Speciálky - komunitní rekonstrukce historických válečných událostí v leteckých simulátorech

Diskuse o PC nebo mobilních hrách, leteckých nebo jiných simulátorech, virtuální realitě, o příslušenství k hrám, ale i o deskových hrách nebo logických hádankách.
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 891 times
Been thanked: 130 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Speciálky - komunitní rekonstrukce historických válečných událostí v leteckých simulátorech

Příspěvek od LEON »

Jelikož tu je s námi na fóru již několik kolegů modelářů, se kterými jsme trávili stovky, možná tisíce hodin společným létáním na simulátoru prvoválečných letadel, (Rasil, JoskaPilot, Danny Dog a teď i Burnes), a spoustu zajímavých okamžiků z těchto společných letů mám i zdokumentovaných na fotkách, zkusím je sem postupně naházet, abychom si na ty příjemné okamžiky mohli společně po mnoha letech zavzpomínat ;) Koneckonců i modelářské oko může zaplesat nad těmi krásnými historickými letadly.

V komunitě leteckých simulátorů se pořádají tzv. „speciálky“ – jednorázové akce, které se snaží co nejvěrněji napodobit skutečné historické letecké operace, trvající často i desítky hodin. Speciálka není běžná hra. Účastníci, rozřazení do koordinovaných virtuálních letek, mají přesně dané úkoly, létají v historicky odpovídajících letadlech a mají pouze jeden život. Když pilot zahyne, jeho účast končí. Cílem není vyhrát, ale prožít historickou situaci.
Pro účastníky nejsou speciálky zábavou v běžném smyslu. Jsou spíš digitální rekonstrukcí historie, která pomáhá pochopit realitu tehdejších pilotů lépe než učebnice, včetně simulace vyčerpání a únavy.

Pravděpodobně nejznámější speciálka ze simulátoru prvoválečných letadel Rise of Flight je Bloody April, inspirovaná dubnem 1917, kdy britské letectvo utrpělo těžké ztráty. V leteckém simulátoru to znamená vědomě nevyrovnané podmínky, vysoké riziko a silný důraz na spolupráci a disciplínu. Tato speciálka se pořádala každý rok a pořádala ji virtuální letka Jasta 5. Úplně první speciálka Bloody April se odehrála v roce 2011. Akce probíhala formou kampaně od 9. dubna a skončila 30. dubna. Každá mise kampaně se skládala ze tří válečných operací, které se odehrávaly každou sobotu od 15h do 24h. Na akci bylo registrováno přes 160 pilotů nejrůznějších národností. Bojů se účastnily letky AB1, 1PL, SPA124, =FB=, BH, J2, J5, J11, J13, J30, J99, JG1/J6, =CAI=, HQ, 266RFC, IRFC, IdFg a další...

Plakát akce:
Obrázek

Musím vyjádřit velké díky letce JG1/Jasta 6, že pomohli na této akci reprezentovat naši CZ/SK komunitu!

Já jsem se účastnil v této speciálce jako řadový pilot česko-kanadské letky 1st Aerial Battalion (AB1) pod vedením zkušeného velitele jménem AB1_Vašek.
(Tato letka brázdila virtuální nebe již od dob stařičkého, ale neméně legendárního leteckého simulátoru Red Baron).

Pozdrav ze západní fronty od naší letky...
Obrázek

Do bojů v této speciálce jsem zasáhnul již 9. dubna od 18h v druhé misi, ale jelikož to byla moje první větší válečná akce v životě, pozapomněl jsem v návalu nervozity ze začátku "fotit" a i mé postřehy z následující akce tohoto dne jsou proto spíše sporadické...
Cílem naší mise Entente byl průzkum území nepřítele pomocí průzkumných bombardérů, bombardéry jsme měli ochránit po celou dobu jejich letu až zpět na základnu. K dispozici máme letouny Nieuport 11, Nieuport 17 a DH-2. Výkonějších "sedmnáctek" je málo, dostávají je proto pouze ti nejzkušenější piloti z letek. Vzdorovat budeme nepřátelským letounům Eindecker E.III a Albatros D.II.

