Jak dobře šlo vlastně to přeučování? Já si pamatuju, že u mě to bylo doslova peklo a několik pádů modelu při startu

Začínal jsem na MOD 2, protože jsem byl zvyklý z leteckých simulátorů, že letadlo se řídí "kniplem", tedy jedinou páčkou a jako praváka mě vlastně ani nenapadla možnost řídit letadlo méně šikovnou levou rukou levou páčkou. Ale po nějaké době jsem začal létat s jedním místním modelářem z Dobrušky, který mi říkal, že musím lítat MOD 1, "protože tak v Čechách létají všichni modeláři". Tak jsem to zkoušel, vždycky jsem si před startem pro jistotu několikrát říkal, že výškovku už mám na druhé páčce, ale jakmile jsem to hodil, tak hup, a poslal jsem letadlo špatnou páčkou k zemi, zvyk byl prostě zvyk. Jelikož jsem tou dobou létal jen EPP samokřídla, tak ty pády zas tak nevadily a jakž takž jsem se levou rukou řídit naučil, ale jako pravákovi mně to pořád nevyhovovalo, lepší cit a jistotu jsem prostě měl v pravačce. Tak jsem se pak znova přeučoval zpátky na MOD 2, tentokrát už to šlo o něco jednodušeji, než z MODU 2 na MOD 1. Ale asi bych to přeučování po delší době létání nikomu nedoporučoval, ať si prostě každý létá tak, jak to vyhovuje jemu