Serva Corona-zkušenosti?
-
- Plodný uživatel
Re: Serva Corona-zkušenosti?
Tak to bude na dlouho,mě se tam zasekl motor do autíčka... Salaman a Pajas o tom vědí více,zachytávají všechno zboží z Hongkongu
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."
- REX
- Mazák
tomáš-lično píše:Tak to bude na dlouho,mě se tam zasekl motor do autíčka... Salaman a Pajas o tom vědí více,zachytávají všechno zboží z Hongkongu
Hmm, tak tohle se mi už tak pěkně nečte
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Plodný uživatel
To mě taky ne,jde prý o to,že poznali jak se zneužívá na daních a nevím jak u Tebe,ale musím zaplatit ještě 21% z částky zboží + 180 za poplatek za celní řízení a Salaman,který mi to objednával,říkal,že musí ještě vyplnit nějaké papíry pro celníky a už by to mělo jít dál já už na to čekám pekelně dlouho..snad už to budou dva měsíce
- REX
- Mazák
Vyplněné papíry už jsem poslal a měl bych snad platit jen výpalný (96kč), jelikož jsem pod limitem, teda doufám, že jsem si to dobře spočítal.... A jestli to už jsou dva měsíce, neprošvihli jste s papírama termín po jaký to je v Praze uloženo a pak posílají zpět???tomáš-lično píše:To mě taky ne,jde prý o to,že poznali jak se zneužívá na daních a nevím jak u Tebe,ale musím zaplatit ještě 21% z částky zboží + 180 za poplatek za celní řízení a Salaman,který mi to objednával,říkal,že musí ještě vyplnit nějaké papíry pro celníky a už by to mělo jít dál já už na to čekám pekelně dlouho..snad už to budou dva měsíce
-
- Plodný uživatel
Aha,tak to máš ještě dobrý docela ne,ono to trvalo dlouho než mi to vůbec poslali,protože to zrovna neměli na skladě a pak ještě tohle
Nj, s HobbyKingem je teď prý problém a všechny zásilky s jakoukoliv cenou zastavují na celnici. Buď to chce objednávat z jejich EU skladu, nebo odjinud (třeba Ebay) a nebo se s celníkama zkusit domluvit, že bys jim třeba poslal doklady k zásilce dříve než jim to tam přijde a třeba by to pak nezadržovali a ani nepožadovali těch 90,- Kč.REX píše: A mě se ty moje flákaj na celnici... jsem pod limitem a přesto zadržely... poprvé a je to asi 13.balíček z HK, takže celkem slušný skore
- Salaman
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zde: http://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ ... ahranici#3
Píšou
"V případě, že jste již České poště udělili zmocnění a zásilka podléhající celnímu režimu obsahuje veškeré náležitosti (řádně vyplněná celní prohláška, případně doložena všemi potřebnými doklady), nebudeme vás kontaktovat, zásilku celně odbavíme a bez dalšího doručíme na uvedenou adresu."
Takže bych se spíš domluvil s HobbyKingem aby tam veškerý doklady a prohlášení byli už od nich.
Píšou
"V případě, že jste již České poště udělili zmocnění a zásilka podléhající celnímu režimu obsahuje veškeré náležitosti (řádně vyplněná celní prohláška, případně doložena všemi potřebnými doklady), nebudeme vás kontaktovat, zásilku celně odbavíme a bez dalšího doručíme na uvedenou adresu."
Takže bych se spíš domluvil s HobbyKingem aby tam veškerý doklady a prohlášení byli už od nich.