(Omluvte prosím nízkou kvalitu a malou velikost obrázků, byly upraveny (zmenšeny) pro můj starý dávno zrušený web s malou kapacitou a o původní orignály "fotek" jsem již dávno přišel)

Týden první, mise třetí, 21h SEČ:

Polská letka 1PL na startu s letouny Nieuport 11 a DH-2.
Obrázek

Letka AB1 krátce po startu, vpředu na Nieuportu 17 velitel letky AB1 Vašek.
Obrázek

Průzkumný bombardér Breguet právě startuje z letiště na svoji misi.
Obrázek

Naše letka AB1 se po startu formuje a vyčkává na průzkumný bombardér.
Obrázek

Naše letka AB1 doprovází průzkumný bombardér letící směrem k Arrasu.
Obrázek

Impozantní pohled na doprovodný roj polské letky 1PL vedené 1PL_Lucasem.
Obrázek

Breguet s polským doprovodem se pomalu blíží k frontě, piloti pečlivě propátrávají horizont.
Obrázek

První kontakt! Vysoko vysoko nad námi spatřen první roj šesti Albatrosů, který slídí po našem svazu.
Obrázek

První Albatrosy na nás padají shora ze slunce. Nieuporty jim šplhají vstříc s řvoucími motory na plný výkon.
Obrázek

Nad měsíční rozbombardovanou krajinou "území nikoho" se rozhořely prudké souboje.
Obrázek

Nieuport 11 uštědřuje drtivý zásah Albatrosu D.II
Obrázek

Snažíme se vázat co nejvíce německých Albatrosů v soubojích s naším stíhacím doprovodem a poskytnout tak bombardéru čas vzdálit se z oblasti nejprudších bojů.
Obrázek

Další Albatros D.II dole, německé posily ale přilétají a Nieuporty nebudou moci dlouho vzdorovat početnějšímu a lépe vyzbrojenému soupeři.
Obrázek

Nebe je plné jednotlivých soubojů, letouny se míhají v rychlém sledu a všude se ozývá štěkání kulometů. Další Albatrosy na nás padají shora...
Obrázek

Zoufale se snažíme odrážet dotírající Albatrosy od doprovázeného průzkumného bombardéru, který se ocitá každou chvíli pod palbou
Obrázek

Průzkumný bombardér je bohužel zasažen a snáší se k zemi na nouzové přistání.
Obrázek

Brzy jsou naše Nieuporty nepřítelem přečísleny a ocitáme se v těžké defenzívě. Boje probíhají jak tisíce metrů vysoko, tak i těsně nad rozbombardovanou frontou.
Obrázek

Na frontu přilétávají další letecké svazy Entente, drtivá většina bombardérů se domů již ale nikdy nevrátí. Nadvláda německých Albatrosů je tohoto dne více než zřejmá.
Obrázek

Poškozený Nieuport 11 se pokouší o nouzové přistání. Albatros z letky Jasta 99 v závěsu mu ovšem nedává nejmenší šanci.
Obrázek

Zasažený Nieuport 11 s pilotem Henrym se rozpadá pod palbou z Albatrosu D.II
Obrázek

Pilot tohoto Nieuportu 11 měl větší štěstí a zachránil si život nouzovým přistáním nedaleko francouzské vesničky.
Pilot již s úlevou popíjí Beaujolais a pojídá croissanty ;)
Obrázek

Výsledek dnešní kampaně - Central splnila dvě mise, Entente žádnou. Němci bojovali velice tvrdě a organizovaně.
Salute!

(pokračování příště)
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Speciálky - komunitní rekonstrukce historických válečných událostí v leteckých simulátorech

Příspěvek od LEON »

Týden druhý, mise třetí, 21h SEČ

Tento den jsme dostali opět průzkumnou misi, doprovod průzkumných bombardérů Entente a patrolování nad určenými úseky fronty. Boje byly opět mimořádně tvrdé, německé Albatrosy ovládly frontové nebe, Nieuporty 11,17 a DH-2 bojovaly proti přesile dobře vycvičených pilotů. Vynikající zážitek, několikrát se mi z přívalu adrealinu opravdu málem kousla pumpa :D Naše letka AB1 má k dispozici Nieuporty 11 a 17. Vzdorovat budeme německým Albatrosům II a III.

