Před časem jsem se věnoval srovnávání úroků u spořících účtů různých bank a praktikoval jsem i "bankovní turismus" podle toho, která banka zrovna nabízela nejvyšší úrok. Pak ale banky začaly vábit nové klienty tím, že na stávajících spořících účtech úrokovou sazbu snižovaly a vyšší úrok nabízely pouze u nově založených spořících účtů, tak jsem se o to zajímat přestal. Navíc u některých bank je velikost úroku závislá na počtu produktů, které klient u banky má, např. ČS, takže ani běžně dostupné srovnávací tabulky nejsou zrovna vypovídající. Zajímal se tu někdo o srovnávání spořících účtů různých bank v poslední době také?
Momentálně mi (k dnešnímu dni 13.7.2025) vychází poměrně solidní úrok 4,1% u České Spořitelny, ale ten mi ČS zvedla kvůli tomu, že mám u nich více produktů, spoření apod.
Spořící účty
- LEON
- Admin

-
Guru
- 4
- Has thanked: 1127 times
- Been thanked: 358 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Spořící účty
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
- LEON
- Admin

-
Guru
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Spořící účty
Jeden můj aktuální postřeh pro bankovní turisty jako jsem já, kteří si postupem času založili několik spořících účtu u různých bank a cestují mezi nimi podle toho, kde zrovna nabízí nejvýhodnější úrok.
U Trinity bank lze přepnout svůj stávající spořící účet na nový Narozeninový Skvělý účet CZK, který dosud dostávali v akci pouze noví klienti. Poté se uložená částka do 200 tis. kč úročí 4,08% a nad 200 tis. kč pak 3,3% bez limitu výše částky. Napište nebo zavolejte na podporu a požádatejte o změnu typu účtu. Tato individuální možnost se totiž běžně nikde nezmiňuje a ani nevím, jestli vyhoví úplně každému, kdo si zažádá. Člověk je totiž tlačen spíše do založení nového spořícího účtu a připsání nového vkladu z jiné banky. Ale znáte to, líná huba...
U Trinity bank lze přepnout svůj stávající spořící účet na nový Narozeninový Skvělý účet CZK, který dosud dostávali v akci pouze noví klienti. Poté se uložená částka do 200 tis. kč úročí 4,08% a nad 200 tis. kč pak 3,3% bez limitu výše částky. Napište nebo zavolejte na podporu a požádatejte o změnu typu účtu. Tato individuální možnost se totiž běžně nikde nezmiňuje a ani nevím, jestli vyhoví úplně každému, kdo si zažádá. Člověk je totiž tlačen spíše do založení nového spořícího účtu a připsání nového vkladu z jiné banky. Ale znáte to, líná huba...
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Co používám:
V Creditas jsou 4% za podmínky vkladu 1500Kč každý měsíc.
V Rajfce 4,2% za podmínky měsíčně 10 plateb kartou a 500 do investičního fondu. Při nesplnění plateb kartou jen 0,2%, při odmítnutí investovat rovné 4%.
V obou případech tam je max 500 tisíc.
V Creditas jsou 4% za podmínky vkladu 1500Kč každý měsíc.
V Rajfce 4,2% za podmínky měsíčně 10 plateb kartou a 500 do investičního fondu. Při nesplnění plateb kartou jen 0,2%, při odmítnutí investovat rovné 4%.
V obou případech tam je max 500 tisíc.
- LEON
- Admin

-
Guru
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Ty si Yorgu zvyšuješ úrok na spořáku přes to posílání těch 500kč/měs. na investiční účet? Mám spořák u České Spořitelny, kterou bych jen na spořící účet nikomu nedoporučil, ale protože mám u nich už několik produktů (půjčku na byt, DPS, pojistky...), tak spolu s tou pětistovkou na investičním účtu bych měl na spořáku 4,1% (do 400 tis.), tak mi to vrtá hlavou 
Ano, je to tak. Dlouho měli 4% za podmínky 10 plateb kartou. Letos přidali možnost investování (a ten fond nevypadá špatně) a jako "odměna" t pak dělá 4,2%. Je to sice méně jak nějaké ETF a úroky jsou zdaněny 15% srážkovou daní, ale je to pod zárukou, že o ty peníze nepřijdu.
- LEON
- Admin

-
Guru
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Tvoje logika se mi Yorgu líbí, ta minimální úložka 500kč/měs. (u ČS) na investiční účet mi asi taky bude za ten vyšší úrok na spořáku stát. Samotné zhodnocení na investičním účtu má ČS mizerný (mně to píše okolo 2%), ale u tak malé měsíční úložky bych ho ani neřešil, dělal bych to jen kvůli vyššímu úroku 4,1% na spořáku, tam budou úročené peníze.
- LEON
- Admin

-
Guru
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Tak jsem si aktivoval ten investiční účet taky, člověk si jen přepošle z vlastního účtu na vlastní účet 500kč/měsíc, které si stejně zase jednou za čas zase vybere zpátky, takže o nic nepřichází, a vystřelilo mi to úrok na spořáku na 4,4%

Mimochodem info pro ty s ČS, kteří využívají v George ty odměny (body) za různé jejich produkty, pokud je chcete přeměnit za vyšší úrok na spořáku jako já, odklikejte to zvýšení úroku ve všech předchozích dosažených levelech jednotlivě. Já měl za to, že stačí odkliknout jen odměnu v tom aktuálně dosaženém nejvyšším levelu (u mě Level 3), ale je potřeba to zvednutí úroku odklikat i u Level 1 a Level 2 úroveň odměn, jinak se Vám aktivuje pouze ten úrokový bonus v Level 3, ty předchozí se neaktivují automaticky, jak jsem si myslel.