Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
FPV Combat Camp v Modelcity (13.-17. července 2022)
FPV Combat Camp v Modelcity (13.-17. července 2022)
Přeposílám pozvánku na setkání FPV Combat pilotů z celého světa v Modelcity 13.-17. července 2022:
13.-17. července 2022 se sejdou piloti "FPV Combat" z celého světa!
Zúčastněte se nejbláznivější letecké modelářské akce, jakou jste kdy viděli, a připojte se k prvnímu oficiálnímu setkání "FPV Combat Camp"!
Vybrali jsme krásnou lokalitu "Modelcity" v České republice, abychom zde mohli strávit celých 5 dní a uspořádat ty nejšílenější bitvy po CELÝ DEN!
Více info na https://www.fpv-combat.com/camp/
13.-17. července 2022 se sejdou piloti "FPV Combat" z celého světa!
Zúčastněte se nejbláznivější letecké modelářské akce, jakou jste kdy viděli, a připojte se k prvnímu oficiálnímu setkání "FPV Combat Camp"!
Vybrali jsme krásnou lokalitu "Modelcity" v České republice, abychom zde mohli strávit celých 5 dní a uspořádat ty nejšílenější bitvy po CELÝ DEN!
Více info na https://www.fpv-combat.com/camp/
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
-
- Zkušený
Re: FPV Combat Camp v Modelcity (13.-17. července 2022)
Škoda že tam nemůžu jet.
Chtělo by to v dnešní, moderní době, jiný méně usedlejší přístup ať modelařina chytně hlavně mladé.
Nešlo by z toho zařídít nějaký on-line video přenos i s moderováním a komentováním?
Bez mládí totiž my dědci vymřem, modelařina s mámi a ti papaláší nahóře budou jediní spokojení s tím jak to pro ně dobře dopadlo.
A to bych neměl ani v tom hrobě pak klid ...
Chtělo by to v dnešní, moderní době, jiný méně usedlejší přístup ať modelařina chytně hlavně mladé.
Nešlo by z toho zařídít nějaký on-line video přenos i s moderováním a komentováním?
Bez mládí totiž my dědci vymřem, modelařina s mámi a ti papaláší nahóře budou jediní spokojení s tím jak to pro ně dobře dopadlo.
A to bych neměl ani v tom hrobě pak klid ...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
- REX
- Mazák
Tak tam se taky nedostanu, bo to mám dost z ruky.... Sice mě tahle kategorie úplně moc nezajímá, ale být to někde kousek, určitě bych zajel kouknout, alespoň na chvíli
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Ono u nás FPV Combat asi nebude nikdy masový sport, protože sehnat tolik lidí třeba na taktický souboj dvou týmů 4 vs 4 je v našich podmínkách nemožné. I proto je tak vzácné, že se ta modelářská akce koná zrovna v Čechách. Ale bude tam k dispozici k vidění víc věcí, slibovali i pozemní FPV combat a řízené protiletecké flaky s combat moduly, to by mohla být také docela sranda
[ytube]XQ57N6BTUsE[/ytube]
Slibovali i účast pilotů, kteří používají k řízení svých FPV modelů joysticky, což by třeba mě vrcholně zajímalo, jak to technicky vyřešili. Protože když už člověk pilotuje letadlo (a FPV v podstatě je pilotáž s pohledem z kokpitu letadla), tak ten joystick a plynovka k tomu prostě patří, letadlo se zkrátka neřídí mrňavou palcovou páčkou ale pořádným kniplem a případně i s pedály
[ytube]XQ57N6BTUsE[/ytube]
Slibovali i účast pilotů, kteří používají k řízení svých FPV modelů joysticky, což by třeba mě vrcholně zajímalo, jak to technicky vyřešili. Protože když už člověk pilotuje letadlo (a FPV v podstatě je pilotáž s pohledem z kokpitu letadla), tak ten joystick a plynovka k tomu prostě patří, letadlo se zkrátka neřídí mrňavou palcovou páčkou ale pořádným kniplem a případně i s pedály
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
- REX
- Mazák
Ten flak je super, skvělý nápad! Zapojení do soubojů i pozemního personálu
Jinak já jsem zase před časem viděl tohle video z FPV soubojů a jako velkého příznivce letadla Me-163 Komet se mi to velice líbilo:
https://youtu.be/UIpVmYdPMjQ
Jinak já jsem zase před časem viděl tohle video z FPV soubojů a jako velkého příznivce letadla Me-163 Komet se mi to velice líbilo:
https://youtu.be/UIpVmYdPMjQ
Jo, Me163 je v FPV Combatu asi nejpopulárnější letadlo
Moc pěkné je, když se přidají do Me163 i čmoudíky přes EFX modul, to pak vypadá jak pravý Comet
Moc pěkné je, když se přidají do Me163 i čmoudíky přes EFX modul, to pak vypadá jak pravý Comet
- REX
- Mazák
Ty jo, ta kouřová stopa je luxusní!!
Ale to umím pomocí raketového motoru taky
https://youtu.be/hnc-62Mntyk
Jen není proti světlému nebi skoro vidět, ale ke konci je proti lesu krásně výrazná
Ale to umím pomocí raketového motoru taky
https://youtu.be/hnc-62Mntyk
Jen není proti světlému nebi skoro vidět, ale ke konci je proti lesu krásně výrazná
EFX modul, který je nadstavbou pro základní FPV Combat modul, umožňuje spouštět různé druhy nebo intenzity kouře podle stupně "poškození" letounu v souboji. Stejně tak "poškození" může přes základní modul ovlivňovat i řízení, výkon nebo pravidelnost chodu motoru nebo otřesy obrazu FPV kamery. Dají se s tím opravdu dělat efektní souboje, jako ve válečných leteckých simulátorech, IL-2 Šturmovik apod.
A komu by to bylo stále málo, může letoun po vyčerpání "životů" třeba i explodovat
https://youtu.be/6HCOwoGQVOE?t=447
A komu by to bylo stále málo, může letoun po vyčerpání "životů" třeba i explodovat
https://youtu.be/6HCOwoGQVOE?t=447
Sestřih z proběhlé akce FPV Combat Camp v ModelCity:
Překvapil mě ten docela velký počet zničených letadel, přestože by měly být díky Combat modulům tyto souboje nedestruktivní
Překvapil mě ten docela velký počet zničených letadel, přestože by měly být díky Combat modulům tyto souboje nedestruktivní
- REX
- Mazák
Super záběry, moc pěkný video, viděl jsem teda jen prvních 7 minut, ale super, to jsem zase o něco přišel, to muselo být super! Dobrý jsou ty auta a vleky plný letadel