Letka AB1 zahřívá na startu motory svých Nieuportů. Nastavuji bohatost směsi v karburátoru a můj motor se pomalu roztáčí.
Obrázek

Po startu se formujeme a doprovázíme průzkumný bombardér Breguet.
Obrázek

První Albatrosy padají z nebe a útočí na náš průzkumný bombardér. Jeho zadní střelec otáčí svůj kulomet směrem k přilétávajícím nepřátelským letounům.
Obrázek

Albatrosy uštědřují bombardéru kritický zásah a ten ztrácí pravé horní křídlo.
Obrázek

Na pomoc přilétá polská letka s letadly DH-2 vedená velitelem letky 1PL Lucasem.
Obrázek

Letky AB1 a 1PL svádějí o poškozený bombardér kruté boje s piloty letek Jasta 99 a Jasta 5. Bombardér se snaží snížit rychlost a co nejméně manévrovat, aby nepraskla i zbylá poškozená křídla.
Obrázek

Piloti obou bojujících stran bojují na samé hranici svých možností a obloha je plná zběsile manévrujících letadel.
Obrázek

Letouny se v utažených manévrech při soubojích míjejí mnohdy jen o centimetry!
Obrázek

Pilot německého Albatrosu zapaluje krátkou dávkou motor zoufale manévrující stíhačce DH-2.
Obrázek

DH-2 zachvacují plameny a letoun se řítí k zemi. Albatros již míří k další kořisti.
Obrázek

Padající DH-2 se zatím mění ve změť kusů dřeva a roztrhaného plátna.
Obrázek

Němci dnes opět prokázali svoji převahu, nebe je plné padajících trosek a pomalu se snášejících kusů křídel s kruhy.
Obrázek

Další zničený Nieuport 17 padá k zemi.
Obrázek

Německý Albatros inkasoval zásah a začíná hořet.
Obrázek

Jeho pilot má pouze několik vteřin na to, aby se pokusil riskantním klesáním motor uhasit, než pilot ztratí vědomí na následky popálenin a kouře.
Obrázek

Tento pilot Albatrosu už svoji dávku štěstí vyčerpal a bezvládně vysí z kokpitu svého havarovaného letounu...
Obrázek

Poškozený bombardér se mezitím bortí, narušené nosníky křídla praskají a bombardér padá k zemi. Central si připisují další čárku ke splněným misím, protože tento bombardér svůj průzkumný let již nedokončí.
Obrázek

Boje se vedou do pozdních nočních hodin. Rachot motorů nepřátelských Albatrosů v noční tmě slyšíme, letadla se před námi ale objevují teprve až na vzdálenost několika metrů.
I já jsem nakonec inkasoval osudový zásah, můj sestřelený Nieuport se snáší v nočním tichu v dlouhých kruzích a hoří...
Sbohem živote... Vyřiďte mé ženě, že jsem ji miloval do poslední vteřiny svého krátkého života...
Obrázek

Výsledek dnešní kampaně - Entente v dnešních bitvách splnila pouze jedinou misi, Central dvě a opět tak vítězí.
Salute!

(pokračování příště)
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Speciálky - komunitní rekonstrukce historických válečných událostí v leteckých simulátorech

Příspěvek od LEON »

Týden třetí, mise druhá, 18h SEČ

Tento víkend dostáváme za úkol patrolovat nad vytyčenými úseky fronty a opět doprovázet několik průzkumných bombardérů. Meteorologické podmínky byly tentokrát velice nepříznivé, déšť, nízká oblačnost, mlha...
Naše letka 1st Aerial Battalion má k dispozici Nieuporty 11, 17 a nově dostáváme čtyři stíhačky Sopwith PuP. Vzdorovat budeme Albatrosům II a III.

Naše letka AB1 zahřívá na startu motory. V letounu Sopwith Pup se cítím mnohem jistější, než v Nieuportech.
Obrázek

Doprovázíme průzkumný bombardér Breguet, dohlednost je ale mizerná, voda stéká po brýlích a pilotáž v takových podmínkách vyžaduje značnou koncentraci.
Obrázek

Díky špatné viditelnosti většina průzkumných bombardérů s doprovodem nepozorovaně doletěla až nad frontu, vyfotila snímky cílových oblastí a nyní letíme zpět domů.
Obrázek

Německá hlídka Albatrosů nás zachytila až hluboko nad naším územím. Pilot Albatrosů dává červenou signální světlicí znamení ostatním německým rojům o poloze bombardéru a začíná vzdušná bitva.
Obrázek

Snažíme se vázat přilétávající roje Albatrosů do soubojů s naším stíhacím doprovodem, dva Albatrosy ale pokračují směrem k bombardéru a zahajují palbu.
Obrázek

