Důchod

Vše okolo peněz, investování, daně, spořící účty, P2P půjčky, akcie, ETF, brokeři, dluhopisy, podílové fondy, investiční kovy, investiční bydlení, kryptoměny,...
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1047 times
Been thanked: 300 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Důchod

Post by LEON »

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) spustila dne 25. 3. 2026 na ePortálu ČSSZ novou online službu Moje konto. Služba je určena pojištěncům k ověření evidovaných dob pojištění a k řešení případných nesrovnalostí elektronickou formou, bez nutnosti osobní návštěvy pracoviště ČSSZ.
https://eportal.cssz.cz/web/portal
nebo
https://www.cssz.cz/-/moje-konto-nova-s ... rtalu-cssz

Doporučuji všem a velmi vřele si ověřit svoje konto evidované odpracované doby. Dříve to šlo jen posláním papírového výpisu, dnes je to přes internet nesrovnatelně jednodušší.
Přestože jsem pracoval jako zaměstnanec u různých velkých a solidních zaměstnavatelů, tak jsem také nějakou tu díru v odvedeném sociálním/zdravotním pojištění u sebe našel :o Bohužel to bylo před asi 25-ti lety, kdy už bývalý zaměstnavatel nemá historickou databázi bývalých zaměstnanců a mzdové lístky a zápočťáky se tenkrát tiskly na termo tiskárnách, takže když jsem po pár dekádách otevřel krabici se starými dokumenty od minulých zaměstnavatelů, zbyly z termopapírů jen vybělené lístky bez textu :(
Takže opravdu doporučuji se na svoje odvedené pojištění mrknout, neevidované mezery vám to přehledně vyplivne úplně na konci výpisu. Tyto díry musí dokladovat, dohledat každý z nás sám za sebe - nečekejte, že to někdo za vás udělá!!! Musíte kontaktovat bývalé zaměstnavatele (existují vůbec ty firmy ještě???) a donutit je poslat dodatečně hlášení o vás na sociálku.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Důchod

Post by LEON »

Zrovna dnes se mi kolega v práci smál, když jsem mu říkal, že mně minulý zaměstnavatel zapomněl odvádět zdravotní a důchodové pojištění a když jsem ho navedl a on si zkontroloval svoje ČSSZ konto, tak našel u svého minulého zaměstnavatele nezaplacené důchodové pojištění také :D
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
14
Has thanked: 183 times
Been thanked: 458 times

Kategorie modeláře:

Post by REX »

No já na to zběžně taky koukal a vypadá to, že mám všechno v pořádku, pokud jsem teda něco nepřehlédl....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Ono by Ti to Rexi na konci výpisu těch odvedených pojištění vyplivlo nějakou souhrnou neevidovanou dobu pojištění, kdyby Ti nějaká chyběla. Mně dnes volala paní ze sociálky, že to ČSSZ s mým bývalým zaměstnavatelem řeší a že mi to zpětně doplatí. Když jsem se dva měsíce snažil svého bývalého zaměstnavatele kontaktovat já, tak dělali mrtvého brouka :(

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Tak, moje mezera v zaplaceném sociálním pojištění je po několika měsících dohadování se dvěma zaměstnavateli úspěšně vyřešena a mě by teď zajímalo, jestli někdo z vás také narazil na nějaké nesrovnalosti v odvodech od některého ze svých minulých zaměstnavatelů, když jste se podívali na službu MOJE KONTO na https://eportal.cssz.cz/web/portal/-/sluzby/moje-konto. Zatím vím jen o Rexovi (který na problém nenarazil) a o kolegovi z práce (který nějaké mezery našel), to jsou dva problémové případy ze tří lidí, chtělo by to širší vzorek, aby to nevyznělo tak hrůzostrašně :D Joskapilot mi myslím odpovídal na Whatsapp něco v tom smyslu, že se snad radši ani dívat nebude :lol:

Return to “Finance”