- REX
- Mazák
Serva dnes dorazily. Na první pohled vše OK, vůle na tisícihranu vůbec žádná-zkoušeno jen u jednoho kusu rukou. Váha se zastavila místo udávaných 22g na 24,5g bez páky, takže jako vždy udáno méně než je skutečnost! Zatím sem se k nim víc nedostal, začíná být hezky a já nevím co dřív tak modely a vše co s nimi souvisí jde dost stranou
Jinak balíček dorazil do ČR 7.5.2014 (ve středu)
9.5.2014 mi přišel doporučený dopis s výzvou k doložení papírů co obsahuje
12.5.2014 odesílám doporučený dopis s vyplněnými papíry co vyžadovaly (šlo by to i rychleji emailem)
Dnes 19.5.2014 v 11.hod byl balíček doma, platil jsem výpalné 96kč, byl jsem pod limitem počítal jsem dobře, takže víceméně spokojenost s relativně rychlým vyřízením... a šlo by to i rychleji
Jinak balíček dorazil do ČR 7.5.2014 (ve středu)
9.5.2014 mi přišel doporučený dopis s výzvou k doložení papírů co obsahuje
12.5.2014 odesílám doporučený dopis s vyplněnými papíry co vyžadovaly (šlo by to i rychleji emailem)
Dnes 19.5.2014 v 11.hod byl balíček doma, platil jsem výpalné 96kč, byl jsem pod limitem počítal jsem dobře, takže víceméně spokojenost s relativně rychlým vyřízením... a šlo by to i rychleji
- REX
- Mazák
A ještě dodám, že jeden kus vyšel s veškerými náklady na 185kč.
A úplně každý balíček z HK nezadržují, prošel mi balíček s dvěma regulátory, malý 10A, cena výrazně pod limitem, kontrola RTG a bez problému až do ruky
A úplně každý balíček z HK nezadržují, prošel mi balíček s dvěma regulátory, malý 10A, cena výrazně pod limitem, kontrola RTG a bez problému až do ruky
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak to gratuluju k úspěšnému doručení z druhého konce světa
Já byl dnes po dlouhé době opět lítat a díky bohu za křidélka na Orionu Zachránily mi éro Asi po půlhodinovém letu mi začala zlobit výškovka. nejdřív začalo éro houpat jako při přitažení tak jsem potlačil, pak se výškovka zablokovala a zůstala v mírně potlačeném stavu. Nic méně si to éro mířilo k zemi. Naštěstí jsem měl dobrou výšku, převratil jsem to na záda a protívitr mi éro pomohl v celku srovnat . Nakonec se mi podařilo za mírně houpavého letu bezpečně přistát na zádech do vysoké trávy.
Mrknul jsem hned na servo, prohodil káblíky s ostatnímy servy na jiný kanál a zase bez výsledku. Tak jsem s ním pootočil rukou a vyzkoušel. A začalo se z něj hulit Doma jsem ho rozebral, tištěný spoj s několika součástkama, káblíky a obal serva úplně seškvařené.Taky jsem se kouknul na převody a kovové byly jen vrchní a celý spodek byly kolečka v plastu. Tak si říkám, zda je to moje chyba a nebo výrobku, ale udávají tah 3kg/cm a nějaké extrémní zatížení tam vůbec není. Tak si říkám, že zůstanu nejspíš jen u osvědčeného hitecu. Nehodlám kvůli ušetřeným pár stovkám zlikvidovat celé éro.
Já byl dnes po dlouhé době opět lítat a díky bohu za křidélka na Orionu Zachránily mi éro Asi po půlhodinovém letu mi začala zlobit výškovka. nejdřív začalo éro houpat jako při přitažení tak jsem potlačil, pak se výškovka zablokovala a zůstala v mírně potlačeném stavu. Nic méně si to éro mířilo k zemi. Naštěstí jsem měl dobrou výšku, převratil jsem to na záda a protívitr mi éro pomohl v celku srovnat . Nakonec se mi podařilo za mírně houpavého letu bezpečně přistát na zádech do vysoké trávy.
Mrknul jsem hned na servo, prohodil káblíky s ostatnímy servy na jiný kanál a zase bez výsledku. Tak jsem s ním pootočil rukou a vyzkoušel. A začalo se z něj hulit Doma jsem ho rozebral, tištěný spoj s několika součástkama, káblíky a obal serva úplně seškvařené.Taky jsem se kouknul na převody a kovové byly jen vrchní a celý spodek byly kolečka v plastu. Tak si říkám, zda je to moje chyba a nebo výrobku, ale udávají tah 3kg/cm a nějaké extrémní zatížení tam vůbec není. Tak si říkám, že zůstanu nejspíš jen u osvědčeného hitecu. Nehodlám kvůli ušetřeným pár stovkám zlikvidovat celé éro.