:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Zlín Z-50LS

Zde je místo pro vaše návrhy a konstrukce modelů, strojů a přístrojů. Zkrátka vše, co se stvořilo ve vaší hlavě a ruce dokonaly výsledek.
Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Zlín Z-50LS

Příspěvek od Karas »

ZLÍN Z-50LS
Po zimě jsem se rozhodl, že postavím tohoto krásného českého akrobata z minulého století. Po chvilce hledání jsem na internetu nalezl stavební plán model o rozpětí 1300mm. Velikostí vyhovoval, ale hmotností ne. Značně předimenzovaná konstrukce si zasluhovala kompletní předělání. Proto jsem si naskenoval potřebné díly do PC a vytvořil si 3D model. V podstatě jsem udělal nový plánek.
Konstrukce je celodřevěná (balza,překližka,smrk). Model je potažený fólií SolarFilm a pohaněný střídavým elektromotorem.
Více je vidět na fotografiích:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Více fotografií a popis stavby naleznete http://www.rchouby.g6.cz/index.php?cl=1/zlin

Parametry:
hmotnost: cca 1370g
rozpětí: 1276 mm
délka: 950 mm
plocha křídla: 25,9dm
Pl.zatížení: 52,90 g/dm
Motor: Turnigy TR 35-42C 1100 kv
Vrtule: APC 9x6
Baterie: Turnigy 2650 mAh
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

zdekar
Zkušený
Zkušený

Re: Zlín Z-50LS

Příspěvek od zdekar »

Pěkné, pěkné... tak hurá s tím do vzduchu a ať to lítá líp než při záletu ;-)

Pajax 007
Znalý uživatel
Znalý uživatel

Příspěvek od Pajax 007 »

No a už to letělo? Pajax 007

frantaletec
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od frantaletec »

Máš to moc pěkný,takové nádherné povrchové úpravy jsem nikdy nedocílil a už se mi to asi ani nepovede.Tak ať to dobře lítá. :)

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Pajax 007 píše:No a už to letělo? Pajax 007
Jo, letělo. Ale jen jednou. Protože to bylo značně nestabilní kvůli těžišti. Musel jsem ho posunout víc dopředu. Až bude počasí, tak to snad už půjde líp.

t9x
Znalý uživatel
Znalý uživatel

Příspěvek od t9x »

naaadhera, paradne vymazleny

musim se taky naucit potahovat, zatim muj pokus pohorel. asi to bude tim ze jsem pouzival normalni zehlicku na pradlo, i kdyz starou poctivou s poradnym zelezem a rovnou plochou co? bez modelarsky zehlicky to asi nepujde, co?

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

t9x píše:naaadhera, paradne vymazleny

musim se taky naucit potahovat, zatim muj pokus pohorel. asi to bude tim ze jsem pouzival normalni zehlicku na pradlo, i kdyz starou poctivou s poradnym zelezem a rovnou plochou co? bez modelarsky zehlicky to asi nepujde, co?
To víš, že půjde. Tady můžeš vidět éro, respektive křídla, které jsem nažehloval s normální žehličkou. http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2702 Jen je potřeba umět nastavit tu správnou teplotu, což se u takové žehličky dělá špatně. Taková pomůcka je, že položíš kousek fólie na žehličku (pozor, stranou kde není lepidlo) a když se fólie jen lehce vlní, tak to je správná teplota.
U modelářské je to supr. Pokud ale o nějaké uvažuješ, kup si tu Profi, má stupnici cejchovanou ve °C.

frantaletec
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od frantaletec »

No,já se taky pokouším nažehlovat starou normální žehličkou,ale i když to nastavíš na nejmíň,tj.na silon,tak to je i tak moc a musíš to pořád hlídat a vypínat.Jsou to trochu nervy.

Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Ten Zlín je fakt nádhera, ani se nedivím, že se záletem Karas tolik otálel, kdybych ho takhle luxusně postavil já, tak zůstane pověšený pod stropem a vztlak křídel asi radči nikdy nepozná. :D

PS: Skláním poklonu, tohle je pravá modelařina, už bych se taky měl vymanit z EPP "hub".

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Však jsme ho taky k tomu museli dokopat, jinak by to snad nikdy nepředvedl. ;-) :D Ale druhý let snad už nebudou takové nervy, když to už letělo. :)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vlastní tvorba“