Další ,,zářez" tentokráte dvojnásobný, se nám povedl asi týden po Blohm&Vossu a sice s depronovými modely Bristol Scout a Fokker E.III
Na žádost přihlížejících jsme se pustily do vzájemných soubojů, kdy jsem s dvouplošníkem z bojů zbaběle ,,utíkal" pomalým letem, protože má dvouploch mnohem nižší minimálku a Fokker vždy jen bezradně prolétl rychleji okolo.
A když už jsem se pomalu v dáli chystal k přistání, protože baterky byly KO, dostal jsem taran od Fokkera do vrchního křídla. Naštěstí ve větší výšce a následný pád jsem vybral a s těžce poškozeným strojem relativně snadno dolétl k sobě, ještě udělal 2 kolečka pro kameramana, který byl nadšený z toho že s takovým poškozením stále kontrolovaně letím kam potřebuji.
Fokker měl uraženou motorovou přepážku a motor hodně vyosený do strany... Také dolétl zpět k pilotovi, ale rovně letěl jen s plně vychýlenou směrovkou!
Oba modely snadno opravené, depron je skvělý materiál
IMG_20230701_202309~2.jpg
IMG_20230701_202258~2.jpg
Na pravém vrchním křídle Bristola je vidět na kraji křídla, vedle anglické vlajky, starší opravované místo. To je další zásah vzájemných soubojů s Fokkerem, kdy křídlo poškodila vrtule Fokkera. Oba piloti jsme se po zásahu lekly, stáhly plyn a spadly do měkké vyšší trávy bez dalšího poškození letadel

Tento souboj proběhl odhadem zhruba nekdy před rokem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...