Bristol Scout a večerní létání

Makety a polomakety poháněné elektromotorem.
REX
Mazák

Bristol Scout a večerní létání

Příspěvek od REX »

Tak dnes jsem konečně na večerní létání v bezvětrném a ukázkovém počasí sehnal fotografku-neteř.
Létání byla naprostá paráda, stejně tak jako v Rašovicích u chaty, nehnul se ani lísteček.
Letadlo je depronový Bristol Scout od RC-Factory, rozpětí 600mm, letová hmotnost 87gramů, ovládané S, V, Kř, M, poháněné Li-Po 150mAh 2S
Něktré fotky se úplně nepovedly, jsou bohužel ,,mázlé,, ale pro představu myslím že dobré...

První tři jsou:
-krátce po startu na zahradě, nabrání výšky a létání nad vrcholky stromů.
Průlety nad zemí se nedařily zachytit, vždycky chybělo letadlo :lol:
P8020220.JPG
P8020220.JPG (18.03 KiB) Zobrazeno 5895 x
P8020218.JPG
P8020218.JPG (25.43 KiB) Zobrazeno 5895 x
P8020219.JPG
P8020219.JPG (15.78 KiB) Zobrazeno 5895 x
A ostatní jsme pořídily na asfaltové cestě u domu, kde je víc místa a dalo se létat pomaleji.
U té jedné kdy je Bristol zachycený za letu ze předu se neteř postavila doprostřed cesty a hned vedle stál sloup... bylo to docela těsné ale vešel jsem se a nikomu se nic nestalo :twisted:
P8020232.JPG
P8020232.JPG (33.97 KiB) Zobrazeno 5895 x
P8020240.JPG
P8020240.JPG (22.44 KiB) Zobrazeno 5895 x
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

REX
Mazák

Re: Bristol Scout a večerní létání

Příspěvek od REX »

A ještě jedna...
P8020247.JPG
P8020247.JPG (15.62 KiB) Zobrazeno 5894 x
...ta tečka pod letadlem není odhozená bomba :lol:

k.fredy
Znalý uživatel

Příspěvek od k.fredy »

Moc pěkný.....co tam máš za elektroniku a motor že to má tak malou hmotnost? A jak dlouho to na ty baterky vydrží ve vzduchu?

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Nj, tak to se nedivím, že si se bál jít do větru... i když na tom kopci se mi to zdálo jako bezvětří. :lol: Jakou to má maximální rychlost?

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

zdekar píše:Nj, tak to se nedivím, že si se bál jít do větru... i když na tom kopci se mi to zdálo jako bezvětří. :lol: Jakou to má maximální rychlost?
Tak maximálka je na tohle éro docela velká, nedokážu odhadnout, ikdyž proti čemukoliv jinému to bude šnek :D
Ovšem minimálka je skoro krokem, sice ne tak doslova... budu muset předvést.
A před chvílí jsem byl lítat a teď lituju, že jsem ho na kopec nevzal, protože dnes byl docela větřík a lítal jsem na omezeném prostoru na zahradě a taky to šlo. Navíc na kopci spousta místa a vyšší tráva, to by snad nešlo rozbít ani kdyby šel kolmo :twisted:

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

k.fredy píše:Moc pěkný.....co tam máš za elektroniku a motor že to má tak malou hmotnost? A jak dlouho to na ty baterky vydrží ve vzduchu?
Dneska jsem tedy zkusil jaká je výdrž ve vzduchu...
Podvečerní létání, druhé baterky v úplném klidu za bezvětří, pěkně pomalu, realisticky, na pohodu, žádné vylomeniny, prostě takový pomalý ,,autobus,, tak si představuju, že to ve své době asi lítalo.
Skoro stále motor běžel, ale byl i nějaký skluz z výšky bez... vodorovný let zvládá na půl plynu, dával jsem max cca 3/4 plynu, prostě ,,továrna na vztlak,, :lol: :lol:
A výsledek: 11 minut a necelých 10sec :!: zato když se kraví je to třeba jen 6-7 min, neměřil jsem.

A elektronika...
10-ti gramový stříďák, čína, tuším 1811 KV2000, vrtule GWS 4,5/3
regl Turnigy 6A váhu neznám
baterky 2S 150 mAh 10 gramů, kupoval jsem je v ČR a jedny stály 75kč :P
serva čína 1ks 3,7gramů-trochu nelogicky na křidélkách, 2ks 4,3gramů S, V
a přijímač micro, česká výroba, bez krystalu nějakých 2,8g dle výrobce
Celková letová tedy 87gramů, ale někteří dělají odtučňovací kůry elektroniky, hlavně délky kablíků a používají menší kapacitu baterie a dokáží prý i 64gramů :!: :!: :!: :shock:

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

A dnes jsem taky zkoušel, jak dlouhá dráha je potřeba při startu na plnej 8-)
Startoval jsem z terasy, mám na ní dlažbu 50x50cm a kolečka jsem postavil na konec první dlaždice, dal plnej, éro přejelo tu jednu dlaždici a bylo ve vzduchu :twisted: asi rekord v délce startu :lol: :lol: :lol:

k.fredy
Znalý uživatel

Příspěvek od k.fredy »

Tý jo tak to je bomba, já totiž bydlím v Praze a chodím do parku venčit psa a chtěl bych nějaký malý letadlo si postavit aby bylo schopno lítat v parku ma malé louce a mezi stromy, tudíž nějaké malé rozpětí a taky hlavně co nejmenší hmotnost aby to lítalo co nejpomaleji, nevíte někdo o něčem co by se takového dalo postavit? Mám na mysli plánek + rada co za elektroniku do toho dát... Normálně takový malý letadla nedělám, to jen vyjímečně mě to napadlo právě kvůli tomu parku že tam chodím několikrát denně a zrovna dneska byl úplně luxusní večer...absolutní bezvětří a teplo, tak mě dost mrzí že nic takovýho nemám :-)

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

REX píše:A dnes jsem taky zkoušel, jak dlouhá dráha je potřeba při startu na plnej 8-)
Startoval jsem z terasy, mám na ní dlažbu 50x50cm a kolečka jsem postavil na konec první dlaždice, dal plnej, éro přejelo tu jednu dlaždici a bylo ve vzduchu :twisted: asi rekord v délce startu :lol: :lol: :lol:
A co dneska? Zatím to vypadá docela na bezvětří :) Kolem 13:00 pojedem někdo na kopec...

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Dneska bohužel nepřijedu a nepředvedu. Dopoledne jsme spárovaly dlažbu v garáži a ještě je tam dost mytí a odpoledne slaví švagrová 40 let společně s neteří 19 let, tak to by mi neprošlo :lol:

Odpovědět

Zpět na „Makety a polomakety“