Minulý týden jsem dovezl nový přírůstek do svého hangáru, plnokrevného a přemotorovaného JOJÁka

. První 3 dny jsem se kamarádil s motorem než jsem začátečnicky přišel na to co vlastně motor potřebuje k tomu aby chytnul v teplotách kolem 0 st. Celsia. Dnes přišel ten pravý okamžik k záletu. Šel jsem na letiště nahodil motor, doseřídil ( čumákem nahoru i dolu - vše ok) dojel jsem na start a hurá do vzduchu. Start byl na pár metrech a hned ostře nahoru, náklon do leva a chcípnul motor a mě přešel humor. Naštěstí a hlavně nad moje očekávání se nachalo s modelem naprosto v pohodě přistát i bez motoru. Následovalo další nastartování a tradá do vzduchu. Létá krásně žádné záludnosti se zatím neprojevují. Létal jsem na čtvrt max půl plynu a super. Na závěr jsem si udělal průlet na plný plyn a to byl dobrý cvrkot

. Následovalo nalétnutí na přistání a přiblížení vše vypadalo nadějně jen dosednutí bylo tvrdší, což nepobral podvozek,který zůstal na kraji letiště a následovalo přistání na břicho

. Podvozek byl přišroubovanej 3 plast šrouby do plastových matek, které byli zamáčknuty do otvoru v trupu - ty se právě vytnuly z trupu. Trochu jsem to předělal a mám letadlo připravené na další let. Něco k rozměrům: rozpětí 1270mm, délka 1320mm, váha modelu 1.7 kg bez paliva, motor ASP 8.5ccm, nádrž 250 ml. Fotky jsou v mém profilu kde je odkaz na fotogalerii.