:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Kingdom Come: Deliverance II

Diskuse o PC nebo mobilních hrách, leteckých nebo jiných simulátorech, virtuální realitě, o příslušenství k hrám, ale i o deskových hrách nebo logických hádankách.
LEON
Admin
Admin

Kingdom Come: Deliverance II

Příspěvek od LEON »

Kdo se jen trochu ochomýtá okolo počítačových her, nemohl přehlédnout vynikající český počin Kingdom Come: Deliverance od českých vývojářů z Warhose Studio. Nyní vychází druhý díl tohoto středověkého dobrodružství z českých luhů a hájů, Kingdom Come: Deliverance II. Vizuálně je to opravdu nádherná podívaná, netuším, jestli bych tohle ještě rozhýbal na mém postarším železe :)

Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

LEON
Admin
Admin

Re: Kingdom Come: Deliverance II

Příspěvek od LEON »

Pro ty, kteří ještě nevědí, o jakém českém fenoménu je tu vlastně řeč, je tady pěkný článek:

Vše, co potřebujete vědět o Kingdom Come, než začnete hrát dvojku
https://www.idnes.cz/hry/magazin/kingdo ... agazin_srp
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Ani jsem nevěděl že byla nějaké jednička. A ani ta dvojka podle videí mě nějak neláká. Sice grafiku to má pokročilou - hlavně scenérie vypadají dost realisticky, ale nelíbí se mi třeba ty souboje. Možná je to až moc realistický a radši mám fantasy svět plný magie než historicé příběhy. Vypadá to, že to ale aspoň má dost rozsáhlý příběh. Pro fanoušky české historie to může být pěkný zážitek, ale mě tam třeba chybí možnost volby postavy.

Přijde mi to jako kopie her The Elder Scrolls, zasazená do české krajiny, ale bez možnosti si vybrat hlavní postavu.

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

KCD je Zdekare v podstatě úplně jiný styl hry, než série The Elder Srolls, nedá se to takhle srovnávat, i když jsou to obě First person mlátičky. Pro mě je dodnes taky nejlepší FP RPG hrou Skyrim a vystačil jsem si tam bohatě s Combat systémem levá myš sek, pravá myš blok :D KCD je hra postavená na příběhu a úzce propojená s českými dějinami, protože se celý herní příběh motá okolo známých událostí z českých dějin, kterých se hráč přímo účastní. Co se týče herních mechanismů, je tam opravdu patrná důsledná snaha o co největší realističnost, obzvlášť v tom Combat systému, kde se člověk učí s bodnými a sečnými zbraněmi od základů a postupně ho jeho trenér na kolbišti učí další a další pokročilé techniky šermu, záludy, klamné seky apod., nedá se tu vystačit s jedním sekem a jedním blokem, protože to pak člověka pobodá kdejaký lapka nebo pytlák v lese. A samozřejmě žádná magie, žádní draci nebo nemrtví ;) I bez těch pohádkových příšer z fantasy her je ve středověkých českých zemích pořádně nebezpečno, všude lapkové, pytláci, loupeživé bandy, roztroušené nepřátelské jednotky okupující českou zemi...
Stejně tak se tu musí starat člověk o výbavu, zbroj, oblečení se za chvíli potrhá, neudržované zbraně rozbijí, pokud se člověk někde vyválí v blátě, tak je jak prase a lidi (NPC) se k němu tak budou podle toho i chovat, takže je třeba se i umývat a udržovat oblečení pokud možno ne moc potrhané. U Skyrimu jsem se pokaždé vykašlal na hlavní dějovou linii, toulal jsem se otevřeným světem a hrál si podle svého. V KCD je vše napojené na hlavní dějovou linii, člověk je tam pod tlakem okolních událostí směrován k následování herní linie, protože ten nevycvičerný "kluk" Jindra bez jakýchkoliv zkušeností se prostě nemůže na začátku hry jen tak sebrat jako já ve Skyrimu a toulat se světem, umřel by tam hlady nebo by ho umlátili první lapkové za vesnicí. Takže i když je to poměrně lineární příběh, nepřišlo mi to ani moc omezující, že jsem se musel dát ve městě do služby, abych se mohl najíst, obléct, mít kde přespat a postupně získávat nějaké zkušenosti, hlavně týkající se obrany. Přišlo mi to poměrně přirozené. A hlavně ta všudypřítomná jadrná čeština a české reálie, to je také na KCD unikátní. Grafika už v jedničce byla na velice slušné úrovni a mraky průběžných video sekvencí člověka opravdu vtáhly do děje:

