:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Jak jste začali s modelařinou?

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
REX
Admin
Admin

Re: Jak jste začali s modelařinou?

Příspěvek od REX »

BeneFitmodel píše:Hezké vlákno na odpočinkové čtení.
Škoda že tam nikdo nezmiňuje jak to komu ovlivnilo výběr profese. ;)
Mě spíš moje profese ovlivnila ve stavbě modelů letadel....
Jsem karosář a dva modely mám s celokovovým potahem a jednoho s částečným dle předlohy 8-)
Pro více takovým modelů mě omezuje pouze velká časová náročnost zhotovení takového potahu a celkově nedostatek volného času, takže jsem to omezil na stavbu menších a jednoduchých letadel za použití standardních materiálů.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od BeneFitmodel »

Jako dítě jsem v širší rodině neměl žádného technika ani kroužek široko daleko.
Přesto mne modelaření přitáhlo a díky čtení technický laděných časáku jsem se tomu věnoval a něco postavil a dokonce to i létalo.

Profesně mne to ovlivnilo a byl jsem prvním z rodiny co vystudoval techniku...
S odstupem doby mohu skonstatovat, že nejenom nabyté schopností čtení výkresové dokumentace a elektro schémat z doby modelaření mne rozhodně profesně pomohli.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Jo, tohle vlákno je příjemné počtení, škoda že už tu ti původní modeláři nepíšou, bylo by zajímavé si to dočíst, jak pokračovali s modelařením s takovým odstupem času :lol:
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

pepan
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od pepan »

Tak tohle si o víkendu pročtu s chutí.
U mně to je spíše takové celoživotní obdivování toho co jiní dovedou, až jsem se na "stará" kolena odhodlal se to naučit. :lol:

demolator
Nováček
Nováček

Příspěvek od demolator »

Ako som začal s modelárčinou? Je to dávno, na jeseň roku 1970 to všetko vypuklo, na učilišti som postavil svoje prvé lietadlo zo stavebnice IGRA, bolo to PINTO na gumový pohon, nasledovali vetroň SEAGUL, upútance Jak 9, Airacobra..., na vojne som postavil svoju prvú loď - Torpédoborec 40, potom to bola plachetnica PIRAT, ktorá čakala na stavbu niekoľko rokov, nedokončil som ARTURa... a nastala dlhááá prestávka, cca 10rokov nazad som sa k ARTUROVI vrátil, dnes mu velí kapitánka-ktorá velí aj v domácnosti :lol:, prišiel FALKE, nejaký rýchlik od Graupnera PHANTOM88, dnes sa znova vraciam tak pol/napol - modely a rybárstvo..., som na dôchodku, budem mať 70rokov tak sa snažím okrem domácich povinností zaoberať aj niečím čo ma teší a zároveň upokojuje. Okrem týchto koníčkov ešte športujem - behám, začal som v roku 2016 pár km denne, v súčasnosti behám hlavne pol maratóny a mám za sebou aj dva maratóny MMM Košice. Dnes mám rozostavanú rybársku loď - dal som jej meno MARTA, predloha je papierová vystrihovačka, snáď sa podarí ju dokončiť tak aby sa na vodu dostala túto jar.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

demolator píše: 14 bře 2025 19:12 ......
Tý jo, parádní čtení, palec nahoru! Tvůj příběh se mi moc líbí, aktivní modelář, spousta postavených modelů a nakonec v současnosti i aktivní životní styl a hodně teda oceňuji běh, také jsem svého času trochu běhal, ale byl jsem v porovnání břídil a nakonec lenost zvítězila...
Tak ať se daří ;)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní modelářská témata“