Zdravím všechny. Tak jsem se po špatných zkušenostech na rcmanii zaregistroval zde abych se s vámi podělil o zkušenosti z FPV laborování. S rcmanií jsem se po prvním příspěvku okamžitě rozloučil, jelikož můj příspěvek o testování přijímačů 1.2G mi byl patřičně "pochválen" moderátory. toto vlákno jsem založil dá se říct pro seznámení a chtěl bych v budoucnu dost přispět se skušenostmi s FPV laborováním. Zítra bych chtěl provézt testování mojeho RC přijímače CORONA RP8D1 35Mhz kvůli prodloužení dosahu tak se s vámi pak podělím.založím extra vlákno. Chci provézt testování tak, že budu měřit vzdálenost od letadla s rádiem se staženou antenou. co jsem se tak na forech dočetl, vzdálenost co dosáhnete se staženou antenou se potom s vytaženou antenou násobí deseti. v první fázi to provedu se standardní délkou anteny, pak s úpravami. Chci přijímač odrušit tím, že mu udělám kovový obal, který se "ukostří" (polepím ho alobalem) a dále prodloužit antenu na 1/2 vlnou tj. 4,05m. ještě mě napadlo udělat to, že od přijímače povedu v délce trupu stíněný kabel(též ukostřený) s tím že teda stínění bude končit na zádi letadla a pak teprve bude oněch 4,05m anteny. Mohlo by to mít dobré výsledky tak uvidíme.
přijímač Lawmate s novým SAW
Groundstation
nadšenec FPV
nadšenec FPV
Naposledy upravil(a) ivan LN dne 15 dub 2014 19:50, celkem upraveno 1 x.
- REX
- Mazák
Re: nadšenec FPV
Tak přeju ať si tady spokojenější
Příspěvek se mi líbí, pokračuj.....
Příspěvek se mi líbí, pokračuj.....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, super. Konečně někdo s FPV. Taky jsme si na podzim loňského roku pořídil ES a FPV, ale zatím jsem to nikde nezveřejňoval. Mám to na 5.8 GHz. Těším se na další příspěvky, jinak vítej! Druhé fórum zde neřeš, řekli jsme si, že tady je prostě jiná atmosféra a nechceme si to tu kazit jiným fórem, v podstatě tohle vzniklo na základě negativních zkušeností tam.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
I mě láká fpv, asi jako každého. Já ale nejspíš počkám na výhru ve sportce, pokud si tedy někdy vsadím a zkusil bych něco ve 3D. Mám představu dvou kamer na modelu a nějaký brýlomonitor, abych to měl se vším všudy jako takovou reálnou virtuální realitu Že by se člověk prostě téměř reálně prolétnul po blízkém okolí.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
no, taky jsem o tom přemýšlel. znamenalo by to dvě kamery a dva videovysílače na letadle + dva videopřijímače dole. a to nejzajímavější, když jsem viděl rozebrané svoje fatshark brýle zjistil jsem, že pro každé oko je vlastní zobrazovač.Nějak jsem to ještě nezkoumal hlouběji, ale věřím, že to půjde rozdělit a půjde pro každé oko udělat vlastní videovstup.možná:-) mě to zatím stačí bez prostorového obrazu.docela jsem taky FPV propadnul:-)Puma163 píše:I mě láká fpv, asi jako každého. Já ale nejspíš počkám na výhru ve sportce, pokud si tedy někdy vsadím a zkusil bych něco ve 3D. Mám představu dvou kamer na modelu a nějaký brýlomonitor, abych to měl se vším všudy jako takovou reálnou virtuální realitu Že by se člověk prostě téměř reálně prolétnul po blízkém okolí.
On ten 3D efekt zrovna při pohledu z letadla na tak vzdálený terén nebude prakticky znatelný, ta paralaxa očí je v tak velkých vzdálenostech nevýznamná. Možná tak při průletu nějakou koptérkou skrz místnosti, nebo při jízdě nějakou FPV buginou by mohl být ten 3D efekt aspoň trochu znatelný. V současné době se dají pořídit za rozumné peníze bazarové FPV brýle SkyZone 02, které bývaly v základu vybaveny 3D kamerkou s VTX, když by s tím chtěl někdo experimentovat a zároveň by sháněl nějaké levnější "slim" FPV brýle. Po přepnutí na 3D se člověk ale připraví o diversitu, za což ten prakticky neznatelný 3D efekt u klasického modelu letadla asi nestojí
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)