Serva Corona-zkušenosti?

Vše okolo elektroniky uvnitř modelů, regulátory, serva, FC řídící jednotky, GPS, telemetrická čidla, konektory atd.
tomáš-lično
Plodný uživatel

Re: Serva Corona-zkušenosti?

Příspěvek od tomáš-lično »

Tak to bude na dlouho,mě se tam zasekl motor do autíčka... Salaman a Pajas o tom vědí více,zachytávají všechno zboží z Hongkongu
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

tomáš-lično píše:Tak to bude na dlouho,mě se tam zasekl motor do autíčka... Salaman a Pajas o tom vědí více,zachytávají všechno zboží z Hongkongu

Hmm, tak tohle se mi už tak pěkně nečte :?
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

tomáš-lično
Plodný uživatel

To mě taky ne,jde prý o to,že poznali jak se zneužívá na daních a nevím jak u Tebe,ale musím zaplatit ještě 21% z částky zboží + 180 za poplatek za celní řízení a Salaman,který mi to objednával,říkal,že musí ještě vyplnit nějaké papíry pro celníky a už by to mělo jít dál :) já už na to čekám pekelně dlouho..snad už to budou dva měsíce :P

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

tomáš-lično píše:To mě taky ne,jde prý o to,že poznali jak se zneužívá na daních a nevím jak u Tebe,ale musím zaplatit ještě 21% z částky zboží + 180 za poplatek za celní řízení a Salaman,který mi to objednával,říkal,že musí ještě vyplnit nějaké papíry pro celníky a už by to mělo jít dál :) já už na to čekám pekelně dlouho..snad už to budou dva měsíce :P
Vyplněné papíry už jsem poslal a měl bych snad platit jen výpalný (96kč), jelikož jsem pod limitem, teda doufám, že jsem si to dobře spočítal.... A jestli to už jsou dva měsíce, neprošvihli jste s papírama termín po jaký to je v Praze uloženo a pak posílají zpět???

tomáš-lično
Plodný uživatel

Aha,tak to máš ještě dobrý docela ;) ne,ono to trvalo dlouho než mi to vůbec poslali,protože to zrovna neměli na skladě a pak ještě tohle :P

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

REX píše: A mě se ty moje flákaj na celnici... jsem pod limitem a přesto zadržely... poprvé a je to asi 13.balíček z HK, takže celkem slušný skore :mrgreen:
Nj, s HobbyKingem je teď prý problém a všechny zásilky s jakoukoliv cenou zastavují na celnici. Buď to chce objednávat z jejich EU skladu, nebo odjinud (třeba Ebay) a nebo se s celníkama zkusit domluvit, že bys jim třeba poslal doklady k zásilce dříve než jim to tam přijde a třeba by to pak nezadržovali a ani nepožadovali těch 90,- Kč.

Salaman
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Zde: http://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ ... ahranici#3
Píšou
"V případě, že jste již České poště udělili zmocnění a zásilka podléhající celnímu režimu obsahuje veškeré náležitosti (řádně vyplněná celní prohláška, případně doložena všemi potřebnými doklady), nebudeme vás kontaktovat, zásilku celně odbavíme a bez dalšího doručíme na uvedenou adresu."
Takže bych se spíš domluvil s HobbyKingem aby tam veškerý doklady a prohlášení byli už od nich.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Serva dnes dorazily. Na první pohled vše OK, vůle na tisícihranu vůbec žádná-zkoušeno jen u jednoho kusu rukou. Váha se zastavila místo udávaných 22g na 24,5g bez páky, takže jako vždy udáno méně než je skutečnost! Zatím sem se k nim víc nedostal, začíná být hezky a já nevím co dřív tak modely a vše co s nimi souvisí jde dost stranou :(
Jinak balíček dorazil do ČR 7.5.2014 (ve středu)
9.5.2014 mi přišel doporučený dopis s výzvou k doložení papírů co obsahuje
12.5.2014 odesílám doporučený dopis s vyplněnými papíry co vyžadovaly (šlo by to i rychleji emailem)
Dnes 19.5.2014 v 11.hod byl balíček doma, platil jsem výpalné 96kč, byl jsem pod limitem počítal jsem dobře, takže víceméně spokojenost s relativně rychlým vyřízením... a šlo by to i rychleji ;)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

A ještě dodám, že jeden kus vyšel s veškerými náklady na 185kč.
A úplně každý balíček z HK nezadržují, prošel mi balíček s dvěma regulátory, malý 10A, cena výrazně pod limitem, kontrola RTG a bez problému až do ruky :mrgreen:

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak to gratuluju k úspěšnému doručení z druhého konce světa :mrgreen:
Já byl dnes po dlouhé době opět lítat a díky bohu za křidélka na Orionu :D Zachránily mi éro 8-) Asi po půlhodinovém letu mi začala zlobit výškovka. nejdřív začalo éro houpat jako při přitažení tak jsem potlačil, pak se výškovka zablokovala a zůstala v mírně potlačeném stavu. Nic méně si to éro mířilo k zemi. Naštěstí jsem měl dobrou výšku, převratil jsem to na záda a protívitr mi éro pomohl v celku srovnat . Nakonec se mi podařilo za mírně houpavého letu bezpečně přistát na zádech do vysoké trávy.
Mrknul jsem hned na servo, prohodil káblíky s ostatnímy servy na jiný kanál a zase bez výsledku. Tak jsem s ním pootočil rukou a vyzkoušel. A začalo se z něj hulit :oops: Doma jsem ho rozebral, tištěný spoj s několika součástkama, káblíky a obal serva úplně seškvařené.Taky jsem se kouknul na převody a kovové byly jen vrchní a celý spodek byly kolečka v plastu. Tak si říkám, zda je to moje chyba a nebo výrobku, ale udávají tah 3kg/cm a nějaké extrémní zatížení tam vůbec není. Tak si říkám, že zůstanu nejspíš jen u osvědčeného hitecu. Nehodlám kvůli ušetřeným pár stovkám zlikvidovat celé éro.

Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“