:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Jak 3 (Fara)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak 3 (Fara)

Příspěvek od hashpi »

Asi to tak udělám.Ten chladič je opravdu velký. Mozná by stačilo jen otočit konzolu s matkou pro uchycení z druhé strany přepážky směrem do předu. To už by křídlo mělo chytit a zajistit tak proti vybočení. Křídlo bych ještě v místě šroubu z vrchu i ze spodu vystužil 1mm překližkou nebo laminátem. A zbytek síly by držel ten chladič přitáhlý ke křídlu.

vitstar
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

Letu a stavbě zdar!!!
Je to nádhera, ale. :mrgreen: Co takhle trochu větší, tohle je takový drobeček :cry: Tomuhle éru by slušely tak 2m rozpětí. :mrgreen:

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Taky jsem psal, že je to prcek :lol: :lol:
Mám tu doma ještě 2ks 3,5ccm , 2ks 4,0combat a jednu 4,6 a potřebuju je někam dát :mrgreen: Tak jsem si říkal, že je použiju do těhle podobných prcků z WW2. Pak bude P51, Spitfire, Airacobra a Lavočkin 7.
Kdyby měly všechny stejnou kubatůru tak půjdou do Lancastra :mrgreen: Tihle prckové aspoň budou v podobném měřítku s Mitchellem a Avrem :mrgreen: (taková menší letová jednotka)

No a z větších měřítek mám plánek jen ME BF 109. Tam přijde 12,7ccm a rozpětí má 1670mm
Původně jsem ho chtěl stavit místo Jaka, ale nemám zatím zatahovací podvozek a ani nevím jaký by to měl být tak jeho stavbu nechám na pozděj.

Nějaká 2metrovka a víc z WW2 by byla super, ale to už bych neutáhl finannčně. (myslím motor benzin) Aspoň ne teď, když žena je ještě na mateřské. A nebo bych musel šetřit :lol: , ale to bych zase musel omezit stavební materíal :(

Dnes jsem Jakovi moc nedal. Začal jsem instalovat servo a křidélka, zítra to musím dodělat. Trup mám potažený z vrchu balsou a ještě to přijde vybrousit. Spodní čast uzavřu nejspíš až po instalaci táhel a řídítelné ostruhy.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Koukám, že plánů co dělat máš taky spousty... to je správné! To se mi líbí a jsme na tom podobně. Akorát tě stejně jako mě při rozhodování do čeho jít usměrňují finance. V podstatě rozhodují za nás :lol: ale co naděláme musíme se s tím poprat.
Ať se dílo daří.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak plánků mám doma opravdu požehnaně :lol: Včera jsem na wc :lol: prohlíželi staré plánky z mého mládí a našel jsem tam dvouplošník Amatol vydaný tuším kolem roku 93. A docela se mi zamlouval vzhledem a hlavně balsou a veškerým materiálem včetně motoru co mám doma a nemusel bych skoro nic kupovat. Z toho taky nyní vycházím a stavím éra na která už motory doma mám :lol: Ještě mám serva a věci k P47, kterou musím dodělat hned po Jakovi. A motory mám taky na všechny WW2 prcky.

Na BF 109 mám zatím jen motor a přes léto bych mohl pomalu shánět podvozek a další komponenty.

Na Jakovi jsem dodělal kompletně křídlo a zbývá dodělat trup a ocasní plochy. Taky umístění motoru, kryt a kabina.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tyhle WC-čtenáře fakt nějak nepobírám... manželka taky, vyleze z koupelny, vezme si časopis a jde zpátky. Na dotaz co jde dělat mi řekne, že jde na WC..... :roll:

K tématu, taky se snažím stavět na motory nebo baterky co mám doma, ale ne vždy se to daří.
A ještě mám do jara dost práce na nějakých úpravách, opravách, předělávkách stávajících modelů, už bych s sebou měl hodit a zakousnout se do práce :lol:

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Ocasky hotové :lol: To byla rychlovka, když se to vybrousí jen z prkýnka :lol: . Ale taková stavba mne po pravdě moc nebaví. Ještě, že zbytek éra je konstrukční. Teď jdu ještě vybrousit trup, když prcek usnul, ať můžu pomalu začít éro kompletovat.

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

A můžu jít osazovat křídlo :mrgreen: Nakonec uchycení křídla vyjde docela dobře jen když otočím konzolu z druhé strany přepážky do předu. Celý spodek v místě uchycení je ze 2mm př. a na pevnost to určitě postačí.

Hmotnost bez motoru je v tomhle stavu 482g, dalších 452 má komplet elektroinstalace s motorem, plnou 150mll nádrží a podvozkem. Tak těch 1300g vzletovka by mohla být i reálná. Pokud to tak výjde tak ta 3,5 se svými 617W bude hezky cvičit :mrgreen:
Obrázek
Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:13, celkem upraveno 1 x.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Vypadá to dobře :!: a když koukám na trup a ocasky úplně si vybavuju když jsem stavěl mojí devítku ;)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Dík :mrgreen: Tahle stavba jde fakt docela rychle. Dnes jsem zalepil ocasky, ostruhu a dokončil spodek zadní části od odtokovky. Pak jsem osadil křídlo do trupu a vlepil přechod trupu ke křídlu. Teď ještě půjdu přišroubovat hlavní podvozek. Mám i nachystané z 1mm př. kryty kol, ale nevím zda je tam dávat, když lítám na louce a terén a tráva by nejspíš kryt utrhla.
Takže zbývá osadit motor, vyrobit kryt s kabinou a blbinky jako kulomety apod. :mrgreen: Mno práce ještě dost.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“