Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Výbava do Seawinda

Kategorie sama pro sebe. Modely startující z vodní hladiny jsou jistě něčím zajímavé.
Odpovědět
zdekar
Zkušený

Výbava do Seawinda

Příspěvek od zdekar »

Ahoj, tak už jsem se rozhoupal a pořídím si konečně vysněný hydroplán. Rozhodl jsem se pro Seawind od firmy Simprop (evropská značka pro modely Electrifly).
Obrázek

Parametry:
rozpětí: 1005mm
délka: 845mm
plocha křídel: 15.1dm²
plošné zatížení: 45-49g/dm²
letová váha: 680-735g

Zatím to tedy ještě doma nemám, ale rád bych věděl o něm pár věcí:
1) Jakou výbavu máte ve svém seawindovi / nebo jakou byste doporučili? Hlavně motor, vrtuli a baterky.
2) Na co si dát u tohohle letadla pozor nebo jaké úpravy jste dělali?
3) Zkušenosti z letu (jak se vám s ním létá) apd.

Pajax 007
Znalý uživatel

Re: Výbava do Seawinda

Příspěvek od Pajax 007 »

Zdarec
Nechci tě zrazovat ale řekl bych že to je dost malý. Měl jsem něco podobnýho /Aquastar/ a zbavil jsem se ho. Na hladině s tím byly docela problémy, jak je to malý tak strašně stříkala voda do vrtule a nešlo to odlepit. Sebemenší vlna zalila celý trup a ten začal nabírat vodu. Vlastně jsem s tím z vody vzlétl pouze jednou, ostatní starty šly z ruky. No jsem sám zvědavej jak to půjde z vody. Lítat to bude, to každopádně ale těch starů bych se obával. no třeba maluju čerta na zeď, to vše ukáže praxe.
Pajax 007

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Jasný... uvidí se až při záletu, ale zatím co jsem viděl videa, tak to vypadalo dobře. Při přidání plynu se špice zvedne a zdá se že to tedy startuje dobře.

ksanddy
Zelenáč

Příspěvek od ksanddy »

tak vypadá perfektně-myslím,že se budu mít z čeho učit...jak to vlastně Zdendo vychází z poštovným ?

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Jelikož jsem to neobjevil nikde v ČR skladem, tak jsem zkusil objednat z německa na této adrese:
http://hoelleinshop.com/e-vendo.php?sho ... SessionId=
(je tam nějaký problém s adresou k výrobku, takže do fulltextu nahoře zadat seawind a musí se vyhledat) :)

Poštovné je do ČR 10 euro (tedy 9,90 :) ). A rozvážejí to přes DHL. Ráno jsem to objednal a odpoledne to měli vyskladněné. Pokud bys dal platbu přes PayPal, tak je to stejně jednoduché objednat a zaplatit jako na HobbyKingu :)

Zatím je to na cestě, ale mohlo by to tento týden dorazit, pak dám vědět.

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Tak hydroplán mám už doma a pomalu ho dávám do kupy. Elektroniku mám objednanou, ale zatím nedorazila.

Až to dám dokupy a zalítnu, tak dám na fórum nějakou recenzi, ale zatím toho moc k publikování není :)

Parametry pohonu co se chystám tam dát:
motor: RimFire 2830 950kv (nedorazil)... místo něj půjde Turnigy 2830 1000kv
baterka: Zippy Flightmax 1600Ah 3S
regulátor: Mystery 30A
serva: HXT 900
vrtule: 8x6 SF (nějaká spešl co k tomu byla se zalomenými konci)

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Tak mám tu i recenzi, pokud jste nečetli: :)
http://RCfree.EU/viewtopic.php?f=27&t=186

Odpovědět

Zpět na „Hydroplány“