Registrován: 06 črc 2022 07:37 Příspěvky: 680 Bydliště: Nové Město nad Metují
Přijde mi to skoro neuvěřitelné, procházel jsem toto fórum dlouho, ale opravdu jsem tu nikde nenašel nikoho se zmínit o poměrně velké, již delší dobu proběhlé, propagační akci s názvem AKCE 1000 s oblíbeným začátečnickým modelem Step One, jak to? Je to sice několik hodin po dvanácté, ale pojďme to napravit
Naším cílem je rozšířit krásné hobby, RC modelářství, mezi nové zájemce včetně úplných začátečníků. Vybrali jsme pro vás sadu vybavení s výborným poměrem užitek / cena, snadnou a rychlou stavbou a vynikajícími letovými vlastnostmi. Vše jsme intenzivně otestovali na několika začátečnících včetně školních dětí. Jednotlivé komponenty jsme vybrali tak, aby případně dobře posloužily i v dalších modelech.
Provedeme vás za ruku celým procesem, od postavení modelu až k jeho nastavení a zalétání. Dostanete tipy a rady od zkušených modelářů, kteří si ještě pamatují, jak byly jejich první kroky (zbytečně) obtížné. Na dalších fázích akce usilovně pracujeme!
A nakonec zajímavá ukázka od Libora Kolmana, že i se Step One se dá létat digitální FPV
_________________ Bývalka, složenky, nemoc, problémy v práci… Jakmile odstartujete a nasadíte si FPV brýle, je tohle všechno pryč. Nahoře jste jen vy, nekonečná krajina pod vámi, maximální soustředění na let. Domů se po přistání vracíte s krásně vyčištěnou hlavou...
BeneFitmodel
Předmět příspěvku: Re: AKCE 1000 - Step One
Napsal: 18 čer 2023 13:09
Plodný uživatel
Není to z důvodů vlastnicko - komerčních, pokud to ještě tak je... Třeba se ale pletu...
Marketing to je ovšem znamenitý, musím uznat...
Nakolik to prospělo modelařině jako takové je otázka. Více děcek modelářit na 1000% díky tomu nezačalo, to si troufnu zodpovědně odhadnout, zda je mezi něma více RC pilotů, těžko říct... Jak to prospělo firmě je nasnadě.
Tak tahle souvislost mě nenapadla, to je pravda AKCE 1000 přivedla nějaké nové lidi přinejmenším k RC létání (ani to nemusela být nutně pouze mládež). Ono to slovo "modelařina" jde dnes stejně těžko popsat, jako označení "modelář"
_________________ Bývalka, složenky, nemoc, problémy v práci… Jakmile odstartujete a nasadíte si FPV brýle, je tohle všechno pryč. Nahoře jste jen vy, nekonečná krajina pod vámi, maximální soustředění na let. Domů se po přistání vracíte s krásně vyčištěnou hlavou...
REX
Napsal: 19 čer 2023 21:11
Mazák
Registrován: 01 dub 2012 20:36 Příspěvky: 1538 Bydliště: kousek od Náchoda, občas chata Rašovice
Tak pro mě je modelář ten, který si model sám vyrobí a pak ho provozuje, ať už mašinky, lodě, letadla, cokoliv..... Nikomu svůj názor nevnucuji, jen píšu svůj názor na věc!
A StepOne je každopádně dobrý dělník pro učení nových pilotů... Ten můj už prošel hodně rukama a učil létat
_________________ Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
LEON
Napsal: 22 čer 2023 05:11
Zkušený
Jen na FB skupině Akce 1000 co je vidět, kolik dětí s ním začalo létat jako s prvním modelem, to je mazec: https://www.facebook.com/groups/1477514845688938 Takže i když to byl bezesporu také výborný marketing a některé firmě to mohlo i dost pomoci, tak svůj původní účel Akce 1000 to asi splnilo.
Co je to "modelářství" a "modelář", na to má Rexi právě hodně lidí naprosto diametrálně odlišný pohled a tak je nemožné shodnout se na společné definici. Jen na minulém fóru, kde jsem dlouho působil, co se kvůli tomu strhlo hádek a emocí Pro někoho jsou "modelařina" pouze konstrukční balsové modely, pro někoho není modelařina, když si stavebnici balsového modelu koupí již předpálenou a nemusí si jednotlivá žebra sám vyřezávat, pro někoho je modelařina, pokud si model sám postaví i kdyby byl z EPP, pro dalšího tyto "bubliny" kategorii modelařiny vůbec nesplňují a na největší modelářské skupině na FB jsem od jednoho váženého a respektovaného modeláře dokonce viděl hlášku, že pravý modelář musí mít rádio od JETI
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru