Me-163 Komet 950mm Durafly
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 183 times
- Been thanked: 458 times
-
Kategorie modeláře:
Re: Me-163 Komet 950mm Durafly
Ano, tuhle verzi mám, koupil jsem létaný a stále leží na půdě, ještě jsem s ním neletěl.... Je do něho ale ten raketový motor, který používám pro pohon mého menšího Kometa, který má cca 300 gramů, takže si myslím, že pro těžší model by nebyl úplně vhodný. A kdyby se odlehčil od elektromotoru, případně použila jej malá baterka pro napájení paluby, zase by určitě o dost nevycházelo těžiště.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
Dneska jsem náhodou potkal tento obrázek....no jestli opravdu dostanou všechny najednou do vzduchu....to si asi úplně nedokážu představit! 
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 1047 times
- Been thanked: 300 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Tak jestli to odpálí elektrickými palníky, šlo by to udělat najednou
Každopádně bych to chtěl také vidět!
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 1047 times
- Been thanked: 300 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Tady je nějaké video s Kometem od Durafly a je vidět, že ten raketový motor je na ten model trochu slabý, spíš opravdu jen pro efekt.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Mám Kometa 163 od Hořejší model cca 6 ??? roků.
Laminátový trup, konstrukční křídlo, rozpětí cca 1m ...., červená barva se samolepkama znaků.
Osazené je to takhle:
Regulátor: MGM Compro +X Series TMM 16026 – 3s
H BEC 32-BIT Systém
EDF: Vasafan 70mm
Motor: Typhoon 2W 30
Kv 2200
Aku: 2x 3 s lipol
Do serie 2 x 3s lipol Dualsky Ultra 70, 2700 mAh
Hmotnost aku 2 x 222g (komplet s konektorama)
Zkoušel jsem na to podvozek, vozík...., ale není to ono. Nemá to řízenou směrovku a nedá se to na start udržet ve směru.
Hází se to blbě. Na trupu v místě kde to držím mám nalepené kousky smirku, ale to házení je hraniční. Když trochu fouká, tak to jde. Za bezvětří je to hraniční. Je to dost těžké a potřebuje to vysokou počáteční rychlost, než začne brát to EDF.
Když už to letí, tak nádhera. Neuvěřitelný švuňk, stačí tak 3s plný tah potom to nechat klouzat a znovu.
Už se to neprodává a nenašel jsem to ani někde venku na webu. Kdybyste na něco podobného někdo narazil, dejte prosím odkaz ( cca 1m rozpětí a kompozit). Větších i menších je spousta.
Laminátový trup, konstrukční křídlo, rozpětí cca 1m ...., červená barva se samolepkama znaků.
Osazené je to takhle:
Regulátor: MGM Compro +X Series TMM 16026 – 3s
H BEC 32-BIT Systém
EDF: Vasafan 70mm
Motor: Typhoon 2W 30
Kv 2200
Aku: 2x 3 s lipol
Do serie 2 x 3s lipol Dualsky Ultra 70, 2700 mAh
Hmotnost aku 2 x 222g (komplet s konektorama)
Zkoušel jsem na to podvozek, vozík...., ale není to ono. Nemá to řízenou směrovku a nedá se to na start udržet ve směru.
Hází se to blbě. Na trupu v místě kde to držím mám nalepené kousky smirku, ale to házení je hraniční. Když trochu fouká, tak to jde. Za bezvětří je to hraniční. Je to dost těžké a potřebuje to vysokou počáteční rychlost, než začne brát to EDF.
Když už to letí, tak nádhera. Neuvěřitelný švuňk, stačí tak 3s plný tah potom to nechat klouzat a znovu.
Už se to neprodává a nenašel jsem to ani někde venku na webu. Kdybyste na něco podobného někdo narazil, dejte prosím odkaz ( cca 1m rozpětí a kompozit). Větších i menších je spousta.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
Toho Kometa jsem taky měl, bohužel jsem se ho před časem při redukci hangáru zbavil, teď mi je to trochu líto, ale co už....
