Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Starlon,materiál pro stavbu

Materiály, postupy, tipy, triky a rady
vitstar
Plodný uživatel

Re: Starlon,materiál pro stavbu

Příspěvek od vitstar »

Jsou od Pichlera, ty desky.
A soudruzi ze západních něměc nepatří k těm nejlacinějším. Jinak ta "firma" je Marián Trpkoš bydlí kousek za nádražim v Dobrušce a je s ním docela rozumná domluva. Taky je to šikovný modelář a pilot. Pokud jste někdy byli na leteckém dni klubu Falemo v Červeném Kostelci tak tam pravidelně létá. Mimo jiné taky je každoročně ke spatření v Miskovicích.

frantaletec
Plodný uživatel

Příspěvek od frantaletec »

Ahoj lidi.Tak jsem z toho Starlonu začal dělat novýho Miga 29.Slepil jsem základní desku s křídlem.Potom jsem si říkal,že na to nalepím svrchu slabší balzu,aby to bylo pevnější.Od tý doby zápasím s tím,že buďto je křídlo prohnuté do luku nahoru,po natření balzy lakem a zafixování,po vysušení zase prohnuté dolů.Potom jsem to potřel vodou a vysušil,zase prohnuté.Teď jsem ze zoufalství přilepil i potah na křídla zespodu léty napříč,zafixoval a nechávám to vyschnout.No uvidím,co to s tím udělá.Nemáte někdo radu,co s tím. :roll:
foto 005.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

PavelN
Plodný uživatel

Příspěvek od PavelN »

S polystyrenem zkušenosti nemám, ale pokud se ti to nepodaří vyrovnat tou druhou stranou, tak to asi bude na vyhození. Ještě tomu dej šanci. Já jsem se takhle jednou snažil "léčit" kus balsy (směrovky) a nakonec jsem dělal novou. Mimo téma - jedno moje konstrukční éro visí kamarádovi na stropě....prostě se tak nějak nepovedlo....i to je modelařina.
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/

frantaletec
Plodný uživatel

Už se to srovnalo.Já jsem nepolepil balzou střed odspodu,takže to bylo nejslabší místo,kde se to prohnulo.Po polepení toho středu se to srovnalo. :)

frantaletec
Plodný uživatel

Takhle pokračuje stavba.Zatím to vypadá slibně
Předběžně jsem se dostal na letovou váhu kolem 800.g,ale mám tam dost silný motor,takže jsem zatím v klidu.
foto 009.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

BeneFitmodel
Zkušený

Příspěvek od BeneFitmodel »

Mám v plánu příští týden nákupní výlet a nerad bych dopadl na způsob prvního příspěvku tohoto vlákna. ;)
http://www.rcfree.eu/viewtopic.php?p=1155#p1155

Nepředpokládám, že by XPS pod obchodní značkou Depron znali hobby obchoďáky jako Hornbach, Baumax, Bauhaus, Obi nebo Uni Hobby...

Zajímalo by mě, zda nemáte zkušenosti jaké tloušťky materiálů, pod jakými názvy - značkami a v kterých odděleních mají aktuálně v těch prodejnách k dispozici. Nějakou představu o zástupných jménech pro XPS (eXtrudovaný PolyStyren), modeláří zvaného Depron, jsem získal i zde http://www.rcfree.eu/viewtopic.php?f=9&t=819, ale není nad aktuální informace. :D
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

LEON
Mazák

Příspěvek od LEON »

Salaman píše:Jasně na nějaké prototipy je určitě polystyren vhodný, škoda hnedka plýtvat EPPčkem.
Ale dneska jsem učinil exkluzivní objev EPP desky z Dobrušky!
http://www.prodejonline.cz/1206/63|.k.9 ... desky.html
Sice nejsou zrovna skladem ale určitě by se s ním dalo nějak dohodnout. Má tam i spoustu jiných věcí.
(V kontaktech je adresa).
Výše uvedený odkaz na tu prodejnu EPP v Dobrušce mě přesměruje sem: https://www.xtremefly.cz/home
To asi nebude ono, že?
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

BeneFitmodel
Zkušený

Vypadá to, že Depron v Hornbachu mají pod názvem Nomaplan v sortimentu tapet, v bílé variantě a dokonce si lze vybrat v tloušťce 3 mm, 4 mm, 6 mm a 7 mm 8-)
Tak uvidíme co bude v reálu pravdou.

Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

No ale to je super zjištění, až tam pojedu, poptám se, protože jsem tam vždycky sehnal jen tloušťku 4 a 7 mm, nejsem si teda jistý pod jakým obchodním názvem, ale vždy jsem to bral v sortimentu tapet a nic jiného jsem tam nikdy nesehnal.
No a popravdě, tloušťka 3 a 6 mm by se mi hodila víc 8-)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

BeneFitmodel
Zkušený

Tak opravdu na jihu Moravy vše při starém, jenom 4 a 7 mm je někde jiná zkušenost?
Možná bych doporučil změnit - doplnit titulek vlákna... když už se zde dělají pořádky. :D

Odpovědět

Zpět na „Materiály, modelářské technologie a postupy“