Celková situace na bojišti je dnešního dne nerozhodná. Toto je dnes poslední mise a proto osud tohoto bombardéru může rozhodnout o výsledku dnešních válečných operací, pokud jeho osádka předá na velitelství své fotografické desky. Pokud se bombardér vrátí vpořádku na letiště, Entente by poprvé za tři týdny bojů získala vítězství. Boje se proto stupňují.
Obrázek

I piloti Albatrosů jsou si vědomi, že by jejich strana mohla poprvé v této virtuální válce prohrát, pokud by jim tento Breguet unikl. Letecké souboje jsou proto velice vyhrocené.
Obrázek

S blížícím se koncem mise boje neustále nabývají na intenzitě. Zasahuji nepřátelský Albatros D.II a letím zpět k našemu průzkumnému bombardéru.
Obrázek

Bombardér se pomalým letem blíží k mateřskému letišti. Slétají se sem snad všechny Albatrosy z frontové oblasti. Boje jsou neuvěřitelně intenzivní a atmosféra by se dala krájet. Nyní jde doslova o všechno! Početné protiletadlové flaky zuřivě štěkají a z blízkého letiště ihned startují nové posily Nieuportů 17 na pomoc blížícímu se Breguetu.
Obrázek

Bombardér zahajuje přistávací okruh, v závěsu mu zůstávají dva nepřetržitě střílející Albatrosy.
Obrázek

Nieuporty se snaží co nejrychleji sestřelit tyto Albatrosy, do konce mise zbývá pouze několik minut. Nervozita se stupňuje, na obou stranách panuje neuvěřitelné napětí, vítězství nebo prohra jsou v rukou pilota tohoto Albatrosu, který se snaží na poslední chvíli zničit průzkumný bombardér.
Obrázek

Breguet s vypnutým motorem roluje po přistávací dráze a Albatros se ho zoufale snaží zničit ještě alespoň na zemi.
Obrázek

Druhý Albatros nalétává na ostřelovací průlet, bombardér již ale stojí, jeho posádka předala fotografické desky, nápis na obrazovce oznamuje úspěšné splnění mise a na TeamSpeaku se rozléhá ukrutný řev desítek pilotů. ENTENTE POPRVÉ VÍTĚZÍ !!! DNES JSME VÍTĚZOVÉ MY !!!!!! V našich řadách panuje neuvěřitelné nadšení a všichni si navzájem gratulují. Spousta nádherných emocí.
Obrázek

Výsledek dnešní kapmaně - Entente splnila dvě mise, Central jednu. Entente se stává vítězem dnešní bitvy.
Salute!

(pokračování příště)

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Příspěvek od LEON »

Týden čtvrtý, druhá mise 18h

Nastala poslední bitva čtyřtýdení speciálky Bloody April. Máme za úkol zachytit německé bombardovací svazy přelétávající přes celou frontu. K Nieuportům 11, 17 a Pupům dostáváme dvě zbrusu nové SE5a. Vzdorovat budeme Albatrosům III a V. Pokud bychom vyhráli tuto poslední bitvu, mohla by Entente teoreticky ještě zvrátit výsledek války ve svůj prospěch. Naši malou naději nám ale v zápětí likviduje pohled na jména přihlašujících se Central pilotů. Němci si pozvali na pomoc elitní "žoldáky" z věhlasné ruské letky Flying Berans. Známá jména jako =FB=Viks, =FB=Vaal a spol. nám způsobují jemné mrazení v zádech. Všichni tato legendární jména dobře známe. V leteckém duelu znamenají téměř jistou smrt...
Jedno je zřejmé - dnešní boje této poslední fáze speciálky Bloody April budou obzvláště krvavé...

Piloti z letky AB1 a pilot z české letky Die Kapitanne DK_Thomsen se formují po startu v 18h a letíme patrolovat na jižní stranu fronty, jižně od Arrasu.
Obrázek

První kontakt s menší předsunutou skupinou čtyř Albatrosů, , které na nás padají shora. Natahujeme závěry svých kulometů a začíná tanec.
Obrázek

Já si vybírám za soupeře Albatros pilotovaný J2_Thomasem a zahajuji souboj. V letounu Sopwith Pup se cítím díky jeho manévrovatelnosti poměrně dobře.
Obrázek

Nieuport s pilotem AB1 CamelJock padá v plamenech k zemi, sestřelen Albatrosem pilotovaným J99*Sizzlorrem.
Obrázek

V zápětí padá k zemi i Sopwith Pup DK_Thomsena z české letky Die Kapitanne, sestřelen J2_Thomasem v jeho Albatrosu.
Obrázek

