Měl jsem Velorexa asi 8 roků.
Pilot v tom si musel zvyknout, že když je díra na silnici, tak jí nesmí vzít na prostředek mezi přední kola. Do smyku to nešlo, rovnou na boudu přes přední kolo, nebo se vylomilo zadní kolo. Dělali to s 250, nebo 350 motorem. Měl to s 350 a vyladěné to jelo po rovině něco přes osmdesát. Zpátečka tam byla přepnutím magneta. Takže zase cca 80km/hod na zpátečku. Když jsem si to pořídil, tak mě instruoval kamarád, který to jezdil už cca 2 roky.
Jedno ze základních pravidel: Klimatizace se zapíná vyndáním okénka ( to je tam jen nasunuté na čep). Dostal jsem instrukci zastavit a vyndat i okénko u spolujezdce. Tak jsem jel takhle v létě, horko šílené, topení od motoru nevypínatelné ....., tak jsem vyndal okénko vlevo. Minul mě kamion, a byl jsem v příkopu. Stačilo vyndat i okénko na druhé straně.
Velorex byl Rolls Royce proti těmhle elektroverkům.
Bylo to pro invalidy, takže jakákoliv rána na předek a ten svařenec z trubek ucvaknul pilotovi nohy. V těchhle elektroautíčkách to bude podobné. Odolnost při nějaké i menší ráně nula, nemá to žádné deformační zóny, rovnou to drtí kosti.
Malé elektromobily z Číny prodávané v Česku
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 302 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Malé elektromobily z Číny prodávané v Česku
Já na tu "bezpečnost" koukám tak, že to jsou prostě jen celokapotované skůtry a na motocyklu také nikdo crash testy nezkoumá, a řidič to má možná rychleji za sebou bez dlouhého trápení a nákladů na léčení 
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 184 times
- Been thanked: 460 times
-
Kategorie modeláře:
Já na to mám zase názor takový, že si nekupuji auto, nebo jiný dopravní prostředek, abych na něm, nebo v něm boural! Takže mi je jedno, jestli zrovna jedu Felicií, nebo Volvem... Jezdil jsem i na silniční motorce, která měla 175 koní! Ale ta už byla i na mě hodně silná
Takže za mě je i ten Velorex úplně v pohodě
jinými slovy, konkrétně zrovna Velorex bych bral hned, kdyby byl nějaký pěkný, zachovalý a za rozumný peníz ke koupi.
Takže za mě je i ten Velorex úplně v pohodě
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
"Já na to mám zase názor takový, že si nekupuji auto, nebo jiný dopravní prostředek, abych na něm, nebo v něm boural! ...."
Já taky ne. Za 50roků co jezdím do mě zatím bourali jenom jiní.
https://www.multicargo.cz/mc-e-city
Tohle jede kilo, může to na dálnici a má to dva airbagy.
To už je hodně ujeté. V 50km/hod když tě s tím někdo pošle do příkopu, nebo se to srazí s Velorexem tak nemáš šanci přežít.
Velorex apod. to je jiná třída. Když v tom jedeš, tak ostatní mají respekt, že jsi do toho vůbec vlezl a uřídíš to. Pokud tedy nenarazíš na zhulené hovado.
( K té ceně Velorexu. Koupil jsem loni Jawu 21. V základu,v super stavu, původní díly nedobité, znovu stříkané i s ručníma linkama. Cena 50k
Motor je tam upravený na 70cm, zápalko Wape 12V,.... tohle už jsem dodělával, včetně nákupu nějakých dílů co chyběly.
Nepočítal jsem to, ale myslím, že jsem tak těsně pod 100k. Za pincka
Když chceš Velorex, tak ceny najdeš. I když to bude v super stavu, tak počítej, že do toho ještě minimálně 50k dáš, aby to bylo podle tvých představ
https://motorky.bazos.cz/inzerat/218452 ... -16350.php
Takhle nějak se to pohybuje v dobrém stavu. Jsou i za ceny těsně pod 500k. Oskar ( starší verze Velorexe s motorem 250) cca 180k
Ještě fotka jak to skládám.
Proč je to otočené o 180°? Dokážete to někdo otočit?
Já taky ne. Za 50roků co jezdím do mě zatím bourali jenom jiní.
https://www.multicargo.cz/mc-e-city
Tohle jede kilo, může to na dálnici a má to dva airbagy.
To už je hodně ujeté. V 50km/hod když tě s tím někdo pošle do příkopu, nebo se to srazí s Velorexem tak nemáš šanci přežít.
Velorex apod. to je jiná třída. Když v tom jedeš, tak ostatní mají respekt, že jsi do toho vůbec vlezl a uřídíš to. Pokud tedy nenarazíš na zhulené hovado.
( K té ceně Velorexu. Koupil jsem loni Jawu 21. V základu,v super stavu, původní díly nedobité, znovu stříkané i s ručníma linkama. Cena 50k
Motor je tam upravený na 70cm, zápalko Wape 12V,.... tohle už jsem dodělával, včetně nákupu nějakých dílů co chyběly.
Nepočítal jsem to, ale myslím, že jsem tak těsně pod 100k. Za pincka
Když chceš Velorex, tak ceny najdeš. I když to bude v super stavu, tak počítej, že do toho ještě minimálně 50k dáš, aby to bylo podle tvých představ
https://motorky.bazos.cz/inzerat/218452 ... -16350.php
Takhle nějak se to pohybuje v dobrém stavu. Jsou i za ceny těsně pod 500k. Oskar ( starší verze Velorexe s motorem 250) cca 180k
Ještě fotka jak to skládám.
Proč je to otočené o 180°? Dokážete to někdo otočit?
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 0 Replies
- 588 Views
-
Last post by LEON
-
- 11 Replies