:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Extra 3D (Stanislav Čech ml.)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra 3D (Stanislav Čech ml.)

Příspěvek od hashpi »

Dnes jsem měl čas :mrgreen: Jdu na noční a od rána do 16 hod jsem měl jen pro sebe :)

Když je doma kluk tak taky skoro nic neudělám, jen když si ho vemu sebou. A kolejiště je taky modelařina a navíc učíš tím kluky ;) .

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Včera mi přišel z Číny motor a řeším jednu věc.
Je určený pro montáž před přepážku. Chtěl jsem se podívat jestli by šla otočit hřídel, aby se dal namontovat za přepažku jak je na plánu. V rotačním plášti jsou dva červíky co drží hřídel. Jeden jsem povolil uplně v pohodě, ale druhy se mi protočil v imbusu a nevím jak ho mám teď povolit :roll: Přitom jsem měl kvalitní tvrdý imbus. Po sundání statickeho rotoru jsem zjistil, že do hřídelky bych musel jestě vypilovat drázku pro usazení jistící podlozky a červíků.

Takže: mám se motor pokusit ještě nějak rozebrat (ale jak?) a otočit hřídel a nebo to nechat tak a ještě jednu přepážku pro uchycení motoru přilepit kousek dozadu? Takhle by byl asi víc chlazený, ale zase náchylnější na poškození.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Úplně asi neporadím, ale já osobně bych se určitě nezabýval rozebíráním motoru a posouváním hřídele, či jinými úpravami a udělal bych další přepážku na míru. Navíc se vyhneš problémům, že něco špatně uděláš a zkrátíš životnost motoru! A když přemýšlím o svých letadlech, tak mě teď právě nenapadá žádné kde bych měl motor za přepážkou.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak udělám ještě jednu přepážku. Navíc bude motor aspoň lépe chlazený.
U Guppyho jsem hřídel otáčel a motor je až za přepážkou. Motor ale měl možnost tu hřídel otočit. Akorát když model držím na místě tak se pak motor dost zahříva

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak jak... pokračuješ?

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

No momentálně více stojím. Byl jsem pořád v práci a pak doma zase rodina. Ale aspoň jsem namontoval do dílny na zeď TV :lol: a pomáhal klukovi s házedlem a Komárem.
Jo a jediné co jsem dělal na Extře bylo nařezání lišt na směrovku a výškovku.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak přeci jen něco, telka je taky důležitá, ne?
A občas jsou to jen drobnosti, které jsou taky důležité udělat... třeba broušení náběžek, odtokovek atd to znám

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Pro mne docela jo :lol: .Třeba včera večer v 8 hod na ČT 2 dávali Válečné projekty Třetí říše - Messerschmitt 262. A docela často něco vysílají i na kino svět, NGC ,Viasat History, History apod. No a při tom se pak dobře staví :lol:. Dřiv jsem tam nosil vždycky noťas s TV kartou, ale nemam v ní slot na sat kartu a taky mi tam částečně zabíral místo. :mrgreen: A ještě jsem zvuk propojil s Hifinou, aby to mělo pořádné grády :lol: :lol: .

Potahovou folii už mám v Praze na celnici, ale kužel pořád ještě nic :roll: . a ten potřebuju zrovna nejvíc, abych mohl osadit přesně tu přepažku na motor a mohl pokračovat ve stavbě trupu.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Jooo dokument o 262 jsem taky v minulosti viděl a klobouk dolů co všechno vymysleli a dokázali realizovat!
Furt říkám že kdyby měl Hitler víc času, tak je to vše úplně jinak!

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak dnes jsem koukal při práci na Muže v bombardérech ( Avro Lancastery) :) Sice jsem to už jednou viděl, ale na Lancaster se dá dívat pořád.

Dnes jsem tomu moc nedal, jen prílepil motorovou přepážku a připravil vrchní žebra trupu.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“