Dobrý den,
před časem jsem zde měl téma o výrobě brýlí z překližky. Nakonec vyrábím brýle ze dřeva a potřebuji nějak udělat drážku pro skla, která bude 1,5 - 2 mm široká, půjde do hloubky a bude se postupně zužovat do písmene V. Může být ale i 1,5 - 2mm široká v celém řezu a 1,5 - 2 mm vysoká.
Mám ruční dremelku a rád bych toho nějak docílil pomocí tohoto nástroje, abych nemusel kupovat nějakou další frézku ale pokud má někdo vhodný postup s jiným nástrojem, tak i za ty rady budu rád.
Mohl by někdo poradit?
Moc děkuji.
VM
Jak udělat do dřeva drážku 1,5mm širokou a 1,5mm hlubokou?
-
- Nováček
- REX
- Mazák
Re: Jak udělat do dřeva drážku 1,5mm širokou a 1,5mm hluboko
V tomhle asi bohužel neporadím
Vůbec mě totiž nic nenapadá jakým způsobem udělat aby to za něco stálo....
Tak jen popřeju ať se to nakonec povede!
Vůbec mě totiž nic nenapadá jakým způsobem udělat aby to za něco stálo....
Tak jen popřeju ať se to nakonec povede!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Mě napadlo leda slepit z více vrstev tak, že tam v podstatě tu drážku vytvoříš, nevyfrézuješ.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Napadlo mě jen to... dát to do svěráku (ideálně zafixovat jak ten dremel s nějakým malým kotoučem, tak ty brýle) a pak tím kotoučem se pomalu přibližovat a malou drážku vyříznout/vybrousit. Pak aby se to zužovalo do V, tak to něčím proškrábnout (třeba hřebíkem). Tak bych asi postupoval, ale vyzkoušené to nemám.
asi by to šlo udělat tak, že si seženeš delší hřídel a na ni osadíš vymezovací kroužek poté řezný kotouč a opět vymezovací kroužek který ti bude vymezovat jak hloubku řezu tak i jeho vzdálenost od okraje. . Taková klasika problém bude potom asi udržet frézku kolmo k opracovávanému materiálu, lepší by byla frézka upnutá ve stojanu a materiálem jet podle vymezovacích kroužků po pracovní ploše. Snad jsem se vyjádřil dostatečně srozumitelně.