No nebýt těch kuřat, tak bych nejel.zdekar píše:Však jsme ho taky k tomu museli dokopat, jinak by to snad nikdy nepředvedl.![]()
Ale druhý let snad už nebudou takové nervy, když to už letělo.
Zlín Z-50LS
- Karas
- Mazák

- 14
- Been thanked: 4 times
Re: Zlín Z-50LS
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
- Karas
- Mazák

- 14
Nestraš! Na sníh je ještě brzo, sotva jsem uklidil plavky. Ale plánuju je pořídit, už jsem oprášil zateplený vak, ještě rozehřeju hřejivé pytlíky a pak ať nachumelí klidně metr.Salaman píše:Blíží se zima, tak bys mohl na Zlínka vyzkoušet nové obutí![]()
- Karas
- Mazák

- 14
Tak abych malinko oprášil staré vlákno. Model jsem nakonec úspěšně znovuzalétnul ve Voděradech na letišti. Předčilo to mé očekávání a model létá suprově. Výchylky na křidélka by mohly být větší, ale je to polomaketa takže to odpovídá realitě. Motor je akorát, nijak předimenzovaný.
Od listopadu na něm mám lyže a stále čekám na sníh, ale moc to nevypadá, že by se do jara prolítnul.

Od listopadu na něm mám lyže a stále čekám na sníh, ale moc to nevypadá, že by se do jara prolítnul.

- Salaman
- Plodný uživatel

- 14
-
Systémová upozornění:
Tak Zlín už je zase ready. Před pár měsíci jsem s ním odstartoval na malé rychlosti a následoval propad do země, na letišti byla už moc vzrostlá tráva a nešlo to rozjet. Následek byla přelomená uhlíková trubka v křídle, přelomená motorová přepážka, ulomené ocasní plochy a podvozek.
Z křídla jsem stáhnul potah, zalaminoval trubku, vyspravil balsovou konstrukci a nový potah. Na trub jsem přilepil spravenou VOP a SOP s částečně novým potahem a nakonec jsem vyříznul novou motorovou přepážku z 4mm překližky místo původní 2mm. Zkrátil jsem motorový kryt, tak aby šla nová vrtule dorazit až na motor. V rámci opravy jsem zabudoval nová o trochu větší Hitec serva + BEC 5A. Doufám že se mi povedlo cca zachovat původní vyosení motoru a teď už jenom najít odvahu a zvednout toho krasavce do vzduchu.
Z křídla jsem stáhnul potah, zalaminoval trubku, vyspravil balsovou konstrukci a nový potah. Na trub jsem přilepil spravenou VOP a SOP s částečně novým potahem a nakonec jsem vyříznul novou motorovou přepážku z 4mm překližky místo původní 2mm. Zkrátil jsem motorový kryt, tak aby šla nová vrtule dorazit až na motor. V rámci opravy jsem zabudoval nová o trochu větší Hitec serva + BEC 5A. Doufám že se mi povedlo cca zachovat původní vyosení motoru a teď už jenom najít odvahu a zvednout toho krasavce do vzduchu.
- Přílohy
-
- DSCN3436.jpg (653.73 KiB) Zobrazeno 4366 x
-
- DSCN3437.jpg (356.57 KiB) Zobrazeno 4366 x
- martin104
- Plodný uživatel

- 14
- Been thanked: 2 times
-
Systémová upozornění:
Tak super , kdy bude zálet znovuzrozeného krasavce ?? Oprava se ti fakt povedla, tak ať ti to létá
.
- Salaman
- Plodný uživatel

- 14
-
Systémová upozornění:
Na stropě v novém pokojíčku 
- Přílohy
-
- DSCN3495.jpg (271.16 KiB) Zobrazeno 4186 x
-
- DSCN3503.jpg (302.57 KiB) Zobrazeno 4186 x
-
- DSCN3504.jpg (311.39 KiB) Zobrazeno 4186 x
-
- DSCN3516.jpg (314.53 KiB) Zobrazeno 4186 x
- Karas
- Mazák

- 14
Tak pokojíček ti závidím
To by se mi stavělo. Jinak Zlín má pěkné místo.
Moc pěkné Zliny
V Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.
- Karas
- Mazák

- 14
To je jeden a ten samej Zlín.hashpi píše:Moc pěkné ZlinyV Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 856 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pepan