Trochu jsem přemýšlel kam tento model zařadit, ale nakonec jsem usoudil, že když je turbína spalovací, tak to patří sem
Přestavěl jsem trup Foxe od FMS a použil turbínu KingTech K-30G. Zatím teda sbírám hlavně letové zkušenosti, ale funguje to
Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Turbínový FOX
- REX
- Mazák
Turbínový FOX
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Turbínový FOX
To vypadá dobře a věřím, že to skvěle funguje.
Kdysi v Brně ve výzkumáku vyrobili turbínu na L13 Blaník a na videu co jsem viděl i hezký létal. A mám v plánu na svého, zatím nepostavené ho Blaníka udělat něco podobného.
https://www.flying-revue.cz/nenechte-si ... oze-video0
Další videa jsou na YouTube
Kdysi v Brně ve výzkumáku vyrobili turbínu na L13 Blaník a na videu co jsem viděl i hezký létal. A mám v plánu na svého, zatím nepostavené ho Blaníka udělat něco podobného.
https://www.flying-revue.cz/nenechte-si ... oze-video0
Další videa jsou na YouTube
- REX
- Mazák
Super video a parádní podívaná na majestátní let Blaníka za doprovodu zvuku turbíny, perfektní
Asi jsem trochu ujetej na takový ,,experimenty,, ale prostě se mi to líbí
Asi jsem trochu ujetej na takový ,,experimenty,, ale prostě se mi to líbí
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jak pokračující lety Foxe s turbínou. Máš i nějaké video? Láká mně ten zvuk motoru.
- REX
- Mazák
https://www.youtube.com/watch?v=yrZp1yN9hw8
Video samozřejmě mám
Trochu se za to až stydím, ale skoro nelétám mám na to málo času, jak to tak obvykle bývá
Ale taky v tom teplém počasí se kolikrát vůbec nechce a mám zkušenost, že po zbytek roku toho nalétám mnohem více než v létě, tak se to snad obrátí a kerosin začne konečně pořádně ubývat
Video samozřejmě mám
Trochu se za to až stydím, ale skoro nelétám mám na to málo času, jak to tak obvykle bývá
Ale taky v tom teplém počasí se kolikrát vůbec nechce a mám zkušenost, že po zbytek roku toho nalétám mnohem více než v létě, tak se to snad obrátí a kerosin začne konečně pořádně ubývat
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
,, To je nádhera. Nádherný zvuk jako opravdová stíhačka! Kam se hrabe dmychadlo. Musel jsem si to pustit na nejvyšší hlasitost a několikrát za sebou. A pořád je to málo. Fakt super
- REX
- Mazák
Zvuk je dokonalej a návykovej
Každopádně s dmychadlem se to nedá srovnávat, jak se občas v souvislosti s dmychadly píše, že mají zvuk téměř srovnatelný s turbínou..... NE!!! To v podstatě ani nejde srovnávat, já třeba slyším u každého dmychadla, i u toho sebelepšího brusu, ukvičenej elektromotor který s tím točí....
Jinak při létání co je na videu používám maximálně lehce přes půl plynu! Plnej to potřebuje jen na start a navíc to jsou furt jenom bubliny, ikdyž dostatečně vyztužené uhlíkem, tak abych to náhodou nerozložil za letu
Na motor už plánuji plnohodnotného stíhače, ale ještě jsem ani pořádně nezačal se stavbou, takže jsem alespoň prozatím rád za tuhle variantu turbínového létání
Každopádně s dmychadlem se to nedá srovnávat, jak se občas v souvislosti s dmychadly píše, že mají zvuk téměř srovnatelný s turbínou..... NE!!! To v podstatě ani nejde srovnávat, já třeba slyším u každého dmychadla, i u toho sebelepšího brusu, ukvičenej elektromotor který s tím točí....
Jinak při létání co je na videu používám maximálně lehce přes půl plynu! Plnej to potřebuje jen na start a navíc to jsou furt jenom bubliny, ikdyž dostatečně vyztužené uhlíkem, tak abych to náhodou nerozložil za letu
Na motor už plánuji plnohodnotného stíhače, ale ještě jsem ani pořádně nezačal se stavbou, takže jsem alespoň prozatím rád za tuhle variantu turbínového létání