Jak 3 (Fara)

REX
Admin
Admin

Re: Jak 3 (Fara)

Příspěvek od REX »

hashpi píše: Mno práce ještě dost.
Tak se nezdržuj psaním a něco dělej! :lol: :lol: :lol:
Hele v poho, jde ti to dobře ;)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hashpi »

provedu :lol: :lol: :lol: . Od rána jsem nic neudělal :lol: . jo vytáhl jsem akorát špendlíky z balsy :lol:

hashpi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hashpi »

Zase jsem malinko pokročil :mrgreen: a můžu se tak pustit do laminování čumáku. Tentokrát šprcka vydržela taky díky velikosti XXXL :lol: a menšímu kopytu :lol: Forma je krásně hladká, že ji ani nebudu muset dolešťovat.
Obrázek.
Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:14, celkem upraveno 1 x.

hashpi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hashpi »

Akorát ty kulomety vychází pěkně blbě 2/3 začínají v laminátovém krytu a pokračují do balsy. Tak to bude trošku větší komplikace. :lol:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Akorát ty kulomety vychází pěkně blbě 2/3 začínají v laminátovém krytu a pokračují do balsy. Tak to bude trošku větší komplikace. :lol:
Tak si to trochu ulehči a udělej to trochu jednodušeji, aby to pro tebe bylo lepší na výrobu. Maketa to asi stejně asi nebude... ale když tam budou, dodaj tomu větší šmrnc :lol: sakra to je slovo když se napíše :lol: :lol:

A to kopyto vypadá pěkně ;)

hashpi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hashpi »

Už mám připravené plast trubky, které bych vložil do formy před laminací, ale nevím jestli se mi takhle povede souměrnost kulometů :? .
Ještě bych se chtěl zeptat na tvar kabiny. dnes bych chtěl vyrobit její kopyto. Podle plánu je v hledí pilota ve předu kulatá, ale nemá třeba nějakou rovnou deformaci ? jak to má třeba spitfire nebo ostatní letadla?

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Já to mám na devítce takhle. Čelní rovné, boční šikmé by měly být taky rovné, ale úplně přesně se mi nepovedl udělat rámeček barvou, takže nejsou rovné po úplně celé ploše co označuje rámeček. Na fotce je to trochu vidět. Vrchní malé okénko je už tvarované dle oblouku jak pokračuje tvar překrytu až dozadu a zároveň je radiusem zešiknemé dopředu k čelnímu rovnému oknu.... snad to trochu pomůže 8-)
P1262455.JPG
P1262455.JPG (142.61 KiB) Zobrazeno 3108 x

hashpi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hashpi »

Jak 9 to má přesně jak ty, Jak 3 to nejspíš ještě neměl. Projel jsem ještě fotky na internetu a měl ji nejspíš kulatou. Mám tam vytvořit i tu zadní část zmenšenou? (otevíratelná prostřední část se přesouvá přes tu zmenšenou zadní). Ale jak si říkal , stejně to maketa nebude tak asi na to prdím a udělám ji celou souměrnou. Ani nevím jestli by si pak durofol dokázal vytvořit ostřejší hranu přechodu těch dvou částí, ale dost o tom silně pochybuju.

Ty kulomety se mi nějak nedaří přichytit do formy a čekat se mi nechce do dalšího dne na vytvrdnutí tak ještě chvilku to budu zkoušet a když to nedopadne tak tam prostě nebudou. Si říkám jestli má cenu se stím u takového prcka tak hrát :lol:

hashpi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hashpi »

Zítra bude připraveno k potáhnutí :mrgreen: Ještě jsem vyrobil makety výfuků a pak se vrhnu do vybrání pro kulomety. V lamin. krytu je dolaminuju. Bez těch kulometů by to nebylo éro z ww2 :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Jedeš jak dráha ;)

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“