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Jak jsem psal pro mě by to asi nebylo. Skyrim jsem nehrál, ale Morrowind a Oblivion ano. I když Oblivion né moc douho, protože se mi nelíbilo to, že monstra se stávali silnějšími společně s hlavní postavou a tak i když hráč postoupil na level 10, tak ho za městem zabil maličký krab. Morrowind v tomhle byl mnohem lepší a vlk v lese měl stále stejnou sílu a později nepředstavoval žádný problém. Hlavně se mi líbila ta volnost hry. Hned od začtku jsem mohl jít kam jsem chtěl a narazit třeba na monstrum co mě zabilo jednou ranou, ale i v tom bylo kouzlo hry.
Také bylo možné se sát učedníkem, ale šlo to i bez toho. Prostě trénovat dovednosti bez cizí pomoci.

Je v KC2D možné jít trénovat s mečem třeba do lesa a lovit vlky? Naučit se ten meč ovládat bez potřeby trenéra?

Pokud má nějaká RPG hra volně prozkoumatelný svět, tak obvykle radši jdu nejdřív na průzkum než se pustím do hlavní dějové linie.

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

KCD dvojku nemám, ale v jedničce by asi šlo vykašlat se na dějovou linii a po útěku ze základní vesnice se jen toulat světem, jako třeba ve fantasy RPG typu Skyrim. Problém spíš je, že mlácením meče do vlka se ten šerm fakt nenaučíš, na to musí být přinejmenším lidský sparring partner, na kterém by sis vyzkoušel techniky, které by ses naučil třeba na nějakém Youtube tutoriálu, když už by ses nechtěl učit u NPC postavy trenéra. Ale i tak je ten šermířský mistr praktičtější, protože Tě zároveň upozorní na chyby, které při šermu děláš a to jen z Youtube tutoriálů nejde moc dobře pochytit. Ten combat system v KCD je fakt unikátní, až do takových detailů jsem ho snad ještě v žádné RPG hře neviděl. Stejně tak realistické detaily, jako že když si člověk vezmě těžkou zbroj, tak v té přilbě fakt vidí jen úzký průzor, což je při boji dost omezující. Ale jakmile by ses ten šerm už naučil, tak by sis teoreticky mohl spustit hru znovu a pak už se jen tak toulat světem a plnit vedlejší questy, kterých je obzvláště v datadiscích spoustu. Já jsem třeba ze začátku hodně jezdil na koni a střílel lukem, přišlo mi to na začátek jednodušší, než se zdlouhavě prokousávat výukou šermu, ale na vyšší obtížnosti ani ta lukostřelba není nijak extra snadná, není tu žádný "zaměřovač", vše se odhaduje jako v reálu. Také se tu musí počítat s nutností spánku, jídla a pití, je to prostě postavený na realističnosti, takže jídlo se kazí, nelze si ho nasyslit moc dopředu, člověk ho musí shánět průběžně. Konzumace zkaženého jídla pak samozřejmě vede k nemocem nebo k otravě.

Combat tutoriálů pro KCD je na Youtube koukám mnoho:

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Kingdom Come: Deliverance II ve zprávách na CNN Prima NEWS:

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Tak tahle scénka s Kristýnou ze hry mě fakt rozsekala, "Napustil mě jako necky" :lol: Tohle se teda ve Skyrimu asi opravdu zažít nedá ;)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak to je perfektní :!: :lol:
Kristýna je prostě skvělá i jako Ivuška Pacovská 8-)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

"Kozy Ivy Pacovský, ty jsou vážně obrovský!" :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pařanský koutek“