J2_Thomas se ale neraduje ze svého vítězství příliš dlouho, padám na něj ze šesté hodiny a ustřeluji mu křídlo.
Obrázek

V zápětí přilétá Albatros pilotovaný hráčem J5_Gontermannem a zahajujeme svůj psí souboj.
Obrázek

Díky velké převaze v manévrovatelnosti svého Sopwithu nepřátelský letoun dotáčím a uštědřuji mu přesný zásah.
Obrázek

Gontermannův sestřelený Albatros se tříští o zem a já letím zpět na letiště přezbrojit letoun, jelikož mi dochází munice.
Obrázek

Týden čtvrtý, třetí mise, 21h SEČ

Po přezbrojení startuje naše letka AB1 patrolovat nad frontu. Náš patrolovací roj AB1 narazil na skupinu německých Albatrosů a zahajujeme dogfight. Albatros s rudou kamufláží je opravdu nesestřelitelný, jako by v něm seděl sám Richthofen. Dva naši piloti na něj vystříleli skoro celý zásobník a Rudý Baron stále bojuje naplno.
Obrázek

Velitel polské letky 1PL, Lucas ve svém Nieuportu 17 v souboji se dvěma Albatrosy. Velice nezávidění hodná pozice.
Obrázek

Mezitím průzkumné SE5a pilotované polskými piloty z 1PL navazují kontakt s doprovodnou skupinou Albatrosů chránících svůj bombardér DFW.
Obrázek

SE5a se statečně probíjejí stíhacím doprovodem a zahajují palbu na německý bombardér.
Obrázek

První německý bombardér padá k zemi, jeho pilot je mrtev. První bojový úspěch tohoto dne nám dodává trochu optimismu.
Obrázek

Další průzkumná SE5a hlásí svaz blížící se k frontě.
Obrázek

Stíhací doprovod bombardéru DFW tuto průzkumnou SE5a v zápětí sestřeluje, ale polohu tohoto svazu díky z dálky viditelnému kouřovému ohonu za hořící SE5a teď známe.
Obrázek

Nalétávám nad bombardér se svým Sopwith PuPem, poškozuji mu křídlo, v zápětí jsem ale zahnán jeho početným stíhacím doprovodem.
Obrázek

Já s DK Thomsenem se dáváme do boje o holý život s drtivou převahou doprovodných Albatrosů.
Obrázek

Poškozuji jeden Albatros pilotovaný DH_Ostenem, DK Thomsen mi neustále vzorně jistí záda.
Obrázek

Pilot tohoto Albatrosu, DH_Osten, provedl příliš ostrý manévr a poškozené křídlo nevydrželo námahu.
Obrázek

Jelikož je naše letka plně vázána v soubojích se stíhacím doprovodem, útok na bombardér přebírá HQ Jori a HQ Imp z letky Les Helequins.
Obrázek

Oba letce se ve svých letounech Sopwith PuP probíjejí stíhacím doprovodem Albatrosů a míří k bombardéru.
Obrázek

Doprovodné Albatrosy se snaží Joriho a Impa sestřelit co jim síly stačí.
Obrázek

HQ Jori uštědřuje zásah bombardéru a mizí mu po křídle.
Obrázek

Motor zasaženého bombardéru chvíli kašle, po chvíli se ale zastavuje úplně. Další německý bombardér dole! Vítězství Entente už je teď poměrně reálné.
Obrázek

Nyní se zapojují do bitvy piloti věhlasné ruské letky =FB= Flying Berans na svých Albatrosech, nyní už nesvázaní nutností doprovodu bombardéru, který byl právě sestřelen a nastává peklo.
Obrázek

Každou chvíli padá z nebe nějaké letadlo, které sestřelil =FB=Viks, =FB=Vaal, nebo jiný z Beranů. Vždy létají ve dvojici a výborně spolupracují.
Obrázek

V jednu chvíli ztrácíme vzdušnou převahu i nad svým územím Entente a ruští piloti z Flying Berans sestřelují naše letadla nedlouho po startu z našich letišť.
Obrázek

V zaměřovači mám Albatros pilota J5_Rumey. Dovedně uniká v precizně prováděných "nůžkách", manévrové převaze mého Pupu ale přesto nemůže vzdorovat dlouho a brzy se zarývá do země plné kráterů. Je to můj třetí potvrzený sestřel v této misi.
Obrázek

