Gee Bee R1

Zde je místo pro vaše návrhy a konstrukce modelů, strojů a přístrojů. Zkrátka vše, co se stvořilo ve vaší hlavě a ruce dokonaly výsledek.
REX
Admin
Admin

Gee Bee R1

Post by REX »

Protože jsem dostal chuť postavit zase něco trochu netradičního, padla volba na Gee Bee R1....
Sice stále přemýšlím, zda-li jsem se nezbláznil, jelikož už předloha byla pěkná potvora. Navíc v mém podání to bude opět spíše minimodel (rozpětí 610mm) takže letové vlastnosti tím asi ještě více utrpí :(
Má někdo zkušenost s tímto typem modelu, nebo něčím hodně podobným??? Já jen jestli je alespoň nějaká naděje na víc než jeden 3 vteřinový let :lol: :lol:
Ještě mě napadlo nacpat do toho nějakou elektroniku (stabilizační systém) pro zklidnění letu, např. toto: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1969
Má někdo nějakou zkušenost s Guardianem??? Je celkem chválen...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

REX
Admin
Admin

Re: Gee Bee R1

Post by REX »

Projekt GeeBee R1 z balzy skončil stejně tak rychle jako začal... :? mám udělaný žebra, půl trupu a vše leží pečlivě uloženo v krabici ve skříni.

Ale před nedávnem jsem čistě náhodou narazil na plánek ,,er-trojky,, sice z depronu, ale líbivé tvary tohoto letadla mě natolik uchvátily, že jsem se do něj pustil.
Na štědrý den jsem si vytiskl a slepil plánek, rozpětí vyšlo na 770mm. Už pomalu finišuju, jen dolepit pár kousků depronu, osadit kompletní pohon, dovážit a bude to 8-)

Jen doufám že to bude depronový pohodalet (ikdyž trochu zlobivé bych taky snesl :twisted: ) a ne mrcha.... :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Post by REX »

Konečně jsem se dokopal něco nafotit :lol:
Takže depronový GeeBee R3, rozpětí 770mm, letová 134gramů, ovládané S,V,K,M, motor 10,5gramů Dualsky s 6A reglem, serva 3x HS-55, 2S Li-Po 400mAh-Dualsky

Letové vlastnosti trochu divočejší :twisted: ale zálet jako takový se nekonal, jelikož furt foukalo, tak jsem ho vytáhl do dost silného větru na 134gramové éro a užíval si neustálé řízení :mrgreen:
Akorát je potřeba posunout těžiště víc dopředu, ale mám trochu problém, protože už není pořádně kam posunout baterka jelikož se plete servo křidélek a nad rovinu křídel se mi to nechce cpát....

Popravdě, čekal jsem od toho trochu víc, ale mám vylítaný zatím jedny baterky a pořádně jsem neodladil v naprostém bezvětří takže časem se uvidí.... a barevnou úpravu budu asi řešit lihovým fixem, ale jen když usoudím že to bude mít cenu 8-)
P1121181.JPG
P1121181.JPG (95.99 KiB) Viewed 3732 times
P1121183.JPG
P1121183.JPG (93.52 KiB) Viewed 3732 times
P1121188.JPG
P1121188.JPG (90.93 KiB) Viewed 3732 times
P1121190.JPG
P1121190.JPG (85.15 KiB) Viewed 3732 times

Karas
Mazák
Mazák

Post by Karas »

Povedená prácička :)
Mě osobně se tenhle typ modelů nelíbí. Raději klasiku a hlavně když to vypadá jako skutečné. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Return to “Vlastní tvorba”