Nakupování raketových motorků z Eshopů

Nejen na HobbyKingu lze výhodně nakoupit. Recenze, zkušenosti s obchody v ČR i zahraničí.
LEON
Admin
Admin
Mistr
Mistr
4
Has thanked: 1151 times
Been thanked: 372 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Nakupování raketových motorků z Eshopů

Post by LEON »

Chtěli jsme si s mým modelářským kolegou Milanem nakoupit pár raketových motorků pro nějaký model rakety nebo kluzáčku a zavzpomínat tak na dětská léta. Při snaze objednat motorky z eshopu jsem si všiml jedné věci. První eshop mi odmítl poslat raketové motorky poštou s odůvodněním, že ⚠️ Výrobek spadá do třídy 1.4S a nabízejí pouze osobní odběr nebo specializovanou ADR přepravu pro pyrotechnické zboží (což se mi ale při tak malé objednávce nevyplatí), další nabízel možnost doručení kurýrem, který při převzetí osobně zkontroluje věk na občance a některé eshopy mi umožnily udělat objednávku s možností doručení do libovolného úložného boxu bez omezení. Předpokládal jsem, že pokud už jsou zavedená nějaká pravidla pro zasílání pyrotechnického zboží, tak budou jednotná. Jaké máte zkušenosti při objednávání raketových motorků apod. pyrotechnického zboží vy?
(Samozřejmě jsem se ptal i AI, dle jejího názoru je přípustná pouze ADR doprava, případně doručení vyškoleným kurýrem se zbožím v bezpečnostním obalu co při předávání zásilky ověří věk příjemce, ale spíš mě zajímají vaše reálné zkušenosti, než názor AI)
Modře píšu v roli administrátora tohoto fóra (od srpna 2026), černě jako běžný uživatel.

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
14
Has thanked: 233 times
Been thanked: 498 times

Kategorie modeláře:

Re: Nakupování raketových motorků z Eshopů

Post by REX »

Když byly ještě běžně dostupné a ke koupi v eshopech letecké raketové motory Tendera, běžně je posílali a bylo také napsáno, že kurýr bude při doručení kontrolovat věk. Nikdy mě však nikdo nekontroloval, možná proto že je hned jasné že mi je 18+ :lol: nebo možná proto že mají jiné starosti a takové kraviny prostě při doručení neřeší.... Nikdy po mě ale ani žádný kurýr při doručení u jiných balíků nechtěl ani PIN pro doručení, což bylo předem avizované že bude při doručování potřeba.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

7591
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Been thanked: 141 times

Re: Nakupování raketových motorků z Eshopů

Post by 7591 »

Teď to funguje stejně jako při nákupu střeliva do zbraní:
- osobně vyzvednout
- doručí spešl kurýr prodejce
Když to pošlou do boxu, nebo přímo, nebo přes nějakou zásilkovnu, tak je nebezpečí, že se to vrátí prodejci.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Nakupování”