EXCELENT vl. konstr.
Re: EXCELENT vl. konstr.
Jo, třeba dej vedle toho korunu nebo krabičku od sirek. Taky se přidám s pochvalou, vypadá zatím hezky.
Tak to je opravdu nádhera mrkám na drát.Myslím si že velikost je znatelná i s těch fotek.
To bude opravdu kus éra v luftě.Mám taky rád velké modely ale zatím se připravuju na stavbu toho Hawker Hurricana v 1600 mm rozpětí a ten bude mezi spitem (1500) a Stukou (1750).Kam to dám ještě nevím ale ono se něco najde.Proto nemůžu zatím tak velký letadla i když to co mám je už tak dost velký.
Ještě dotaz:Ten Oracover byl v německu za tu cenu jen v tý růžové?
Jinak makej ať možná budu mít důvod se zajet podívat taky někam jinam než tady na letiště nebo chatu.
To bude opravdu kus éra v luftě.Mám taky rád velké modely ale zatím se připravuju na stavbu toho Hawker Hurricana v 1600 mm rozpětí a ten bude mezi spitem (1500) a Stukou (1750).Kam to dám ještě nevím ale ono se něco najde.Proto nemůžu zatím tak velký letadla i když to co mám je už tak dost velký.
Ještě dotaz:Ten Oracover byl v německu za tu cenu jen v tý růžové?
Jinak makej ať možná budu mít důvod se zajet podívat taky někam jinam než tady na letiště nebo chatu.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
No je vidět, že umíš Jaká je průběžná hmotnost?
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Tak excelent teď stojí. Ale nakonec dostane motor 52 ccm a protože už na podzim nepoletí (nestíhám), tak bude čas ho udělat i s tím větším rozpětím. Ten motor 52 ccm dostane, protože ho mám v akrobatovi pace Spirit a tam ten motor nestačí výkonově. Tak budu muset něco sehnat pro Spirita silnějšího. Dnes jsem byl se Spiritem lítat a při druhém letu po pár výkrutech začal blbnout jakoby rušení, pak jsem zjistil, že ho to táhne doprava, tak rychle mířím na dráhu s téměř naplno knyplem doleva, nad dráhou se to ještě zhoršilo, rychlost byla vysoká, ale byl jsem už cca 1 m vysoko, tak jsem s ním raději plesknul na asfalt, dokud byl naplocho. Výsledek. Vylomený můj super uhlíkovej podvozek 10-12 kg i s překližkou, takže zůstal nepoškozen. Jen se krásně složil pod éro a to na něm doklouzlo ještě pár metrů, takže se neodřelo ani břicho. No a vrtule KO samozřejmě. A příčina? Vypadlé pravé křidélko z pantů a levé napůl Takže jsem zanedbal ani nevím co. By mě nenapadlo, že u továrního 2m éra je to možné, lepidlo téměř žádné a čepy taky žádné. Naštěstí podvozek ok, tak jen vlepit zpět a zalepit panty a jedno uvolněné servo v křídle jak s ním to křidélko mlátilo. Z toho plynoucí poučka: Dávat pozor i na zalepení křidélek ::::))))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
No to je jasné
U benzínu jsou ty vibrace a rezonance nejméně o řád jinde a každá slabina konstrukce nemluvě práce se dřív nebo později projeví. A křidélka to je námaha v krutu, tahu a ještě vibrace, to prostě musí být. Mě se takhle uklepal hmoždinkový pant na směrovce mimo čep. Zůstal zalepený ale těsně za čepem jako by ho uřízl. Zřejmě nějaká bublinka v materiálu a výše zmíněné namáhání udělaly své.
U benzínu jsou ty vibrace a rezonance nejméně o řád jinde a každá slabina konstrukce nemluvě práce se dřív nebo později projeví. A křidélka to je námaha v krutu, tahu a ještě vibrace, to prostě musí být. Mě se takhle uklepal hmoždinkový pant na směrovce mimo čep. Zůstal zalepený ale těsně za čepem jako by ho uřízl. Zřejmě nějaká bublinka v materiálu a výše zmíněné namáhání udělaly své.
Tak se pomaličku blíží sezona a excelent dostal nový motor, ::)))) Sice China model TGY HP50, ale motor to je. ::))) tak snad pošlapson. A krizová léta si žádají Chinská řešení. ::)))
- Přílohy
-
- DSC_00044.jpg (118.99 KiB) Zobrazeno 3565 x
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
Hodně jsem se snažil vyhnout pouzdrům na trubku spojovací v křídle. Ovšem nevyhnu se jí, protože přece jen strkat to přes 5 žeber je už dost o trefování. A tak jako šetřílek jsem je dnes začal motat z papírové pásky. Na stěnu 1 mm mě vyšlo 10 vrstev a sytil jsem to naředěným lepidlem na nábytek :::::::::)))))))))) Jsem zvědav jestli to z těch ne dokonale rovných trubek pak sundám :::::)))))
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
A jak vypada celkově? Jinak ta trubka z papíru je fajn nápad
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Trubky se povedly luxusně, problém bude zvětšit na ně v křídle v žebrech díry, ale dremel a mé gumové ruce to zmáknou ::))) Celkově: Koncem jara, začátkem léta bych chtěl letět. Jak přibude na něm něco co bude vidět , vyfotím a přídám fotku. Bádám nad podvozkem, mám uhlíkovej, ale připadá mě ho tam škoda. Po excelentovi šilhám po nějakém akrobatovi dvouplochu opět vlastní konstrukce kolem 2 m a tam ten uhlíkovej sekne asi líp. Myslím, že by si zasloužil něco piperovského. Uvidím ještě co za materiál se mě namane pod ruku.
Tak jsem se zase kousek pohnul, přidávám foto. Kabely v křídlech povedou v kabelovodech takové plastové trubky z hornbachu, vzpěry jsou hliníkové trubky z tamtéž. Konečné rozpětí 248 cm. Letovka snad už jistá 8 kilo. Podvozek uhlíkovej 10-12 kilo co mě zbyl ze Spirita. Kola china 100 mm s al diskem taková něčím vyplněná guma z HC. Pěkná kola. Čím vylakovat trup pro přípdný únik benzinu ?
- Přílohy
-
- DSC_00241.jpg (139.95 KiB) Zobrazeno 3361 x
-
- DSC_00251.jpg (142.34 KiB) Zobrazeno 3361 x
-
- DSC_00361.jpg (85.38 KiB) Zobrazeno 3361 x