Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Tohle je opravdu jednoduché. Téměř stejně jako toto zde viewtopic.php?p=9816#p9816
Je to jenom o chlup větší a musi se tam navíc přidělat motor a RC ovládání.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
Nakonec jsem se rozhodl pro 2 v 1 letadlo i lodičku, takže hydroplán
Jde o model Jupiter Duck od Jivaro-Models viz. https://jivaro-models.org/jupiter_duck/ ... #gsc.tab=0
Přiznám se, že mě dostala táhlé fotka, to retro připomínající stavby z vlnitého plechu, to je pecka.
Vždy se mně líbila dodávka Citroën HY a z letadel Junkers Ju 52 nebo Junkers F13 stavěné s potahem z vlnitého plechu, no a teď tenhle krasavec.
Splňuje všechny moje požadavky, tak uvidíme jak to půjde se stavbou.
Plánek je zdarma ke staženi zde https://jivaro-models.org/jupiter_duck/ ... n_full.pdf
Konstrukce je z Depronu a do 250g, je to trochu exot, foto dokumentace ze stavby je k dispozici, referencí je také dost,
léta to i pomalu, sice to není s tlačným pohonem, ale motor s vrtulí je chráněn dostatečně díky umístění.
Docela se těším až si nechám vytisknout plánek, abych se do toho mohl po svátcích pustit.
Přesně tenhle plánek mám doma vytisknutý, zaujal mě, ale ještě jsem se k tomu, jako obvykle, nedostal... Taky mě zaujal jednoduchosti a velmi dobrými letovými vlastnostmi!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Jak si nařezat Depron, případně jiné pěnové hmoty na tloušťku dle potřeby?
No předci na to slouží tloušťkovačka neboli protahovačka na Depron a pěnové hmoty.
Ve videu níže je německá varianta předváděná při stavbě mikro RC modelu Jodel D-120 kde je potřebné ke stavbě mít Depron o tloušťkách 0,6 mm; 1,6 mm a 3 mm a mimochodem autorem dokonalého a precizního plánku v PDF a zdarma ke stažení je Hilmar Lange a takových free plánků nejenom z Depronu má na svém webu mnoho.
To zařízení s elektro pohonem posuvu k řezání Depronu na tloušťku není špatné, ale osobně bych šel do té jednodušší varianty na pohon gravitací popsané ve vlákně o řezání pěnových hmot horkým drátem...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...