Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Zlín Z-50LS

Zde je místo pro vaše návrhy a konstrukce modelů, strojů a přístrojů. Zkrátka vše, co se stvořilo ve vaší hlavě a ruce dokonaly výsledek.
Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlín Z-50LS

Příspěvek od Karas »

zdekar píše:Však jsme ho taky k tomu museli dokopat, jinak by to snad nikdy nepředvedl. ;-) :D Ale druhý let snad už nebudou takové nervy, když to už letělo. :)
No nebýt těch kuřat, tak bych nejel. ;) :) Nervy to ani nebyly, věřil jsem, ale těch diváků bylo na můj vkus moc.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Salaman
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Blíží se zima, tak bys mohl na Zlínka vyzkoušet nové obutí :D

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Salaman píše:Blíží se zima, tak bys mohl na Zlínka vyzkoušet nové obutí :D
Nestraš! Na sníh je ještě brzo, sotva jsem uklidil plavky. Ale plánuju je pořídit, už jsem oprášil zateplený vak, ještě rozehřeju hřejivé pytlíky a pak ať nachumelí klidně metr. :lol:

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak abych malinko oprášil staré vlákno. Model jsem nakonec úspěšně znovuzalétnul ve Voděradech na letišti. Předčilo to mé očekávání a model létá suprově. Výchylky na křidélka by mohly být větší, ale je to polomaketa takže to odpovídá realitě. Motor je akorát, nijak předimenzovaný.
Od listopadu na něm mám lyže a stále čekám na sníh, ale moc to nevypadá, že by se do jara prolítnul.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Salaman
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Tak Zlín už je zase ready. Před pár měsíci jsem s ním odstartoval na malé rychlosti a následoval propad do země, na letišti byla už moc vzrostlá tráva a nešlo to rozjet. Následek byla přelomená uhlíková trubka v křídle, přelomená motorová přepážka, ulomené ocasní plochy a podvozek.
Z křídla jsem stáhnul potah, zalaminoval trubku, vyspravil balsovou konstrukci a nový potah. Na trub jsem přilepil spravenou VOP a SOP s částečně novým potahem a nakonec jsem vyříznul novou motorovou přepážku z 4mm překližky místo původní 2mm. Zkrátil jsem motorový kryt, tak aby šla nová vrtule dorazit až na motor. V rámci opravy jsem zabudoval nová o trochu větší Hitec serva + BEC 5A. Doufám že se mi povedlo cca zachovat původní vyosení motoru a teď už jenom najít odvahu a zvednout toho krasavce do vzduchu. :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Tak super , kdy bude zálet znovuzrozeného krasavce ?? Oprava se ti fakt povedla, tak ať ti to létá ;) .

Salaman
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Na stropě v novém pokojíčku ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak pokojíček ti závidím ;) To by se mi stavělo. Jinak Zlín má pěkné místo.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Moc pěkné Zliny :P V Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

hashpi píše:Moc pěkné Zliny :P V Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.
To je jeden a ten samej Zlín. :) Akorát změnil majitele.

Odpovědět

Zpět na „Vlastní tvorba“