:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Létáme aneb s čím jsme se dneska bavily v luftě

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor

Re: Létáme aneb s čím jsme se dneska bavily v luftě

Příspěvek od BeneFitmodel »

LEON píše: 03 úno 2025 18:08 Včera jsem odpálil přijímač za víc jak 1800kč, když jsem připravoval RC výbavu na jaro, tak jsem trochu rozmrzelý :( Při párování a zmáčknutí tlačítka mi lehce sjel přijímač z ruky a dotkl se anténkou kabelu baterie. Sice všechno bylo zaizolované, kabel i anténka, ale stejně přijímač zapraskal a začal hořet. Sice už jsem v životě odpálil hodně RC elektroniky, ale ještě nikdy přijímač, natož jen díky tomu, že se přiblíží zaizolovanému kabelu :?

Obrázek
Do koše bych to ještě neházel, vzhled nic moc, ale je to u přivodu napájení, velikosti odpovídá nějakému výkonovému možná ochrannému prvku (odpor, nebo možná tranzistor).
Sehnat dobrou fotku stejného kusu z které půjde přečíst co tam patři. Pak to vyletovat a nahradit, pokud to byla nějaká ochrana, je zde šance.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak mě napadá, neopravil by přijímač pan Čečotka v HK? Znáš? Mě pomohl s řídící jednotkou k turbíně, která po ráně vůbec nereagovala a nikdy nic podobného neměl v ruce. Na závadu přišel během 5-ti minut a opravil za 200kč, zlatý člověk!!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Tak toho Rexi neznám. Vím jen, že Ivoš Hartman z již zrušeného modelářství tady ve Městě kdysi vozil drobnou elektroniku na opravu nějakému šikovnému pánovi do HK, kdysi dávno mi takto zprostředkovaně opravoval nějaký havarovaný přijímač, ale to bylo snad před 20-ti lety... Zatím si ten spálený nechám, kdyby se naskytla možnost opravy a spíš to budu směřovat k tomu řešení od Yurii Soldaka, které by mi celý USB Windbox s tím zničeným přijímačem mohlo kompletně nahradit a uvidím...
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak to ho Ivoš asi vezl panu Čečotkovi, ale už je to taky starší pán a má svůj věk, třeba už to nedělá, já u něho byl už taky před pár lety a říkal že to do nekonečna dělat nebude. Ale jinak stará škola a zlaté ruce....

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

IMG-20250209-WA0019.jpg
Dneska jsem napípal jednomu známému do vysílačky paraglide, který jsem objevil na Silvestra na bazaru a napsal mu jestli ho nechce koupit, povedlo se mu to a syn mu ho zalétl....
Opět jsme trefily parádní počasí při západu slunce 8-)
Moc zalétávání se vlastně nekonalo, já padák nafoukl a hodil, syn řídil, známému ukázal jak to létá, vysvětlil mu jak s tím má zhruba létat, předal mu vysílač do ruky a už pilotoval sám, létá fakt skvěle, povedená hračka :lol:
Už jsme tady v okolí 3 paraglidy, tak snad se nám někdy povede domluvit a létat hromadně, mohlo by to být celkem efektní ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Příjemné počasí nám brzy zase utne paní zima, tak jsem dneska opět musel v polední pauze jít vyvenčit další éro :lol:

Tentokrát padla volba na Micro Hortena, jelikož větrné počasí si žádalo vhodný model 8-) podle nedalekého aeroklubu foukalo v nárazech 8 m/s, ale samokřídlo o necelých 230-ti gramech se s tím krásně pralo ;) ve vzduchu pohoda, občas to trochu koplo. O něco horší bylo přistání, ale kdyz se podrželo na rychlosti dalo se to celkem dobře...

Docela rychle jsem si zvykl na létání v únoru, jen se člověk musí víc podřídit počasí a vybírat dny kdy je na létání vhodné.
IMG_20250211_130013.jpg

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Dnes po obědě první let s depronovým Hortenem
viewtopic.php?t=1452

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Dnes v podvečer pokračování létání s novým depronovým Hortenem, troje baterky, přes 20 minut ve vzduchu 8-)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Další lety s depronovým Hortenem, celkem 4 baterky, tentokrát už s hotovou kamufláží.
IMG_20250227_094100.jpg

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Zakončení mého únorového létání s modelem na který bych si ještě včera nic nevsadil a přeci jsem se s ním dostal do vzduchu a vylétal dvě baterky :mrgreen:
IMG_20250228_170953.jpg
IMG_20250228_171005.jpg

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní modelářská témata“