:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Panty z diskety

Materiály, postupy, tipy, triky a rady
Odpovědět
PavelN
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Panty z diskety

Příspěvek od PavelN »

Ahoj, někde jsem četl, že se na kormidla malých modelů dělají panty z té "folie" co je z ní disketa do PC. Nevíte čím to zalepit do balsové konstrukce? Snad nějakým vteřinovým lepidlem. Nevíte zda postačí obyčejný vterřiňák, nebo něco extra. Došly mi klasický pantíky, tak to chci zkusit. Díky PavelN
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/

REX
Admin
Admin

Re: Panty z diskety

Příspěvek od REX »

PavelN píše:Ahoj, někde jsem četl, že se na kormidla malých modelů dělají panty z té "folie" co je z ní disketa do PC. Nevíte čím to zalepit do balsové konstrukce? Snad nějakým vteřinovým lepidlem. Nevíte zda postačí obyčejný vterřiňák, nebo něco extra. Došly mi klasický pantíky, tak to chci zkusit. Díky PavelN
Tak o tomhle jsem neslyšel, ale mě zase napadlo, zavěsit kormidla na kousek Vliesu....
Nemám to ničím podložený, ani jsem ještě nezkoušel, jen zčistajasna nápad. A já bych to lepil minimem epoxidu, ten bude s největší pravděpodobností nejlépe držet, snad ;)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

tomíno
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

z ty diskety to je taky dobrej napad. pri malych vychylkach by to mohlo snad i chodit bez vetsich vuli kdyz budou pantiky uzky. na diskete ti pravdepodobne moc lepidel drzet nebude. zkus udelat skrz pantiky dirky aby lepidlo proteklo na druhou stranu.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

tomíno píše:zkus udelat skrz pantiky dirky aby lepidlo proteklo na druhou stranu.
Tak přesně to stejné mě taky napadlo :) Udělat aspoň 1 díru na každé straně a pak je asi jedno čím to slepíš, jelikož ten pant bude držet ta díra (tedy přesněji lepidlo v ní) :D

PavelN
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od PavelN »

To jo, dírky udělám, ale jde mi o to zda s tim nemáte někdo zkušenost. Vzhledem k absolutně hladkému povrchu té folie. Dírky a proteklé lepidlo skrz pomůžou, ale zajímalo by mne co to udělá po sezoně provozu. Normálně používám klasické panty, ale stavím malý model a řekl jsem si že to zkusím a pokud nic nezjistím zalepím to epoxydem, udělám dirky a pojistim propíchnutým kouskem drátu. Možná zkusím obyčejný vteřiňák za 20,-Kč a uvidím. Dám vědět.
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

A co koupit Kavan panty? Jsou to takový ty papírový. ;)
http://www.jino.cz/zaves-ohybaci-0-15-m ... -2846.html
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

tomíno
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

ted sem presne tyhle kupoval a sou tuhosti cca nastejno s tema disketama.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20

Odpovědět

Zpět na „Materiály, modelářské technologie a postupy“