Bristol Scout a večerní létání
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bristol Scout a večerní létání
Ještě jsem přemýšlel, že bych do Camela dal pomalejší profil křídla.
- REX
- Mazák
Asi taky řešení ale aby to už nebylo moc pomalý a vůbec to letělo
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
- Přílohy
-
- VID_20210418_103941_exported_14982~2.jpg (54 KiB) Zobrazeno 1844 x
- REX
- Mazák
Další Scout, tentokrát stavěl můj nejstarší syn pod mým vedením.... Opět povedený se super letovými vlastnostmi a kluk je velmi spokojený, takže vše OK
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je šikula
Přesně tak , pro mě je to nová zkušenost
Nepodařilo se mi v okolí sehnat depron, všude by mi prodali jen 40 ks . Pak jsem našel e-shop kde mi prodali minimální množství 10 ks a ty mám teď doma železné zásoby Kdybych pro depron jel do Prahy tak by to s cestou stálo skoro stejné peníze jako za 10ks a měl bych jen 2-3 ks.
Motory ještě nepřišly, ale taky to jsou 1811, KV 2000, ESC 7 A, serva 2,5 g. Druhý motor ma 3800KV s tím, že bych tam dal jen 1s lipo kvůli hmotnosti, ale uvidím až v praxi. Lipo mam 1s 180mAh a 2s 250mAh, menší jsem nesehnal.
Fokker e3 čeká na motor, nástřik a sešití nití výztuhy podvozku a křídla. Stříknu ho společně se Scoutem.
U toho Scouta ovládáte i křidélka?
Přesně tak , pro mě je to nová zkušenost
Nepodařilo se mi v okolí sehnat depron, všude by mi prodali jen 40 ks . Pak jsem našel e-shop kde mi prodali minimální množství 10 ks a ty mám teď doma železné zásoby Kdybych pro depron jel do Prahy tak by to s cestou stálo skoro stejné peníze jako za 10ks a měl bych jen 2-3 ks.
Motory ještě nepřišly, ale taky to jsou 1811, KV 2000, ESC 7 A, serva 2,5 g. Druhý motor ma 3800KV s tím, že bych tam dal jen 1s lipo kvůli hmotnosti, ale uvidím až v praxi. Lipo mam 1s 180mAh a 2s 250mAh, menší jsem nesehnal.
Fokker e3 čeká na motor, nástřik a sešití nití výztuhy podvozku a křídla. Stříknu ho společně se Scoutem.
U toho Scouta ovládáte i křidélka?
- REX
- Mazák
Jenom směrovku a výškovku, křidélka jsem tentokrát vynechal oni fakt nejsou potřeba... Čím to stříkneš, depron je prevít, nenechá si jen tak něco líbit
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To jsem rád, že stačí jen S,V.
Stříknu je Unikolkama, jsou disperzní a drží na polystyrenu i na lodičce ve vodě. Prodávají se v celé sadě základních barev, takže si musím různé odstíny namíchat. Jen mají svou trvanlivost a po nějaké době vyschnou. Prodávají je v barvy-laky a drogeriích od 120-180 kč.
Stříknu je Unikolkama, jsou disperzní a drží na polystyrenu i na lodičce ve vodě. Prodávají se v celé sadě základních barev, takže si musím různé odstíny namíchat. Jen mají svou trvanlivost a po nějaké době vyschnou. Prodávají je v barvy-laky a drogeriích od 120-180 kč.
- Přílohy
-
- IMG_20210607_123455.jpg (106.08 KiB) Zobrazeno 1838 x
- REX
- Mazák
No paráda, koukám že na Unicolkách je i Fokker namalovaný, tak to jsou barvy přímo dělaný na něj
To ani nemůžu tuhle fotku jak jsi daleko ukázat klukoj, to by to chtěl hned taky!
Jinak barvičkami šetři, každý gram navíc je zbytečný a u téhle velikosti éra to platí dvojnásob...
To ani nemůžu tuhle fotku jak jsi daleko ukázat klukoj, to by to chtěl hned taky!
Jinak barvičkami šetři, každý gram navíc je zbytečný a u téhle velikosti éra to platí dvojnásob...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak říkáš, nepřehnat to s barvou . S tím mám zkušenosti z mládí, když jsem stavěl první motorák "Čertík", hornoploch na 2 ccm juniora. Už byl hotový, krásně lehký a bratr mi říkal, že by to chtělo pěkný nástřik . Tak jsme vzali pistoli, stříkli nitrem, bílou a červenou, navrch ještě polyuretan proti palivu . Pak jsem se nestačil divit jak se posunulo těžiště a jelikož měl krátký čumák, narval jsem tam snad 3/4 kila olova na dovážení. Junior kvičel na plné koule a stejně se neodlepil . Lítalo to pak s 3,2 Enyou, ale tu rychlost co potřeboval Od té doby jsem barvil papír předem, sice to nebylo tak hezké, ale lítalo to.
U Fokkera jsem si říkal, že to jen popráším a začnu prvně kříže a budu hlídat hmotnost.
Na motory stále čekám. Chtěl jsem prozatím koupit v ČR, ale nikde tyhle malé nejsou.
Z čeho se dělají motorové přepážky u prcků? Tvrdá balsa, překližka nebo nějaká kombinace s depronem?
U Fokkera jsem si říkal, že to jen popráším a začnu prvně kříže a budu hlídat hmotnost.
Na motory stále čekám. Chtěl jsem prozatím koupit v ČR, ale nikde tyhle malé nejsou.
Z čeho se dělají motorové přepážky u prcků? Tvrdá balsa, překližka nebo nějaká kombinace s depronem?
- REX
- Mazák
Motory nejsou, to je fakt, objednával jsem na Banggoodu, za 15 dní doma, ale ještě jsem je neodzkoušel...
Motorovou přepážku mám z tvrdší balzy, 2-2,5mm silné nalepenou normálně na depronovem domečku a stačí to
Motorovou přepážku mám z tvrdší balzy, 2-2,5mm silné nalepenou normálně na depronovem domečku a stačí to