hashpi píše:Už jsi našel vhodnou předlohu? Docela mne to zajímá

Tuším, že to bude něco z období WW2? nebo civilní? Na outerzone jsem si pár vícemotoráku stáhnul

Něco pak vydal i Pavel Bosák. Každopádně fandím téhle kategorii a těším se co to bude

Tak už mám pár favoritů

povětšinou to jsou dvoumotory, ale furt mě láká jeden moooc krásný čtyřmotor o kterém se ale prozatím rozšiřovat nebudu
Na ten čtyřmotor si alespoň někde nechám vytisknout plánek a pověsím si ho v garáži na zeď, pro inspiraci. Už na něj mám i vybrané motory co by mohly vyhovovat, ale bohužel asi rozhodnou finance, protože motory a regly násobit 4x to trochu prodražuje. Ale jako plány do budoucna nejspíš vyhraje.... Navíc lítal v barvě kovu, takže povrch plechovkáč se přímo nabízí a není to WW2
A z dvoumotorů je největším favoritem Wellington spolu s DH-88 Comet. Ale ani Mosquito by nebylo zlý a nedávno jsem přišel na OV-10 Bronco..... je jich spousta, ale nějaký ze zmiňovaných to vyhraje.
Wellington je krásná předloha a má minulost spojenou s našimi letci, plán mám ale jen na metrového, kterého když osadím motory o kterých si myslím, že by byly OK, tak z něj bude spíš stíhačka

(ale má dost tlustý profil, takže by to nemuselo být až tak zlý)
DH-88 Comet byl rychlostní letoun tenkrát, takže když model bude rychlík nic tím nezkazím. Plánek nemám a s tiskem mám prozatím problémy, ale řešitelný. Navíc mi plán úplně nesedí, což mě štve, ale až bude 1:1 bude to snad lepší a zalíbí se mi.
Na Mosquito ani Bronco nemám zatím nic použitelného, co by mi sedělo stavebně... prostě se mi plán musí líbit a pak to všechno jde mnohem líp

Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...