Nejprve jsme tedy pořídili nejznámější EPP "Orlí" model DW E19 Eagle od Dancing Wings, protože videí s tímto modelem je plný Youtube.
https://www.banggood.com/Dancing-Wings- ... 12894.html
Model je v rozsypu a kit je v ne příliš dobré kvalitě, takže je potřeba některé věcí upravit a zpevnit. Oproti původní verzi jsem nahradil gumičkový unašeč vtule pevným a abych nemusel při každé výměně baterie složitě odgumičkovávat celé křídlo, tak jsem měl nadzvedávací poklop s magnety na hlavě Orla pro vložení baterky.

Pro první let jsem se ještě nechal ukecat kolegou Milanem, ať tam nechám gumičkový unašeč. Já k těm gumičkám totiž nemám u FPV modelů moc důvěru, protože nechci riskovat, že budu muset s FPV modelem kvůli prasklé gumičce nouzově přistát třeba někde 1000m daleko v lese. Milan ale říkal, že jemu gumička na unašeči v životě nepraskla, tak jsem to na zálet zkusil. A co myslíte, hned při druhém letu mi gumička praskla a já ztratil poměrně drahou karbonovou vrtuli ve vysoké trávě na obrovské louce, to bylo jasné znamení

Kvůli nízké kvalitě kitu se při dalších letech odtrhla křidélka, která měla místo závěsů pouze velice zeslabenou vrstvu EPP a vlivem pnutí se začalo křídlo kroutit trochu do vrtule, tak si ho momentálně kolega předělává na klasické plastové závěsy a vyztužuje.
Jako druhý model jsme pořídili ARA Hawk od Hackera:
https://www.hacker-model.com/en/produkt ... ra-elektro
Model sice vypadá na první pohled stejně jako DW E19 od Dancing Wing, ale kvalitativně je to úplně jiný level. Křídla jsou masivnější, trup má větší průřez, silnější stěny a hlavně je uvnitř daleko lépe vyztužený. Má navíc i podélnou horizontální překližkou, která dělí trup na dvě poloviny a dodává mu tuhost, takže už se nemusíte bát model při hodu pevněji uchopit mezi prsty, na rozdíl od DW E19 Eagle. Baterie se vkládá deklem na spodní části trupu, takže není třeba oddělávat celé křídlo jako u DW E19. Připadlo mi to, jako by DW E19 Eagle byla levná Čínská kopie právě tohoto Hawku od Hackera a ještě ho Číňani zjednodušili a odlehčili kde to jen šlo. Ono to bylo znát i na letovém projevu, lehký čínský Eagle od Dancing Wing létal jako Slow Flyer, těžší Hawk už byl citelně rychlejší.

Video z letu Hawka bohužel nemám, protože záhy změnil majitele a nyní létá u mého synovce.
A co vy, také jste měli nějaké "ptačí období"?