Nebe je ale doslova plné Albatrosů, ruští žoldáci z =FB= řádí jako černá ruka, proto pod palbou vyklízím pole a ve skluzu se snažím uniknout pronásledovatelům střemhlavým letem k zemi.
Obrázek

Náhle je můj Sopwith Pup zasažen několika střelami a motor začíná hořet.
Obrázek

Riskantním manévrem se snažím zhasnout plamen, řítím se kolmo dolů, mučené nosníky křídel a vzpěry vrzají, pomalu ztrácím vědomí...
Obrázek

Oheň se mi sice podařilo uhasit, jsem ale poměrně dost popálen, téměř nic nevidím a popálené ruce téměř nedokážou letadlo ovládat. Nakonec šťastně přistávám nedaleko města Arrasu.
Obrázek

Situace na bojišti je ale kritická, není čas válet se v lazaretu. Po rychlém ošetření dostávám nový Sopwith PuP a letíme ve 4000m k poslednímu nahlášenému německému bombardéru, AB1_Vašek, já a AB1_Richard.
Obrázek

Tlak nepřítele se naštěstí postupně mírní, jak jejich stíhačky jedna po druhé ubývají. Naše SE5a sestřelují zbylý bombardér a v západu slunce likvidují poslední Albatrosy stíhacího doprovodu. Mise končí a na TeamSpeaku se rozléhá ohromný jásot. Vítězstvím v této poslední misi Entente pravděpodobně zvrátila nerozhodný stav války a my tak vyhráváme celou speciálku Bloody April!
Obrázek

Zásobovací Breguety svážejí na letiště všechny zásoby alkoholu, které byly kde k sehnání a začínají ohromné oslavy vítězství Entente v této velkolepé akci :-)
Obrázek

Výsledek dnešní kampaně - Entente dnes splnila tři mise, Central žádnou. Entente se stává vítězem dnešní bitvy a zároveň vítězem celé speciálky.
Salute!

rasil
Nováček
Nováček
3
Been thanked: 4 times

Příspěvek od rasil »

Ahoj, při těch "fotografií" z letů a bojů, mi to nedá, abych něco nenapsal. V RoF jsem převážné létal s bombardéry na Francouzské straně. K bombardérům jsem měl zpočátku ostych a i odpor. Byly velcí, pomalí a hlavně složitější na ovládání. Myslel jsem si, že v kokpitu bombardéru jsem jen terč pro stihačky. To bohužel zpočátku byla velká pravda. Za knipl bomboše mě postupně dostal ten virtuální pocit velkého skutečného letadla a hlavně postupně získané návyky a zkušenosti s ovládáním těchto strojů. Pokud jste se naučili používat zaměřovače byl to nádherný pocit, když jste z velké výšky za sebou viděli jak se rozpadají hangáry, potápějí lodě a nebo jak se celý vlak najednou mění ve šrot. Ale i nízký let byl velký zážitek. Překvapené dělostřelectvo mířilo za vás. Po trošce cviku vám při lézání země s velkým nákladem bomb, vám tyto stačily při jednom letu zlikvidovat dva mosty, dvě lodě i na pár hal továrny a případně zbylou poslední bombou zlikvidovat lokomotivu. Potom vám zbylo i dost střeliva v kulometech na sestřelení dvou balonů. poškádlit pronásledovatelé a nebo animáka, to byly stihačky bez živého pilota řízené AI ve hře. Před těma jsem prchal na plný plym při klesání. Byly dobře animované a schovávaly se za mou směrovku. Tu jste si při obraně z pozice zadního střelce snadno ustřelili a z končili pádem a smrtí. Proto ten spěch domů a k zemi. Animáci to kousek za frontou vzdaly, otočily se zpět. V tom okamžiku byl čas na otočku a jako třešničku na dortu toho animáka sestřelit. Bohužel byli a tací nepřátelé, kterým při střelbě z kulometů na můj bombardér došla munice a tak svou stihačkou naletěli do mého bombardéru. Toto jsem málo kdy přežil. V jedné z map byly starty navečer, po půl hodině se začalo rychle stmívat a při zemi se válela mlha a také vyšel měsíc. Objevila se nezvykle kouzelná krajina s hlubokým letovým zážitkem, ale špatnou orientací a ještě horším odhadem na přistání. Byly to lety plné zážitku a hlavně dobrá parta tvořící letku. :lol:

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pařanský koutek“