No nebýt těch kuřat, tak bych nejel. Nervy to ani nebyly, věřil jsem, ale těch diváků bylo na můj vkus moc.zdekar píše:Však jsme ho taky k tomu museli dokopat, jinak by to snad nikdy nepředvedl. Ale druhý let snad už nebudou takové nervy, když to už letělo.
Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Zlín Z-50LS
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zlín Z-50LS
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
- Salaman
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Blíží se zima, tak bys mohl na Zlínka vyzkoušet nové obutí
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Nestraš! Na sníh je ještě brzo, sotva jsem uklidil plavky. Ale plánuju je pořídit, už jsem oprášil zateplený vak, ještě rozehřeju hřejivé pytlíky a pak ať nachumelí klidně metr.Salaman píše:Blíží se zima, tak bys mohl na Zlínka vyzkoušet nové obutí
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak abych malinko oprášil staré vlákno. Model jsem nakonec úspěšně znovuzalétnul ve Voděradech na letišti. Předčilo to mé očekávání a model létá suprově. Výchylky na křidélka by mohly být větší, ale je to polomaketa takže to odpovídá realitě. Motor je akorát, nijak předimenzovaný.
Od listopadu na něm mám lyže a stále čekám na sníh, ale moc to nevypadá, že by se do jara prolítnul.
Od listopadu na něm mám lyže a stále čekám na sníh, ale moc to nevypadá, že by se do jara prolítnul.
- Salaman
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak Zlín už je zase ready. Před pár měsíci jsem s ním odstartoval na malé rychlosti a následoval propad do země, na letišti byla už moc vzrostlá tráva a nešlo to rozjet. Následek byla přelomená uhlíková trubka v křídle, přelomená motorová přepážka, ulomené ocasní plochy a podvozek.
Z křídla jsem stáhnul potah, zalaminoval trubku, vyspravil balsovou konstrukci a nový potah. Na trub jsem přilepil spravenou VOP a SOP s částečně novým potahem a nakonec jsem vyříznul novou motorovou přepážku z 4mm překližky místo původní 2mm. Zkrátil jsem motorový kryt, tak aby šla nová vrtule dorazit až na motor. V rámci opravy jsem zabudoval nová o trochu větší Hitec serva + BEC 5A. Doufám že se mi povedlo cca zachovat původní vyosení motoru a teď už jenom najít odvahu a zvednout toho krasavce do vzduchu.
Z křídla jsem stáhnul potah, zalaminoval trubku, vyspravil balsovou konstrukci a nový potah. Na trub jsem přilepil spravenou VOP a SOP s částečně novým potahem a nakonec jsem vyříznul novou motorovou přepážku z 4mm překližky místo původní 2mm. Zkrátil jsem motorový kryt, tak aby šla nová vrtule dorazit až na motor. V rámci opravy jsem zabudoval nová o trochu větší Hitec serva + BEC 5A. Doufám že se mi povedlo cca zachovat původní vyosení motoru a teď už jenom najít odvahu a zvednout toho krasavce do vzduchu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak super , kdy bude zálet znovuzrozeného krasavce ?? Oprava se ti fakt povedla, tak ať ti to létá .
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokojíček ti závidím To by se mi stavělo. Jinak Zlín má pěkné místo.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkné Zliny V Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
To je jeden a ten samej Zlín. Akorát změnil majitele.hashpi píše:Moc pěkné Zliny V Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.