Spořící účty

Vše okolo peněz, investování, daně, spořící účty, P2P půjčky, akcie, ETF, brokeři, dluhopisy, podílové fondy, investiční kovy, investiční bydlení, kryptoměny,...
LEON
Admin
Admin

Spořící účty

Příspěvek od LEON »

Před časem jsem se věnoval srovnávání úroků u spořících účtů různých bank a praktikoval jsem i "bankovní turismus" podle toho, která banka zrovna nabízela nejvyšší úrok. Pak ale banky začaly vábit nové klienty tím, že na stávajících spořících účtech úrokovou sazbu snižovaly a vyšší úrok nabízely pouze u nově založených spořících účtů, tak jsem se o to zajímat přestal. Navíc u některých bank je velikost úroku závislá na počtu produktů, které klient u banky má, např. ČS, takže ani běžně dostupné srovnávací tabulky nejsou zrovna vypovídající. Zajímal se tu někdo o srovnávání spořících účtů různých bank v poslední době také?
Momentálně mi (k dnešnímu dni 13.7.2025) vychází poměrně solidní úrok 4,1% u České Spořitelny, ale ten mi ČS zvedla kvůli tomu, že mám u nich více produktů, spoření apod.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

Zpět na „Finance“