Měl jsem vrtulovou verzi, koupil jsem létaného s nějakým čínským motorem s vysokým KV a vrtulí 4,7x4,7 jak jinak, že jo
Navíc už prý nebyl originální trup, který byl z tenkého laminátu a prý už v přední části kolem motoru rozpraskaný, tak ho předchozímu majiteli udělal někdo nový, bytelnější. Já se bych to normálně nepoznal kdyby mi to neřekl.
No a jelikož takové modely házet neumím, nemám na to prostě správnou sílu a švih, tak jsem mu do přední části před lyži umístil malý háček, zevnitř vyztužil kusem vlepené balzy a střílel jsem ho jednoduše, bez nervů jestli se povede odstartovat, kusem gumolana a šňůry, celkové délky asi 8 metrů a naprosto v pohodě!
Vůbec jsem si s tím hlavu nelámal, zatloukl jsem do země kolík, natáhl gumu, umístil do háčku, chytil za konec trupu a Kometa pustil. A ano, síla natažené gumy působila skrz celý trup jak jsem ho držel vzadu na konci, ale model byl dostatečně pevný a zvládal to. Takhle už řeším všechny moje modely které potřebují svižně hodit a většinou je tomu i přizpůsobím, aby síly natažené gumy vydržely.
Měl jsem vrtulovou verzi, koupil jsem létaného s nějakým čínským motorem s vysokým KV a vrtulí 4,7x4,7 jak jinak, že jo
Navíc už prý nebyl originální trup, který byl z tenkého laminátu a prý už v přední části kolem motoru rozpraskaný, tak ho předchozímu majiteli udělal někdo nový, bytelnější. Já se bych to normálně nepoznal kdyby mi to neřekl.
No a jelikož takové modely házet neumím, nemám na to prostě správnou sílu a švih, tak jsem mu do přední části před lyži umístil malý háček, zevnitř vyztužil kusem vlepené balzy a střílel jsem ho jednoduše, bez nervů jestli se povede odstartovat, kusem gumolana a šňůry, celkové délky asi 8 metrů a naprosto v pohodě!
Vůbec jsem si s tím hlavu nelámal, zatloukl jsem do země kolík, natáhl gumu, umístil do háčku, chytil za konec trupu a Kometa pustil. A ano, síla natažené gumy působila skrz celý trup jak jsem ho držel vzadu na konci, ale model byl dostatečně pevný a zvládal to. Takhle už řeším všechny moje modely které potřebují svižně hodit a většinou je tomu i přizpůsobím, aby síly natažené gumy vydržely.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
No já měl vlastně dva:
viewtopic.php?t=595
Toho prvního jsem nikdy nedokázal odstartovat, hodit.... A na starty pomocí gumy jsem přišel až o několik let později a pořídil si toho o kterém píšu v předchozím příspěvku
viewtopic.php?t=595
Toho prvního jsem nikdy nedokázal odstartovat, hodit.... A na starty pomocí gumy jsem přišel až o několik let později a pořídil si toho o kterém píšu v předchozím příspěvku
Ten z odkazu vypadá zdánlivě úplně stejně jako co mám já.
Jenom se mi nezdál užší konec trupu a možná malý průměr nasávací díry vpředu. Tak jsem to sundal z poličky a prohlédl si to.
Já mám výrazně větší průměr trupu vzadu a i vpředu.
Dodatečně to upravit nejde, protože jak ten tvůj, tak můj trup končí cca zároveň se směrovkou. Samolepky jsou stejné i co mám já.
Museli dělat dvě verze trupu. Jednu pro vrtuli, druhou pro EDF. Jinak to snad není možné.
Jenom se mi nezdál užší konec trupu a možná malý průměr nasávací díry vpředu. Tak jsem to sundal z poličky a prohlédl si to.
Já mám výrazně větší průměr trupu vzadu a i vpředu.
Dodatečně to upravit nejde, protože jak ten tvůj, tak můj trup končí cca zároveň se směrovkou. Samolepky jsou stejné i co mám já.
Museli dělat dvě verze trupu. Jednu pro vrtuli, druhou pro EDF. Jinak to snad není možné.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
Ano, byly 2 verze trupu, to si dobře pamatuji! Jedna pro vrtuli, druhá pro EDF a ta se mi popravdě vůbec nelíbila.... Ale jinak Komet je všeobecně velmi dobře létající model!
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post