:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Převoz letadla

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Převoz letadla

Příspěvek od tomáš-lično »

Zdravím,chtěl bych se zeptat,zda má někdo zkušenosti s převozem letadla na kole s rozpětím kolem dvou metrů...Nějaké tipy,nebo nápady jak to poskládat k převezení? ;)
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

REX
Admin
Admin

Re: Převoz letadla

Příspěvek od REX »

...no, tak já jsem na kole převážel maximálně samokřídlo 900mm a držel jsem ho v ruce, vysílačka na krku a baterky v kapse (ledvince). Přejezd byl od 500m a max myslím tak 1500m a v pohodě se dá ;)
Ale 2metrovka.... :?:
Napadá mě tak odělávací křídla a všechno nějakým způsobem zavěsit jako batoh na záda.... ale dost dobře si to neumím představit.....
a nebo vozík za kolo.
Já teda používám na děti Croozer-na letadla nevhodný, má blbý tvary. Sice dělají i nákladní vozíky, i vozíky pro psy, ty jsou zas dost drahé, řádově tak 5-6tis, což jen tak někdo nemá a nedá. Navíc by to možná i převyšovalo cenu nákladu, co :lol:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Jojo,menší letadlo taky vozím v ruce...No vozík za 5-6 tisíc škrtám,ale taky mě to napadlo..křídla bych snad strčil do batohu,ale trup nevím,jedná se o Foxe od pelikána,ten modrej větší...

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Kdyby někdo schopnej ušil batoh přímo na letadlo včetně trupu, asi by se do něj Fox dal taky po čumáku strčit...
A nebo obyčejná malá kárka, buď držet v ruce nebo nějaký obyč spojovací zařízení ke kolu, ale asi by bylo éro pěkně vydrncaný :lol:
Na jakou vzdálenost?

tomíno
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

na metrovy ero sem mel ze stary TV anteny udelanej nosic na kolo a na dvou mistech ramecky na uchyceni letadla. kridlo sem tam daval podelne ve smeru jizdy a trup nad nej. vsechno ulozeny v molitanu a stazeny gumickama. prevoz cca 700m dycky prezilo.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak stará anténa mě teda nikdy nenapadla, je vidět že si člověk poradí snad se vším :lol: :lol:

tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel

REX píše:Kdyby někdo schopnej ušil batoh přímo na letadlo včetně trupu, asi by se do něj Fox dal taky po čumáku strčit...
A nebo obyčejná malá kárka, buď držet v ruce nebo nějaký obyč spojovací zařízení ke kolu, ale asi by bylo éro pěkně vydrncaný :lol:
Na jakou vzdálenost?

Zhruba na 2km...

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak to není zas až tak daleko.... pak dej vědět jak si to vyřešil.

vitstar
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

Kdysi dávno, ale myslím že to praktikují ještě dnes, borci kteří chodili létat svahy měli ušité z plátna vaky s oddělenými přepážkami o délce poloviny křídla s popruhem přes rameno a v těchto vacích podobným rybářským nebo pouzdrům na dlouhé zbraně měli nastrkány dva až tři modely. S tím by se zcela určitě dalo jet i na kole bez problémů. Když tak vidím ty různé rybáře tak myslím že by se nechal i nějaký takový vak na pruty přizpůsobit. :mrgreen:

tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel

No tak to je nápad,koupit vak na pruty...kdyžtak si to nějak upravím ;)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní modelářská témata“