Konstrukční hydroplán

Kategorie sama pro sebe. Modely startující z vodní hladiny jsou jistě něčím zajímavé.
Odpovědět
Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: Konstrukční hydroplán

Příspěvek od Karas »

Tak kostra je hotová. Ale dalo mě to. :P Jako malý jsem si rád hrával s různými stavebnicemi, ale bohužel mezi nimi nebyl Merkur. Poskládat tuhle konstrukci aniž bych něco nezlomil je docela dřina. Vše je přesný, to se nechci vychloubat, a má to zámky, takže to jinak napasovat nejde, teď jen doufám, že tam je vše, rozdělávat bych to totiž už nechtěl. Zatím to není slepený, to budu dělat dneska. ;)
Přílohy
4.jpg
4.jpg (188.05 KiB) Zobrazeno 4320 x
3.jpg
3.jpg (249.52 KiB) Zobrazeno 4320 x
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

arda1BOT
Zelenáč

Příspěvek od arda1BOT »

Kruciš to vypadá jako Nautilus kapitána Nema ;) :lol: :lol: :lol: Jinak pěkný moc... :) Radek

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

arda1BOT píše:Kruciš to vypadá jako Nautilus kapitána Nema ;) :lol: :lol: :lol: Jinak pěkný moc... :) Radek
:D Já ti dám Nautilus, ten se potápěl, což nechci. :lol:

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak další foto ze stavby, pomalu se to rýsuje. ;)
Přílohy
7.jpg
7.jpg (242.84 KiB) Zobrazeno 4305 x
6.jpg
6.jpg (158.84 KiB) Zobrazeno 4305 x
5.jpg
5.jpg (228.2 KiB) Zobrazeno 4305 x

arda1BOT
Zelenáč

Příspěvek od arda1BOT »

Krásná čistá prácička. Už se těším až to bude oplaňkovaný - čím teda budeš natírat tu kostru? Radek

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

arda1BOT píše:Krásná čistá prácička. Už se těším až to bude oplaňkovaný - čím teda budeš natírat tu kostru? Radek
Dík.
To ještě nevím, zase si říkám, zda to zbytečně nepřibere na váze, když to namořím. Když to bude dobře oplaňkovaný a olaminovaný, tak by se tam voda dostat neměla. Ikdyž jsem koukal na nějakou Catalinu s laminátovým trupem a vzadní časti měl špunt na vylévání vody, tak nevím. ;)

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Ty špunty jsou často vidět. 1000x se ti tam voda nedostane, ale když 1x jo, pak budeš rád,že tam je (ten špunt) ;-) :)

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Kuci, jak jste možná postřehli, tak stavím dvoumotorovou Catalinu ;) a te%d přemýšlím jak s regulátorama. Je jasný, že by kabely mezi reglem a motorem měli zůstat stejný, respektive co nejkratší, ale teď nevím jak se na to bude tvářit indukčnost když prodloužím kabely mezi aku a reglem o dobrých 40-50 cm. Co vy na to?
Nakonec mi asi nic jiného nezbude než to prodloužit, jelikož bezdrát by byl drahej. :lol:

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

U Seawinda mám od motoru k regulátoru kabely dlouhé 50cm (dejme tomu že to je ta prodlužka). Zatím jsem nějak nenarazil na to, že by to někdo zkracoval, takže předpokládám že to až tak nevadí.

Občas se dává kondenzátor na dlouhé kabely mezi reglem a baterkou, ale jestli se něco dává mezi regl a motor nevím. Případně by mě to taky zajímalo. :)

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

EDIT: Aha, teď koukám, že píšeš mezi AKU a REGLEM, ne mezi reglem a motorem. Tak to nic... no můžeš dát ten kondenzátor jak jsem psal. :)
Tady je o té problematice zajímavý článek:
http://www.rcnoviny.cz/2010/01/bezpecne ... gulatorem/

Odpovědět

Zpět na „Hydroplány“