Ahoj, tak už jsem se rozhoupal a pořídím si konečně vysněný hydroplán. Rozhodl jsem se pro Seawind od firmy Simprop (evropská značka pro modely Electrifly).
Parametry:
rozpětí: 1005mm
délka: 845mm
plocha křídel: 15.1dm²
plošné zatížení: 45-49g/dm²
letová váha: 680-735g
Zatím to tedy ještě doma nemám, ale rád bych věděl o něm pár věcí:
1) Jakou výbavu máte ve svém seawindovi / nebo jakou byste doporučili? Hlavně motor, vrtuli a baterky.
2) Na co si dát u tohohle letadla pozor nebo jaké úpravy jste dělali?
3) Zkušenosti z letu (jak se vám s ním létá) apd.
Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Výbava do Seawinda
Re: Výbava do Seawinda
Zdarec
Nechci tě zrazovat ale řekl bych že to je dost malý. Měl jsem něco podobnýho /Aquastar/ a zbavil jsem se ho. Na hladině s tím byly docela problémy, jak je to malý tak strašně stříkala voda do vrtule a nešlo to odlepit. Sebemenší vlna zalila celý trup a ten začal nabírat vodu. Vlastně jsem s tím z vody vzlétl pouze jednou, ostatní starty šly z ruky. No jsem sám zvědavej jak to půjde z vody. Lítat to bude, to každopádně ale těch starů bych se obával. no třeba maluju čerta na zeď, to vše ukáže praxe.
Pajax 007
Nechci tě zrazovat ale řekl bych že to je dost malý. Měl jsem něco podobnýho /Aquastar/ a zbavil jsem se ho. Na hladině s tím byly docela problémy, jak je to malý tak strašně stříkala voda do vrtule a nešlo to odlepit. Sebemenší vlna zalila celý trup a ten začal nabírat vodu. Vlastně jsem s tím z vody vzlétl pouze jednou, ostatní starty šly z ruky. No jsem sám zvědavej jak to půjde z vody. Lítat to bude, to každopádně ale těch starů bych se obával. no třeba maluju čerta na zeď, to vše ukáže praxe.
Pajax 007
Jasný... uvidí se až při záletu, ale zatím co jsem viděl videa, tak to vypadalo dobře. Při přidání plynu se špice zvedne a zdá se že to tedy startuje dobře.
tak vypadá perfektně-myslím,že se budu mít z čeho učit...jak to vlastně Zdendo vychází z poštovným ?
Jelikož jsem to neobjevil nikde v ČR skladem, tak jsem zkusil objednat z německa na této adrese:
http://hoelleinshop.com/e-vendo.php?sho ... SessionId=
(je tam nějaký problém s adresou k výrobku, takže do fulltextu nahoře zadat seawind a musí se vyhledat)
Poštovné je do ČR 10 euro (tedy 9,90 ). A rozvážejí to přes DHL. Ráno jsem to objednal a odpoledne to měli vyskladněné. Pokud bys dal platbu přes PayPal, tak je to stejně jednoduché objednat a zaplatit jako na HobbyKingu
Zatím je to na cestě, ale mohlo by to tento týden dorazit, pak dám vědět.
http://hoelleinshop.com/e-vendo.php?sho ... SessionId=
(je tam nějaký problém s adresou k výrobku, takže do fulltextu nahoře zadat seawind a musí se vyhledat)
Poštovné je do ČR 10 euro (tedy 9,90 ). A rozvážejí to přes DHL. Ráno jsem to objednal a odpoledne to měli vyskladněné. Pokud bys dal platbu přes PayPal, tak je to stejně jednoduché objednat a zaplatit jako na HobbyKingu
Zatím je to na cestě, ale mohlo by to tento týden dorazit, pak dám vědět.
Tak hydroplán mám už doma a pomalu ho dávám do kupy. Elektroniku mám objednanou, ale zatím nedorazila.
Až to dám dokupy a zalítnu, tak dám na fórum nějakou recenzi, ale zatím toho moc k publikování není
Parametry pohonu co se chystám tam dát:
motor: RimFire 2830 950kv (nedorazil)... místo něj půjde Turnigy 2830 1000kv
baterka: Zippy Flightmax 1600Ah 3S
regulátor: Mystery 30A
serva: HXT 900
vrtule: 8x6 SF (nějaká spešl co k tomu byla se zalomenými konci)
Až to dám dokupy a zalítnu, tak dám na fórum nějakou recenzi, ale zatím toho moc k publikování není
Parametry pohonu co se chystám tam dát:
motor: RimFire 2830 950kv (nedorazil)... místo něj půjde Turnigy 2830 1000kv
baterka: Zippy Flightmax 1600Ah 3S
regulátor: Mystery 30A
serva: HXT 900
vrtule: 8x6 SF (nějaká spešl co k tomu byla se zalomenými konci)
Tak mám tu i recenzi, pokud jste nečetli:
http://RCfree.EU/viewtopic.php?f=27&t=186
http://RCfree.EU/viewtopic.php?f=27&t=186