:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Fokker D-VIII klasická balsová konstrukce - potah papír - plánek Outerzone

REX
Admin
Admin

Fokker D-VIII klasická balsová konstrukce - potah papír - plánek Outerzone

Příspěvek od REX »

Je to sice už starší stavba, zalétnuto letos na jaře, ale éro mám stále v hangáru a mám z něho radost 8-)

Tak před dvěma lety jsem se rozmýšlel co dál postavím a volba padla na němčoura z 1.sv. a to proto aby měl můj Bristol Scout protivníka ;)
Na Outerzone jsem si stáhl pár plánků a vybral ten který mi ,,seděl,,

Mírně jsem ho zvětšil aby byl v měřítku se Scoutem a rozpětí vyšlo těsně přes 1 metr. Zárověň mi bylo jasné, že při tomhle rozpětí a jednom křídlu to nebude takové polétání na pohodu jako s Bristolem, což se ukázalo jako pravdivé.

Stavba je klasická, celobalzová, ostatně přesně taková jakou mám nejraději. Pohon jsem plánoval opět AXIkem velikosti 2208/34, ke kterému ale vycházela docela malá vrtule v porovnání s motorovým krytem který vycházel mnohem větší než u Bristola. I to se nakonec ukázalo jako v pohodě a funkční a létá to na 3S ku spokojenosti.

Pár fotek ze stavby:
PC180666.JPG
PC180676.JPG
PC180685.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Fokker D-VIII

Příspěvek od hashpi »

Pěkný kousek ;) Taky si vždycky vybírám druhé éro jako protivníka ve stejném měřítku :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Pěkný kousek ;) Taky si vždycky vybírám druhé éro jako protivníka ve stejném měřítku :mrgreen:
Přesně tak a mě se na něm navíc líbí pohled z boku, takový agresivní vzhled bych to asi nazval. Prostě na 1.sv. krásně zpracované éro!

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Ta gumová obruč kol je z té klimatizační izolace jak jsi se tady kdysi zmínil?

Mně ještě přitahuje Fokker E III, akorát ten krátký čumák kvůli těžišti bude trochu horší na vyvážení :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Ta gumová obruč kol je z té klimatizační izolace jak jsi se tady kdysi zmínil?

Mně ještě přitahuje Fokker E III, akorát ten krátký čumák kvůli těžišti bude trochu horší na vyvážení :mrgreen:
Tak teď fakt netuším o čem jsem se tady kdysi zmínil, ale klimatizační izolace to asi není, nevím, kupoval jsem kruhový průřez pěnové gumy v Náchodě ve firmě, která se zabývá obchodem s gumovými výrobky... ale bylo to na objednávku ;) vzal jsem ji mnohem víc, takže mám ještě dost velký zbytek (na několik letadel) doma :mrgreen:

Jinak E-III s nějakým benzínem pod kapotou a je po problému, ne?! 8-)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak co, nějaký pokrok ve stavbě? :mrgreen:

Benzín bych neměl kam dát a doma by mi smrděl. Myslel jsem spíš něco menšího v elektru.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Benzín přeci nesmrdí 8-) benzín voní :!: :mrgreen:
Koukám že pomalu víc tíhneš k elektru, ty jsi vždy vyznával spalovací motory, ne?!

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

A jak pokračuje stavba :lol:
No další na řadě bylo potahování a jelikož jsem na trup ,,vymyslel,, logenze, bylo potřeba najít nějaký použitelný vzor který by se mi líbil a trup jsem potáhnul tenkým bílým Japanem a několikrát vylakoval. Potom jsem z vytištěného vzoru vystříhnul šablonu jedné barvy, přemaloval tenkou lihovkou na trup a už zbývalo jen nabarvit. Jenomže JEN to nabarvení dalo pěkně zabrat a práce to byla až děsivě úmorná a zdlouhavá!!!
P2190776.JPG
P2190777.JPG
P2190778.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Benzín přeci nesmrdí 8-) benzín voní :!: :mrgreen:
Koukám že pomalu víc tíhneš k elektru, ty jsi vždy vyznával spalovací motory, ne?!
Rodině by smrděl :lol:
Popravdě co lítám s Guppym tak zjišťuju přednosti elektra :lol: hlavně v chladnějším počasí. Do kapse vezmu pár lipolek a jdu lítat. Navíc po těch cenách, kdy se dá komplet pohon z Číny sehnat za pár korun.
Spalováky mi ale pořád voní :mrgreen: Natankuju a lítám třeba několikrát za sebou. Nedávno jsem zaběhával MVVS 2.5 GFS :mrgreen:

Dnes jsem třeba zkoušel motor na Extru a říkal si jestli na Lancastra bude lepší elektro nebo spalovák :mrgreen:

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Pěkný ;) .To muselo být fakt hodně časově náročné

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek