Jak jste začali s modelařinou?

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
REX
Mazák

Re: Jak jste začali s modelařinou?

Příspěvek od REX »

BeneFitmodel píše:Hezké vlákno na odpočinkové čtení.
Škoda že tam nikdo nezmiňuje jak to komu ovlivnilo výběr profese. ;)
Mě spíš moje profese ovlivnila ve stavbě modelů letadel....
Jsem karosář a dva modely mám s celokovovým potahem a jednoho s částečným dle předlohy 8-)
Pro více takovým modelů mě omezuje pouze velká časová náročnost zhotovení takového potahu a celkově nedostatek volného času, takže jsem to omezil na stavbu menších a jednoduchých letadel za použití standardních materiálů.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

BeneFitmodel
Zkušený

Příspěvek od BeneFitmodel »

Jako dítě jsem v širší rodině neměl žádného technika ani kroužek široko daleko.
Přesto mne modelaření přitáhlo a díky čtení technický laděných časáku jsem se tomu věnoval a něco postavil a dokonce to i létalo.

Profesně mne to ovlivnilo a byl jsem prvním z rodiny co vystudoval techniku...
S odstupem doby mohu skonstatovat, že nejenom nabyté schopností čtení výkresové dokumentace a elektro schémat z doby modelaření mne rozhodně profesně pomohli.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

LEON
Mazák

Příspěvek od LEON »

Jo, tohle vlákno je příjemné počtení, škoda že už tu ti původní modeláři nepíšou, bylo by zajímavé si to dočíst, jak pokračovali s modelařením s takovým odstupem času :lol:
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

pepan
Plodný uživatel

Příspěvek od pepan »

Tak tohle si o víkendu pročtu s chutí.
U mně to je spíše takové celoživotní obdivování toho co jiní dovedou, až jsem se na "stará" kolena odhodlal se to naučit. :lol:

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“