Takhle začíná každá stavba mých depronových, vakuově tvářených modelů, výrobou modelu
Něco se chystá...
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 483 times
-
Kategorie modeláře:
Něco se chystá...
Nemůžu si prostě pomoct, jen co mi létá Me-329 k mé spokojenosti, musel jsem se pustit do něčeho dalšího
mám totiž v hlavě plány na několik letadel dopředu, tak není čas ztrácet čas! Ale ono se to stejně zase protáhne než to poletí jak se znám
Takhle začíná každá stavba mých depronových, vakuově tvářených modelů, výrobou modelu
a zase to bude stejné měřítko, zase WWII, opět Luftwaffe a ne úplně obvyklý stroj, ikdyž myslím že ne úplně neznámý, ale možná se pletu, nemusí být v povědomí ostatních zase tolik známé. Víc zatím neprozradím, to až se stavba časem někam významně pohne 
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
Re: Něco se chystá...
....tak ono to zase tak horké, rychlé nebude
už včera jsem si říkal že mi na tom něco nesedí, ale zatím jsem to moc neřešil. Až dneska jsem porovnal vzniklý trup s reálným bokorysem letadla a hodně jsem ve vrchních tvarech ustřelil, zprznil jsem tvar a chybí mi materiál....takže znovu a lépe, ale i to se stává, trup na Me-329 se mi také nepovedl napoprvé.... 
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
Měl jsem trochu času, tak jsem se pustil do nového modelu pro zaformování a tentokrát jsem s výsledkem spokojený
Poloviny trupu jsem polepil izolepou a připravil pro odlití sádrové formy
Jenže hned po dokončení první poloviny mi došlo, že jsem špatně zvolil dělící rovinu a nejspíš z takové formy nepůjde vyrobit potřebný tvar
mám na mysli hlavně zadní zúženou část, která je navíc dost hluboká
Když už mám ale hotové obě poloviny, zase mě napadlo, že by šel ve formách krásné vyrobit trup laminátový!
Otázkou s kterou si momentálně ale neumím poradit je, jak vyseparovat sádrové formy aby v nich šel vyrobit laminátový trup a zároveň šel také vyndat??
A prosím ne AI příspěvky! Ty mě nezajímají a mažu!!!
Teď se ještě pustím do předělání polystyrenového modelu, pootočím dělící rovinu o 90⁰ a pak by měly jit depronové výlisky snad už velmi dobře vyrobit...
A prosím ne AI příspěvky! Ty mě nezajímají a mažu!!!
Teď se ještě pustím do předělání polystyrenového modelu, pootočím dělící rovinu o 90⁰ a pak by měly jit depronové výlisky snad už velmi dobře vyrobit...
Když to budeš zkoušet něčím naseparovat a následně do té sádrové formy laminovat, tak to bude pokus-omyl a hned prvním pokusem možná snadno zničíš tu sádrovou formu.
Já bych to zkusil jinak.
Udělat normální kompozitovou formu na původní kopyto, nebo tuhle sádrovou negativní použít na kopyto a z něj potom zase kompozitovou negativní.
Já bych to zkusil jinak.
Udělat normální kompozitovou formu na původní kopyto, nebo tuhle sádrovou negativní použít na kopyto a z něj potom zase kompozitovou negativní.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
No jediné co je napadlo je použit separační vosk, ale jelikož jsem to nikdy nedělal a zkušenosti nulové, tak se ptám na radu co s tím.
Do kompozitové formy se mi popravdě moc nechce...
Do kompozitové formy se mi popravdě moc nechce...
Tak jak píšeš to asi nepůjde.
Natři ( nebo lépe nastříkej) tu sádrovou formu řídkým epoxidem, nebo epoxidovou barvou.
Povrch vzít smirkem nějakou cca 320.
Potom radši ještě jednu vrstvu epoxidu, barvy, znovu smirek, skončit nějakou čtyřstovkou, osmistovkou, leštící pastu ...
Potom to odmastit a už normálně PVA separátor, ten dokonale vyleštit a laminovat do toho.
Natři ( nebo lépe nastříkej) tu sádrovou formu řídkým epoxidem, nebo epoxidovou barvou.
Potom radši ještě jednu vrstvu epoxidu, barvy, znovu smirek, skončit nějakou čtyřstovkou, osmistovkou, leštící pastu ...
Potom to odmastit a už normálně PVA separátor, ten dokonale vyleštit a laminovat do toho.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
No! To už se mi líbí7591 wrote: ↑25 Jun 2026 10:04 Tak jak píšeš to asi nepůjde.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 2 Replies
- 3003 Views
-
Last post by martin104
-
- 6 Replies