potřeboval bych radu, jak udělat kompletní ovládání VOP a SOP. Jak děláte táhla a ovládání včetně spojení se servem a pákou řízení? Jde mi o spalovák váha 3-4kg. Nějak nevím co použít, někde používají dřevěné tyčky atd. Díky za rady.

Servo směrovky mám vzadu. Pozičně je v hodné na lanka, takže je asi udělám. Hodil by se nějaký návod jak dělat lanový náhon.vitstar píše:![]()
Tak nejjednodušší jsou bowdeny, ale ne každému vyhovují už tím že nejsou na délku nejpřesnější. Na SOP se osvědčily lanka a na VOP je nejlepší servo či dvě vzadu a co nejkratší táhlo tyč. nejlépe uhlík nebo dural zakončený kuláky. Pokud z důvodu vyvážení nejde servo nebo serva dát dozadu tak potom je možné táhlo z balsy zakončené kovovým drátem na obou koncích a opět kulové čepy. Samozřejmě je spousta variant na toto téma a každý má své zvyklosti které se mu osvědčily a používá je.
Tak to měl asi něco špatně ne? Běžně se používají i u modelů co nepatří do kategorie vozembouch: http://www.valentamodel.cz/f-navod/1677.jpgKaras píše:Jen ty kulové čepy nevím. Kamarád na ně zabořil letadlo, jelikož se vibracemi nejspíš uvolnily.
Hmmm, chtěl jsem napsat, že to bude servo směrovky a dvě lanka budou na ostruhové kolečko, ale koukal jsem, že tak to asi taky nebude...Salaman píše:Od jednoho serva vedou 4 lanka? Z toho nějak nejsem mourý.
Není to moc těžký? bovden s drátem nebo uhlíková trubička tak 4mm místo toho špalku by vážila míň.Karas píše:Koupil jsem si smrkový nosník 8x8, který použiju na táhlo k ovládání VOP.