si zalítal s Bristolem, bylo krásné bezvětří, akorát už se šeřilo a manželka říkala, že je letadlo dost blbě vidět. Ještě že je takové nažloutlé a docela ,,svítí,,
Dal jsem ale dvoje baterky a když jsem zkončil a vyndával baterku z letadla, začlo právě svítit pouliční osvětlení
Tak mě napadlo, že až někdy příště bude za tmy hezky na lítání, půjdu někde na parkoviště k obchoďáku pod světla a vyzkouším umělé osvětlení
Akorát to nebudu smět moc přehánět s výškou.... ale naštěstí se sním dá lítat kousíček nad zemí a ,,kolem hlavy,,
Dal jsem ale dvoje baterky a když jsem zkončil a vyndával baterku z letadla, začlo právě svítit pouliční osvětlení
Tak mě napadlo, že až někdy příště bude za tmy hezky na lítání, půjdu někde na parkoviště k obchoďáku pod světla a vyzkouším umělé osvětlení
Akorát to nebudu smět moc přehánět s výškou.... ale naštěstí se sním dá lítat kousíček nad zemí a ,,kolem hlavy,,
- REX
- Mazák
Dneska mi to nedalo a po více než 3týdenním odhodlávání jse lítal v 9 večer pod umělým osvětlením venku... Byl jsem jenom u domu na cestě pod lampou, říkal jsem si, že to už musím vyzkoušet, teplota kolem nuly, slabě sněžilo a podle kouře z komínů okolních domů téměř bezvětří
Nejprve trochu problémů s dotrimováním, zapoměl jsem, že jsem posledně opravoval spojení půlek výškovky a na ujetém sněhu na cestě mi furt vypadávala baterka-je zespodu bez zajištění pouze nastrčená....
Létato se celkem dobře, dál od světla je hůř vidět když letí rovně ode mě, ale náklon do zatáčky to vždy zachránil
Navíc kolem sloupu bez osvětlení to nějak moc přitahovalo těsně k němu, ale vždy jsem se vyhnul.
Takže doladit pár drobností a příště večer zase hurá do vzduchu, teda pokud nebude moc mrznout, řízení v rukavicích mi vůbec nejde
...a jestli mě sledují sousedi, musí si myslet, že jsem se už asi zbláznil
Nejprve trochu problémů s dotrimováním, zapoměl jsem, že jsem posledně opravoval spojení půlek výškovky a na ujetém sněhu na cestě mi furt vypadávala baterka-je zespodu bez zajištění pouze nastrčená....
Létato se celkem dobře, dál od světla je hůř vidět když letí rovně ode mě, ale náklon do zatáčky to vždy zachránil
Navíc kolem sloupu bez osvětlení to nějak moc přitahovalo těsně k němu, ale vždy jsem se vyhnul.
Takže doladit pár drobností a příště večer zase hurá do vzduchu, teda pokud nebude moc mrznout, řízení v rukavicích mi vůbec nejde
...a jestli mě sledují sousedi, musí si myslet, že jsem se už asi zbláznil
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
hashpi píše:
Je na mne sice malý , ale aspoň budu mít něco na zahradu A hlavně se mi hodí do obýváku pod dřevěný strop Chtěl jsem něco ve velikosti CO2 nebo většího gumáku akorát na RC. A v dnešní době se dají sehnat pikoserva a elektronika s hmotností jen pár gramů.
Tak přesně něco takového jsem měl na mysli . Továrna na vztlak, lehký, malý a aby se s ním dalo kličkovat v malé rychlosti na zahraděREX píše:
viewtopic.php?f=7&t=413
Něco takového by tvým požadavkům vyhovovalo více! 60cm rozpětí, pár gramů a dvouploch-továrna na vztlak.... jen je to z depronu a už nejde koupit ale kdyby se prodával, hned bych si jednoho koupil!
Ten Camel není tak běžný, proto padla volba na něj. Je to tenhle a rozpětí má 584 mm.
- Přílohy
-
- Camel.jpg (215.4 KiB) Zobrazeno 2356 x
- REX
- Mazák
To budeš muset postavit hodně hodně lehký! Myslím že to je až nereálné, u depronového Scouta to šlo díky materiálu, ale klasická stavba? Nevím, nevím! Určitě to postavit půjde a bude to i létatelné, jen na malý prostor to nebude nejspíš ideální.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak zatím je jen vytisknutý plán a na stavbu je ještě čas Ale požadavky stále platí . Lehký, pomalý dvouploch na zahradu.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem zapomněl, že jsem si spolu s extrou objednal Čiháka od Rašky. Taky docela lehké éro. Čihák Rapid Kdysi dávno vyšel v Modeláři v menším měřítku na CO2 nebo gumu. Já ho měl na gumu a lítal docela hezky. Hlavně byl fakt lekhý.
- REX
- Mazák
Čikák vypadá taky dobře, to bude létavé ale dvouploch bude pomalejší což je na zahradu vhodnější.