Dostupné bydlení

Diskuse o všem týkajícím se práce na našem bydlení. Zateplení, tepelná čerpadla, solární panely, čističky odpadních vod, kotle, legislativa, zahrada, skleníky atd.
joskapilot
Plodný uživatel
Plodný uživatel
3
Has thanked: 171 times
Been thanked: 179 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Dostupné bydlení

Post by joskapilot »

Ahoj
Už to investiční bydlení je chyba že vůbec existuje.
Eu reguluje kde jakou "kravinu" a spíše se vše prodraží, ale základní životní potřeba není regulována v základu vůbec.
Pohyb po Praze autem je samostatný problém.
Hlavní dopravní prostředek bych viděl jinde, ale nebydlím tam.
Každý den chodím kolem 4 prázdných domů které vlastník neprodává protože ho k tomu nic nemotivuje, spíše naopak, tabulkově má každý rok o 8-12% větší hodnotu, což banka na úrocích nedá žádná.
Stát na obchod s chudobou dá každý rok desítky miliard a zaplatí to naše děti, vnuci.
Vláda nefunguje jak slibují pro všechny občany a je úplně jedno jestli tam máme na první dojem slušné politiky nebo jako dnes mafiánské burany oba tábory zajímá hlavně vlastní kapsa.
Výsledek je cesta do pekel, lidé co už něco zdědili nikdy nebudou chtít změnu a naopak lidé co nezdědí nic a chtějí začít nový život jsou bez šance, myslím většinu lidí tam dole ve fabrikách co zkrátka nemá na podnikání, či nejsou vzdělání aby mohli dělat slušně placenou práci.
Nedávno jsem se bavil s mladým párem kluk vydělává cca 30tis kč a jeho partnerka 18tis , nájem 17500kč, a to opravdu pro nějaký život není nic moc.
Většinu peněz stahuje z oběhu neregulovaný pokřivený trh s bydlením a ostatní trhy spíše skomírají.
A pak se někteří diví kde bere SPD, Babiš nebo Klausovi Motoristé hlasy :D
„Nedívám se, jak věci jsou. Dělám je tak, jak mají být.“

7591
Znalý uživatel
Znalý uživatel
Been thanked: 79 times

Re: Dostupné bydlení

Post by 7591 »

Jak chceš, aby tohle někdo reguloval?
Piráti měli nápady jak omezit počet "investičních" bytů. Sledovat to přes spotřebu na elektroměrech, vyvlastnit to, progresivně zdanit ..... To jsou snílci, nebo novodobí komunisté.
To investiční jsem dal úmyslně do uvozovek, protože jak budeš rozlišovat mezi byty koupenými pro další řízený pronájem a třeba byty z dědictví, nebo i koupené byty pro děti až dorostou? No, nijak.
Má to nějaká řešení: Nechat to být jak to je a čekat, až se to samo někam narovná. Druhá varianta je stavět státní byty a cenami donutit developery snížit si zisk. Jakékoliv příplatky na bydlení, hypotéky, zvýhodněné půjčky .... jen přelijí peníze na tu nesprávnou stranu.
K těm mladým co vydělávají 50k a 20k je stojí nájem mám jediný poznatek. Jestliže jsou mladí a zdraví mají možnost si sehnat druhou práci, přesčasy, jít někam pracovat v sobotu, v neděli.....
Dnes ale vyžadují 8 hodin, nejlépe na Homeoffice, potom padla a zábava. Když jsem chtěl za bolševika lepší foťák na hory, padák na paragliding atd. musel jsem tomu něco ( hodně) věnovat mimo "normální" práci.
Je mi skoro sedmdesát, mám nějaký solidní důchod už víc než 15 roků a kdybych nechodil do práce, tak mám tak na nájem a jedno pivo v hospodě.
Zbytečné nad tím brečet, pokud je člověk zdravý, tak by si měl umět s tím poradit.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Dům, byt, zahrada, vylepšování a údržba”