:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Me 163 Komet od Causemann

Název napovídá vše. Konstrukčně nejjednoduší RC modely.
REX
Admin
Admin

Re: Me 163 Komet od Causemann

Příspěvek od REX »

V posledním příspěvku se mi nezobrazují žádné fotky!

Nějaky plán bych doma měl mít, já mám na Kometa laminátový trup (2ks) myslím že na úplně stejné rozpětí a k tomu jsem si vytiskl nějaký plán křídla.... Najdu.
Jo a kabinu z durofolu mám udělaný 4x 8-)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Zkusil jsem ty fotky nahrát na jiný upload server, tak snad už to pojede.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Fotky už vidím.
Trup vypadá dobře, dobrá bandaska :lol: tak to má u Kometa být! Jen ta šípovitost křídel myslím že není úplně přesná...

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Mám podklady na křídlo o rozpětí 132 cm, pokud by si chtěl a vyhovovalo by....
Jakou máš délku trupu? Celkovou od šičky dozadu.
IMG_20250522_190813.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Zkouším porovnat ten 3D model (vlevo), podle kterého byl ten model vyfrézovaný, s nějakým obrázkem Kometa z Wikipedie, na první pohled se mi to jeví docela podobné, ale přece jen na Komety máš lepší oko ;)

Ohledně těch křidélek mi stačí jen zhruba jejich poloha a hloubka, abych to mohl říznout do křídla.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak třeba to jen zkresluje a až se zaoblí konce křídel, bude to zase vypadat trochu jinak. Změřím a dám vědět.
Jinak já mám toho mého laminátového v měřítku cca 1:7
A už máš navržený nějaký konkrétní pohon? By mě celkem zajímalo jak ti to vychází...

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Délka křidélka 26cm a hloubka necelých 6cm.
Ale já osobně bych je asi udělal trochu hlubší, tohle mě přijde spíš na rychlejší létání bez nějakého velkého hrabání do řízení... A ty to asi budeš preferovat spíš obratnější ne?

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Zatím vůbec, ani netuším, jak ten pohon na tak těžký model vlastně nadimenzovat, čekal jsem prázdný model tak max. do 300g, ne půl kila :shock: Navíc, jak to má maketový tvary, tak je ta zadní část trupu poměrně dost úzká na nějaké klasické motorové lože, netušim, jak tam ten motor se zadní montáží pořádně za něco připevnit. Na to právě byly perfektní ty Jelínkovy PJS400 JET motory, co měly vzadu připevněnou uhlíkovou trubku, za kterou se motorek vlepil do modelu. Koukám, jestli se něco podobného neprodává jako motorové lože, které by se jen píchlo jako trubka do EPP trupu a k němu přišrouboval libovolný tlačný motorek. Jak máš uchycení tlačného motorku u Kometu řešeno Ty?
Díky za rozměr křidélek!

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Udělej trup dutý! Vydlabej ho, bude to úplně o něčem jiném. A já mám Kometa s tlačným motorem pouze s raketovým....

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

S nějakým dlabáním prostoru pro baterky, elektroniku a FPV určitě počítám. Jenom ještě nevím jak moc to vydlabat, měl by to být odolný "vozembouch" na Air Combat, co by vydržel i nějaké to švihnutí o zem, prtoto jsem nechtěl jít do tenkostěného EPO modelu stříknutého do formy, ale do masivního řezaného EPP. Bez většího vydlabání váží tento plně osazený FPV Combat model skoro 2,5Kg s motorem 3536 1450kv a baterií 4s 4400mAh LiPol, ale chtěl bych se dostat s váhou mnohem niž, takže něco dlabat stejně bude třeba.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Samokřídla a delty“