Létáme aneb s čím jsme se dneska bavily v luftě

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1058 times
Been thanked: 313 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Létáme aneb s čím jsme se dneska bavily v luftě

Post by LEON »

Matyas wrote: 31 Jan 2026 21:22 Dneska jsem létal s mým lidl kluzákem předělaným na fpv. Zijstil jsem, že mi jedno servo u křidélka nefunguje tak jsem ho zafixoval kusem pásky a odpojil, létá úplně vpohodě pouze s jedním křidélkem :lol: . Jinak létá nádherně lze do něj dát i poměrně velkou baterii takže může létat hodně dlouho což se pro létání s fpv hodí.
Mimochodem ta FPV anténa takhle blízko vodičů elektromotorku nemá problém s rušením? Já s tím u svého analogu bojoval od samého začátku, odrušovací kondenzátory, toroidní cívky apod. klasická lidová doporučení, ale nakonec jsem stejně vždycky musel odstěhovat FPV anténu co nejdál od jakéhokoliv kabelu.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1058 times
Been thanked: 313 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

REX wrote: 18 May 2026 22:04 IMG_20260518_191742.jpg

Vyvenčil jsem 3 deproňáky, v každém 2 baterky a byl to fajn podvečer, v dály 2 horkovzdušné balóny, nemělo to chybu.... A když tak koukám na tu Ohku, asi bych se měl podívat po něčem dalším, Japonském! :twisted:
Já bych Rexi možná o něčem zajímavém japonském věděl (viz inspirace z mého oblíbeného japonského animáku), ale je celkem možné, že ten Shinden ve Tvém hangáru už dávno je, u Tebe člověk nikdy neví :D

FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
14
Has thanked: 194 times
Been thanked: 465 times

Kategorie modeláře:

Post by REX »

Shinden zatím fyzicky není, ale to víš že o něm přemýšlím :twisted: už jsem taky přišel na jiné japonské, které mě něčím zaujalo :mrgreen:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

Matyas
Zelenáč
Zelenáč
1
Has thanked: 59 times
Been thanked: 20 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by Matyas »

LEON wrote: 19 May 2026 06:19
Matyas wrote: 31 Jan 2026 21:22 Dneska jsem létal s mým lidl kluzákem předělaným na fpv. Zijstil jsem, že mi jedno servo u křidélka nefunguje tak jsem ho zafixoval kusem pásky a odpojil, létá úplně vpohodě pouze s jedním křidélkem :lol: . Jinak létá nádherně lze do něj dát i poměrně velkou baterii takže může létat hodně dlouho což se pro létání s fpv hodí.
Mimochodem ta FPV anténa takhle blízko vodičů elektromotorku nemá problém s rušením? Já s tím u svého analogu bojoval od samého začátku, odrušovací kondenzátory, toroidní cívky apod. klasická lidová doporučení, ale nakonec jsem stejně vždycky musel odstěhovat FPV anténu co nejdál od jakéhokoliv kabelu.
Asi to vliv má, ale ne moc velký, já stejně nelétám moc daleko (max.1km) a to signál skoro nevypadává, jedině když přidám výkon na plno tak se obraz začne trochu vlnit.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Ostatní modelářské diskuse”