Reinkarnaci stavebnice již provedla firma Hiesbok.cz viz. její plánek s návodem.
Tohle bude pokus posunout model dál.
1. PINTO dostane místo původního pohonu na gumu, SS elektromotor 8520
2. PINTO byl volný model a tak uměl létat sám (pokud byl dobře postaven a seřízen), přesto, nebo právě proto dostane navíc RC ovládání
3. PINTO bylo původně klasickou balzovou konstrukci potaženou papírem, dnešní materiálové možnosti jsou mnohem širší a tak je do stavby zapojím
Původně to měla být jednoduchá a rychlá stavba pro odzkoušení nové mikro RC a pohonné sestavy viz. zmínka zde viewtopic.php?p=15368#p15368
Vezmu to ale postupně jak to bude vznikat včetně omylů, neúspěchů a slepích uliček...
Křídlo zůstává prozatím stejné balzové konstrukce, ale dostane "moderní" potah z vliesu vyhlížející jako ten původní, ale bude jednodušší pro stavbu i povrchovku.
U stavby ocasních ploch jsem zkoušel zapojit do stavby Depron a nějakou pěnovou desku z krabičky na jídlo.
Depronové nosníky při lepení vteřiňákem o prostřední hustote od Kavana šli výborně lepit navzájem i na balzu. Došlo pouze k povrchovému naleptaní Depronu a spoj pak byl o to lepší.
Byl jsem povzbuzen experimenty s Depronem a výslednou váhou.
Rozhodl jsem se pohyblivé plochy VOP vyplnit tím pěnovým matrošem z jídlonosiče, protože jeho tloušťka byla zrovna 2mm stejně jako balza, ale Depron mám pouze 3mm. K lepení jsem použil no-name řídky vteřiňák. Výsledek nedopadl moc dobře, tam kde se nanášel přímo na pěnu, nebo ho bylo víc (v rozích), lepidlo tu pěnu dost vyžralo...