Jak jste začali s modelařinou?

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
frantaletec
Plodný uživatel

Re: Jak jste začali s modelařinou?

Příspěvek od frantaletec »

to puma163. Je zajímavý,že já jsem od malička modelařil a zároveň dělal akvaristiku jako ty.Asi to k sobě patří.Občas jsem zavrhnul modelaření a zachvíli jsem zase pěstoval rybičky.Teď už jenom modelařím a rybičky jsem zrušil.A to už bude stav u kterého vydržím až do konce. 8-)

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Hmm... to je zajímavý. Taky jsem se jistý čas v mládí věnoval akvaristice :) Tak to pak není divu, že jsem skončil u té modelařiny. :D

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

No vidíte a já jsem musel podlehnout, přeci jenom jsem jeden čas chodil na ryby a mám taky přezdívku toho hodnou. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Hele tohle téma je fakt zajímavý, hlavně posledních pár příspěvků.... :lol:
Já to měl stejně, nejdřív jsem s kámošem začal chytat ryby, chodil jsem do kroužku, i povolenku jsem tenkrát pár let měl..... a pak nějak ryby přestaly bavit a začal jsem modelařit...

Jo začátky, to už je fakt dávno, 19!!! let a to nepočítám že jsem měl známého Komára II, pak mi jeden starší kámoš mi tenkrát prodal tuším Chico na gumu, celé sem jako samouk nějak dal dokupy a létalo, sice jen takové skoky vzduchem, ale radost veliká... to mi bylo nějakých 13 roků.
Pak ty ryby vlastně, ale mezitím nějaké další modely na gumu, ryby přestaly bavit, víc jsem stavěl, někdy to už dost dobře létalo.

Když jsem po vyučení začal vydělávat, koupil jsem první vysílačku Hitec Focus 4, furt ještě je doma a funguje, na 35 Mhz jsem zůstal dodnes a u Hiteca taky ikdyž je spousta odpůrců, snad nikdy mě nesundal.... spíš ruce, ale i tomu se radši snažím předejít a létám jak umím ;)

A první RC model bylo auto, až cca po roce první vlastnoručně vyrobený éro z balzy, na kterém jsem se sám naučil létat. Mnoho ran a opravování zažilo... To se psal rok 1999, pamatuju si dodnes jak jsem přišel domů a našim hrdě oznámil, tak už to umím 8-)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

na tom něco bude, nez jsem začal s modelařinou tak jsem měl a ještě stále mám akvarijni rybky. Je zvláštni jak je to u hodně modelářu podobme.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Myslím, že vysvětlení je jednoduché :) Normální člověk musí něco dělat, jinak se zblázní. jsou i lidi co nemusejí dělat nic, ale ti nás nezajímají (politici, nebo papučáci gaučoví). Modelařina je polytechnická záležitost a tedy logicky se jí věnují v naprosté většině zvídaví a činorodí lidé. A takový člověk zkusí ledacos, třeba i tu akvaristiku. I když já to původně plánoval spíš na výdělek. měl jsem doma 6000 litrů vody :::))) Ovšem svatba a nebylo kde spát, tak to šlo pryč. Na ryby jsem chodil, ale ted už si držím jen členství. V Belgii jezdí manažeři za těžký peníze na venkov k lidem a tam si vyřezávají drobnosti ze dřeva, aby se nezbláznili. Něco dělat člověk musí co alespon trošku dává smysl jeho existenci, jinak to nejde. A to modelaření je činnost, která vyžaduje rozhledv mnoha oblastech a oborech a tím uspokojí uspokojivě, bych řekl. :D Pokud tedy jeden nemá zrovna možnost spasit svět. :D :D :D
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Tak jasně. :) Ono kdyby se řeklo, kdo má třeba psa a lyžuje, tak by se našla skupina, která by tvrdila, že od psa došli k lyžování... :D Těch věcí samozřejmě kromě rybiček bylo víc... měli jsme kočky, hrál jsem si s vláčky i autodráhou atd. Jak jsem se ale později dozvěděl, tak i to modelaření jsme měli tak nějak v rodině. :)

cmelda3
Zelenáč

Příspěvek od cmelda3 »

Jj lidi kteří gaučujou neví o co přichází ale asi jim to nevadí :evil: .Já bych se doma zbláznil :roll: .Mám psa,hraju v kapele,modalařím,mám chatu kde taky makám a je mi 62.a nikdy jsem nebyl sám nebo bez party a kamarádů :D .
To prostě patří k životu a kamarády potkávám všude. :lol:

dac
Zelenáč

Příspěvek od dac »

Často nepíšu,ale taky přidám.Je mi 45 a začal jsem jako malý školák lepit ABC.V modelářských kroužcích jsem se nechytal,nevím proč.Asi nejsem společenský a komunikativní typ.Proto jsem to po asi 2 stavebnicích letadel asi v r.84-85 vzdal a věnoval se taky rybičkám,rybaření, střelbě a motorkám.Motorky mě provázejí od asi 11 let a rodina ví,že nebude dědit,dokud nebude v pomníku zalitý v betonu motor z mojí mašiny.Asi před 6 lety přišel kámoš,jestli nechci malý soustruh,jinak ho dá do šrotu.Přitáhl jsem ho a co teras.Napadl mě parní stroj.Ten se nějak roztočil,asi po půl roce dolaďování a co s ním.Postavím parní lokomotivu.Pěkná představa ale kde vzít mosaz.Tak jsem posbíral na vsi u kámošů ventily a plynovým hořákem v improvizivané výhni začal tavit a učil se odlívat.Trvalo rok,než jsem vše doladil a mašina o rozchodu 45 mm dokázala jezdit plynule bez zastávek na doplnění páry.Pak jsem postavil další 3.Je to takový můj majstrštyk.A když už to jezdilo,tak jsem to chtěl na rc.Někdo prodával Belta,tak jsem ho koupil,kvůli vysílačce a když už byl doma,tak jsem ho skusil a ono to lítá a už jsem v tom.

BeneFitmodel
Zkušený

Příspěvek od BeneFitmodel »

Hezké vlákno na odpočinkové čtení.
Škoda že tam nikdo nezmiňuje jak to komu ovlivnilo výběr profese. ;)
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“